FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

CORESPONDENȚĂ DIN BANSKO Eugen Neagoe, replici tăioase în dialogul din Bulgaria cu Gazeta: „Știu că îmi vânează postul” + „Am făcut 3 transferuri tari”

Eugen Neagoe // foto: GSP +9   FOTO
Eugen Neagoe // foto: GSP

Articol de - Publicat vineri, 07 iulie 2023 08:04 / Actualizat vineri, 07 iulie 2023 10:41

Într-un interviu acordat Gazetei în cantonamentul din Bulgaria, la Bansko, Eugen Neagoe (55 de ani) sare la gâtul antrenorilor care doresc să-i ia locul. Tehnicianul anunță că nu pleacă de la Universitatea Craiova și oferă un argument pentru aspirațiile la titlu: „Am făcut 3 transferuri tari: Mitriță, Bancu și Baiaram”.

  • Reporterul Vlad Nedelea a fost alături de CS Universitatea în cantonamentul din Bansko (Bulgaria), de unde a trimis toate informațiile relevante pentru publicul alb-albastru. 

- Domnule Neagoe, cu ce gânduri plecați în noul sezon? 
- Dacă ne uităm pe calendar, mai avem puțin și începe. În fiecare început de campionat, ne dorim totul, cum se spune. Și cupa, și campionatul, nu numai noi. Echipele mari și cu pretenții întotdeauna își doresc să câștige trofee, iar același lucru și-l dorește și Universitatea Craiova.

Peluza Sud Steaua a împânzit Bucureștiul cu zeci de mesaje dure anti-Becali și Ciolacu: „Jos labele de pe Ghencea!”
CSA Steaua
Peluza Sud Steaua a împânzit Bucureștiul cu zeci de mesaje dure anti-Becali și Ciolacu: „Jos labele de pe Ghencea!”

- Gândul acesta a fost mereu aici, titlul s-a ratat de fiecare dată, de ce-ar fi altfel acum? 
- E nevoie de acel titlu. Au trecut foarte mulți ani, 32, la anul vor fi 33 de când Universitatea n-a mai câștigat un campionat. Vă dați seama că o echipă cu foarte mulți suporteri își dorește să câștige campionatul. Cred că și în sezonul recent încheiat puteam la un moment dat să sperăm la titlu. Chiar dacă am venit din ianuarie, cred că am arătat foarte bine în play-off, mai puțin în ultimul joc de acasă cu Sepsi, când am pierdut cu 1-0 în minutul 90. În rest echipa a arătat că are forță, în ciuda problemelor, și aici mă refer la jucători care ne-au lipsit mult timp. Au fost multe momente în care ne-am dominat adversarii foarte clar.

Eugen Neagoe acuză: „Au interese, doresc să apară că voi fi schimbat”

- Încă lasă urme acel meci cu Sepsi de care ați și amintit, mai ales că s-a ratat participarea în cupele europene... 
- Ne-am dorit să mergem în cupele europene, iar jocul ne îndreptățea. Chiar dacă am pierdut acel duel cu Sepsi, au mai fost și partidele anterioare în care trebuia să ieșim învingători de pe teren, e vorba de partidele cu CFR Cluj, la fel și în jocurile cu FCSB. Cu Farul Constanța la Craiova am dominat copios și nu am reușit să câștigăm. Am făcut doar 1-1. Practic, ne-au lipsit doar două puncte să ajungem în cupele europene.

- Ce ați discutat cu domnul Rotaru în această pauză? S-a pus problema unei despărțiri? 
- N-am avut nicio discuție cu patronul despre acest subiect. Dacă alții au interese prin spate și își doresc să apară prin presă că voi fi schimbat sau alte lucruri... Nu pot să comentez asta și nu am control asupra acelor persoane.

19 partideare Eugen Neagoe pe banca „leilor”, 8 succese, 5 egaluri și 6 înfrângeri

- Vă referiți la antrenori care s-ar propune la Craiova? 
- Sunt de foarte mulți ani în fotbal. Am o vârstă și o experiență și știu ce se întâmplă în fotbalul românesc. Am foarte mulți prieteni în presă și știți foarte bine că vă respect întotdeauna. La fel de bine știți și voi cum se procedează, sunt unii care au interese și acele interese ale anumitor persoane sunt expuse. În fiecare zi trebuie să apară ceva. Eu nu fac parte din acea categorie și niciodată nu m-am propus undeva. Niciodată nu mi-am pus prietenii să sune și să vorbească cu anumiți conducători de pe la noi, să discute cu vreun conducător de club, președinte sau patron.

- Au fost oameni care l-au sunat pe patron? 
- Imediat. În momentul în care am fost abordat de conducătorii anumitor echipe, am răspuns cu mare plăcere, am vorbit. Chiar dacă nu ne-am înțeles, am discutat. Dar eu să mă autopropun la un club, niciodată. Nici prin presă și știți foarte bine că atunci când m-ați sunat, inclusiv despre Craiova, am spus realitatea întotdeauna. Nu am încercat sub nicio formă să pun gaz pe foc. Știu cum procedează anumite persoane, însă eu nu fac parte din categoria antrenorilor care merg la o masă pusă.

- E tentant postul de antrenor la Craiova? 
- Sigur că da! Universitatea este un club mare și cu siguranță sunt foarte mulți antrenori care își doresc să ajungă aici. Dar, mă rog, aici n-aș putea să comentez. Nu e corect să aruncăm vorbe în stânga și-n dreapta. Vă spun că acesta nu este un subiect care mă interesează și n-aș vrea să-l dezvolt.

Nu vreau și nu e treaba mea să dau nume de antrenori care se autopropun. Știu ei mai bine, spun doar că eu n-am să fac și nu am făcut asta niciodată în viața mea. Și cine mă cunoaște știe că nu mint.

- Eugen Neagoe, antrenor CSU Craiova

17 iulie,ora 21:30, este data primului meci al Universității din noul sezon de campionat, cu Dinamo, în deplasare

Eugen Neagoe: „Pot spune că am făcut 3 transferuri: Mitriță, Bancu și Baiaram”

- Aveți jucători răsfățați? Aici mă refer la ultimele declarații ale domnului Cârțu.
- Sincer, n-am vorbit cu domnul Cârțu și nu știu la ce s-a referit. Probabil s-a referit în general la fotbalul românesc. Chiar nu pot să comentez pentru că nu știu la ce s-a referit.

- La capitolul sosiri notabile, Craiova bifează o singură venire. Cea a lui Mitriță, mai e nevoie și de alți jucători? 
- Aici te contrazic, am adus deja doi jucători și suntem aproape și de-al treilea.

- Ați mai adus și alții? 
- Da! Te-ai referit la Mitriță și mai e unul, Nicușor Bancu, care pentru mine este un jucător nou. Este ca și cum am fi adus un jucător nou. Cel de-al treilea care a evoluat foarte puțin este Baiaram. Din punctul meu de vedere, sunt ca și jucătorii nou-sosiți și sper ca ei să fie într-o formă bună încă de la începutul campionatului. Întotdeauna îți dorești ca lotul să fie mai bun și mai puternic. Nu ascund acest lucru. Deocamdată, acesta este lotul nostru. 

- Așa...
- Nu-i avem pe cei 3, chiar 4 care au fost la echipa națională de tineret. Câmpanu a revenit și este cu noi, iar cei 3 au primit câteva zile libere. Mă refer aici la Screciu, Markovic și Ișfan, care vor reveni de săptămâna viitoare. Orice antrenor din lume își dorește ca lotul să fie cât mai puternic. Cum v-am spus, cu cei trei, lotul Universității este cam acesta. Dar pe parcurs, dacă vom hotărî că mai trebuie să aducem 1-2 jucători, o vom face.

Eugen Neagoe: „Vrem campionatul și Cupa României”

- Au fost momente agitate de-a lungul sezonului, mă refer la anumite plecări. La Hanca, Vînă, poate la Mitrea. S-a scris și discutat mult că erau probleme. 
- Nu sunt antrenorul care să dea jucătorii afară. Nu am făcut așa ceva. Dar din ianuarie, de când sunt eu la echipă, au plecat 11 jucători. Era un lot numeros. Au fost jucători importanți care au plecat. Nu am avut probleme cu niciunul. Ne-am luat la revedere normal. Cu unii dintre ei am și lucrat, iar pe alții i-am avut și la națională. Le-am urat multă baftă în carieră.

- La jucătorii enumerați decizia a ținut și de problemele create? 
- Acum n-aș vrea să vorbesc despre tot ce s-a întâmplat. De discuțiile pe care le-am avut cu patronul și cum am ajuns la aceste hotărâri. După cum știți, în viața fiecărei echipe există tot felul de mișcări. La noi au plecat cei 11 jucători și au și venit alți 6 în această perioadă.

- Ce obiectiv aveți pentru acest an? 
- Universitatea își dorește să câștige campionatul și Cupa României. Este o normalitate ca și noi, și restul echipelor să plecăm cu gânduri mari. Este logic și e ceva normal pentru FCSB, Farul, Rapid, CFR și Sepsi să-și dorească să fie pe podium.

Eugen Neagoe: „Meciul cu Dinamo trebuie tratat cu responsabilitate”

- Începeți cu un derby. 
- Dinamo totdeauna a reprezentat un nume important. Este o rivală mare. Am văzut cum a promovat și merită felicitări pentru modul în care a ajuns în prima ligă. A dat un baraj în fața unei echipe cu foarte mulți jucători străini, unii chiar valoroși. La București nici n-a reușit să le țină piept! Dacă nu vom trata jocul așa cum le-am spus și băieților, cu mare responsabilitate, concentrare și atitudine, vom avea probleme. Îmi doresc ca Universitatea Craiova să joace foarte bine și spectaculos și bineînțeles să luăm și punctele.

- Patronul echipei e în cantonament. Îi mai bateți seara la ușă să îi spuneți ce jucător să vă aducă? 
- Când am să-i transmit ceva îi spun, ne vedem și îi spun orice problemă.

- I-ați trimis vreo listă de dorințe? 
- Chiar și cei de la Manchester City, chiar dacă au câștigat campionatul, cupa și Liga Campionilor, își tot doresc jucători. Sunt mișcări și acolo și cu siguranță și Guardiola vrea jucători, chiar dacă a câștigat tot ce era pus în joc. Așa și noi.

Nu întâmplător am avut 4 jocuri consecutive, cu CFR, FCSB, Rapid și Farul, când portarii lor au fost declarați jucătorii partidelor. Și ei au recunoscut după că au plecat cu puncte de la Craiova cu mare noroc. Sper să avem cât mai mult noroc în anul următor și forța noastră de joc să fie și mai mare.

Titlul este ceea ce-i lipsește Universității. Orașul acesta respiră fotbal, iar un titlu cred că ar aduce o emulație extraordinară. Facem totul să aducem campionatul acasă, la Craiova.

- Eugen Neagoe, antrenor CSU Craiova

Citește și: 

Și-a pus marea dorință și-i face pe fani să vibreze: „Vreau titlul cu Universitatea! Ne-ar face statui prin parcuri dacă reușim asta”

Alimentul-secret al fotbalistului din Superliga care dă peste cap testele fizice la 37 de ani: „Mănânc asta în fiecare dimineață”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (10)
EXTRATERESTRUL_SINGURATIC
EXTRATERESTRUL_SINGURATIC  •  10 Iulie 2023, 10:01

Nu-i dati obiectiv lui Neagoe ca ***! El trebuie sa degreveze jucatorii de obiective , sa joace fotbal......o sa isi ia avant de pe ultimul loc din campionat! Ii sufla in ceafa Reghe si Sumudica ! ....sper ca are clauza.....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cuba.
cuba.  •  08 Iulie 2023, 09:31

Papura “papi” snooker il bantuie pe nenea ghoe

Vezi toate comentariile (10)
Comentează