FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Momentul care-i putea schimba viața lui Helmut Duckadam: „Dacă rămâneam în America mă făceam grădinar”

Articol de - Publicat sambata, 01 august 2020 15:15 / Actualizat miercuri, 28 iulie 2021 14:38

Helmut Duckadam, 61 de ani, „Eroul de la Sevilla”, portarul român care a intrat în Cartea Recordurilor, a acceptat invitația de a participa la „Prietenii lui Ovidiu”, emisiune moderată de Ovidiu Ioanițoaia. Acesta a vorbit despre scurta perioadă pe care a petrecut-o în Statele Unite.

Interzis la FCSB din cauza Ginei Pistol: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
FCSB
Interzis la FCSB din cauza Ginei Pistol: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”

Momentul care-i putea schimba viața lui Helmut Duckadam

- Helmut, marele tău regret rămâne acela că te-ai retras la 27 de ani...
- A fost un ghinion mare pentru că am avut o operație grea. Eu nici nu mai aveam dreptul să lucrez în Poliția de Frontieră. Am fost șapte ani în cadrul Poliției chiar la Nădlac, cu o aprobare specială. Cu acel anevrism, nu prea mai puteam să lucrez.

- După ce-ai renunțat la Poliția de Frontieră, ai luat drumul Americii.
- Nu mai voiam neapărat să plec în America, dar fosta soție a insistat foarte mult. A insistat pentru copii, ca să aibă un alt viitor. Am cedat până la urmă. Am plecat.... Am primit green-card-ul după cinci zile, dar am făcut o mare greșeală. Așa cum fac toți românii, care-și doresc să aibă proprietăți. Repede am cumpărat o casă, dar nu mi-am găsit serviciu, din care să fac bani. Ce puteam să fac acolo?

EXCLUSIV // VIDEO Moment colosal la
PRIETENII LUI OVIDIU
EXCLUSIV // VIDEO Moment colosal la "Prietenii lui Ovidiu". Dan Puric îl imită senzațional pe regretatul Radu Beligan: "Ești genial! Ești nemaipomenit!"

- Să te angajezi undeva!
- Limba n-o stăpâneam sută la sută, cetățean nu eram ca să pot să merg în security și să pot să port armă. Muncea soția pe un salariu foarte mic și fetița la fel. Eu nu am putut să mă obișnuiesc... Mergeam în fiecare zi la magazine, la cumpărături, îi duceam cu mașina... Eram gospodina familiei. Probabil că dacă rămâneam acolo mă făceam grădinar, aia îmi place.

- Dar știa lumea cine ești?
- Habar n-aveau cine era Duckadam. Sunt paraleli, n-au nicio treabă! Dacă le spuneam de București și ei îmi spuneau de Budapesta! Nu toți, să nu generalizăm, dar majoritatea... Am cunoscut o femeie la 75 de ani care n-a văzut Grand Canyon, care era la trei ore de mers. Ea din Arizona nu ieșise! Am stat trei, patru ani acolo. Am cheltuit o grămadă de bani pe avioane, dar n-am putut să mă obișnuiesc. Nu era stilul meu să stau pe banii soției.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Regretul carierei lui Daniel Pancu dezvăluit la „Prietenii lui Ovidiu”: „Dădeau 6 milioane de dolari pe mine și am refuzat!”

EXCLUSIV Dezvăluire-bombă a lui Anghel Iordănescu » Ce s-a întâmplat înainte de arestarea lui Gică Popescu: „L-am sunat și i-am spus, Mircea Sandu mi-e martor”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (31)
dragos_chiva
dragos_chiva  •  02 August 2020, 12:46
Postat de markksson pe 01 August 2020, 22:46

"Am cunoscut o femeie la 75 de ani care n-a văzut Grand Canyon, care era la trei ore de mers." Helmuth, mie imi placea gandirea ta, in general, dar vad ca dai si tu rateuri. Ce concluzii ai vrea sa tragem din chestia asta? D-aia n-ai reusit tu in State, ca babuta aia nu a fost la Grand Canyon? Motiv serios, nu gluma. Lasa romanismele astea si spune ca nu ai facut fata, avand in vedere ce puteai sa oferi. Sau ca ai renuntat prea usor. Pe bune!

Poate n-ai înțeles și dacă e nevoie îți explic: argumentul cu băbuța făcea referire la faptul că americanii sunt și ei niște oameni limitați la aria în care își desfășoară activitatea, arie din care nu ies și nu au o cultură internațională (nu cunosc staruri internaționale din sport, pentru ei Budapesta și Bucureștiul înseamnă același lucru, fapt pe care l-ai putut vedea deja în ultimii ani cu proprii tăi ochi când secretarul de stat cu probleme de apărare a venit în România și ne-a tras un "Hello Budapest" de la tribuna oficială de nu ne-am văzut etc.etc.). El a vrut să spună că americanii sunt niște oameni destul de mărginiți ca să nu știe ce a reprezentat el pentru sportul internațional și românesc și să nu-i acorde niciun fel de recunoaștere. Din punctul ăsta de vedere tu ești un american adevărat, de ce nu te duci acolo să faci "față", să "oferi" acolo ce ai de oferit și mai ales, "să nu renunți prea ușor"? Până la urmă Duckadam este o personalitate care a intrat în cartea recordurilor. Tu cine ești ca să-l iei pe el...la refec?

1900144626740004
Zi Bobby  •  01 August 2020, 16:50

El s a dus in State ,crezind ca sta doar sa povesteasca ce a facut el la Sevilla.Numai ca in America ,nu e timp de stat la taclale cu Duckadam.Americanii nici de Hagi nu stiu,nu -i intereseaza pe ei soccer-ul.Daca venea in Florida,era altceva,pt ca in Florida traiesc milioane de columbieni,mexicani,argentinieni,care stiu de Hagi,Popescu,Raducioiu,Dumitrescu. Daca chiar voia,Duckadam putea sa lucreze intr-un market sau invata sa puna gresie si faianta,cu ceilalti romani.Dar el se crede prea valoros,pt a munci.Mai bine si-a vindut manusile !apoi a primit 350.000 de euro de la Gigi,plus casa in Domnesti.Drept multumire,a inceput sa-l critice pe Gigi la tv !asa sunt toti nemtii din Romania (***).Uitati-va cine conduce Romania....!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

menuts
menuts  •  05 August 2020, 13:52
Postat de Gheorghe Gheorghe pe 02 August 2020, 17:34

Nimeni nu confundă Budapeste cu Bucureștiul. Ciudat.

De fat, ft multi străini o fac, mi s-a întâmplat și mie de multe ori

Vezi toate comentariile (31)
Comentează