FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Dorin Goian recunoaște: “Am jucat într-un meci trucat. La 0-0 am dat bară și mi s-a spus să nu mai urc”

Articol de - Publicat luni, 10 decembrie 2018 12:20

Dorin Goian (37 de ani), dublu campion al României cu Steaua București, a dezvăluit că a jucat într-un meci trucat în 2001, pe vremea când avea 20 de ani și jumătate. Meciul în cauză este Astra - Foresta 3-0 (1-0), disputat în etapa a 19-a din Divizia A.

VEZI AICI MOMENTUL DIN EMISIUNE POVESTIT DE GOIAN

În direct, la emisiunea GSP Live, Goian a fost întrebat dacă a jucat vreodată în vreun meci aranjat.

“Da, am jucat. În Astra - Foresta 3-0. Am aflat ulterior. Ne-au bătut și cred că trebuia să…nu știu…vreo 3-4 (n.red. - jucători) au fost împușcați, ca să zic așa. Nu mi s-a spus. Aveam 18 ani. Eram copil, nu mi se spunea mie. La 0-0, am fost la un corner și am dat bară și mi se spunea să stau în apărare, să nu mai urc așa mult”, a spus fotbalistul care ulterior a adunat 60 de meciuri pentru naționala României.

Partida dintre cele două echipe aflate la jumătatea clasamentului a avut loc pe 7 aprilie 2001, chiar la intrarea în Săptămâna Mare de dinaintea Paștelui.

De altfel, Gazeta Sporturilor din acea zi titra “Nu vă iubiți în postul Paștelui”, un îndemn pentru echipele din prima ligă să nu facă blaturi într-o perioadă în care meciurile aranjate erau la ordinea zilei.

Meciul de la Ploiești a început o bară a lui Goian, în urma unui corner, fază amintită de fundaș în emisiunea GSP Live. În partea a doua, Astra a dominat categoric, în timp ce Foresta “a plimbat mingea de-a latul terenului, ba mai mult, în preajma careului advers au întors de fiecare dată acțiunile spre propria poartă”, așa cum scriau jurnaliștii de la Gazetă în cronică.

af interior
Cronica meciului din Gazeta Sporturilor

Jurnaliștii au notat că Foresta “s-a predat fără nicio rușine”. Cei 100 de fani veniți de la Suceava au început să strige spre final “Rușine, rușine să vă fie!” și “Foresta, nu uita, ne-ai trădat încrederea!”.

Portarul Forestei care a încasat cele trei goluri în acest meci aranjat a fost Eugen Nae, împrumutat atunci la Suceava de la Steaua București. După retragere, Nae a lucrat din postura de antrenor cu portarii cu Laurențiu Reghecampf, la Concordia Chiajna și Steaua, și cu Cosmin Olăroiu la Al Ahli.

Antrenorii celor două echipei erau Ion Marin (Astra) și Marin “Magiun” Barbu (Foresta).

Declarațiile celor doi de la finalul jocului sunt hilare în lumina dezvăluirilor făcute și de Goian:

“Am întâlnit o echipă lipsită de griji, care și-a permis un joc deschis și ne-a ușurat misiunea” - Ion Marin

“Am un lot de 20 de jucători, din care trei portari. Cum să joace trei meciuri la același nivel?Am obosit și noi” - Marin Barbu

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
10207491963042615
John Green  •  11 Decembrie 2018, 10:39

Asa si-a facut Goian ucenicia pentru echipa hotilor de la fcsb aka steaua din ghencea.

106018077065994
Monica Marin  •  10 Decembrie 2018, 17:32

De ce nu spune nimic de unele aranjamente ***' de magiun

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

771545396317549
Eugen Iustin  •  10 Decembrie 2018, 14:22
Postat de red_dogs_united pe 10 Decembrie 2018, 13:12

Ai uitat sa zici de aranjamentele de la FC FCSB.. Sau nu dura emisiunea, la cat de multe aveai de povestit, si lasi totul pt o carte autobiografica?

E ok, la anul scapati de fcsb, succes in liga 2!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează