FOTBAL  »  Superliga  »  FC ARGEȘ - CHINDIA

FC Argeș - Chindia 1-0 » Piteștenii câștigă în Liga 1 după aproape 6 luni! OXIGEN în lupta pentru salvare

Dâmbovițenii au pierdut un meci de mare luptă la Pitești / Sursă foto: Facebook@ Chindia Târgoviște
Dâmbovițenii au pierdut un meci de mare luptă la Pitești / Sursă foto: Facebook@ Chindia Târgoviște

Articol de - Publicat luni, 17 aprilie 2023 19:24 / Actualizat marti, 18 aprilie 2023 08:40

FC Argeș a învins-o pe Chindia Târgoviște în etapa 4 din play-out-ul Ligii 1, scor 1-0. Este prima victorie a piteștenilor în campionat după aproape 6 luni!

Programul complet și rezultatele din Liga 1 AICI!

Totodată, primul succes de când echipa a fost preluată de Bogdan Argeș Vintilă. Până acum, cu fostul portar la cârmă, alb-violeții pierduseră cu U Cluj, FC Voluntari, CFR Cluj și FC Botoșani, de fiecare dată fără să înscrie.

FC Argeș - Chindia 1-0 » Cronica meciului

FC Argeș moare, dar nu se predă. "Vreau să ne luptăm!", le-a transmis antrenorul Bogdan Vintilă jucătorilor săi înaintea meciului cu Chindia. Era ultima șansă a piteștenilor de a nu pierde contactul cu zona barajelor de menținere/promovare.

Pe un stadion aproape gol și pe un gazon înmuiat de ploaia măruntă și rece, violeții au dat repede drumul la câini. Dobrosavlevic l-a tăvălit pe D. Popa, undeva în tușă, și a luat primul cartonaș galben al meciului, încă din minutul 3. Prilej pentru pariori să-și verifice biletele.

În prima repriză, Chindia a fost mai periculoasă, și-a creat mariile ocazii, dar gazdele au deschis scorul dintr-o fază fixă, din preajma careului de 16 metri. 

Calcan a centrat prin fața porții, iar fundașul central Grigore Turda (1,88 metri) l-a devansat pe Căpușă și l-a învins pe Căbuz, cu o lovitură cu capul bine plasată, de la 7-8 metri. Prins pe linia porții, goalkeeperul Chindiei s-a arcuit cât a putut, a respins mingea cu mâna din plonjon, dar a fost bară-gol. 

A fost 1-0 la pauză, pentru FC Argeș. Putea fi 1-1, dar D. Popa a ratat din toate pozițiile, inclusiv cu poarta goală (26). Golgheterul formației dâmbovițene a șutat peste transversală de la doar câțiva metri.

Chindia nu se regăsește

Toni Petrea a forțat cu doi atacanți la reluare. A renunțat la un închizător, Vorobjovas, și l-a introdus pe Cooper lângă Popa. Chindia a dominat teritorial, însă nu s-a mai apropiat periculos de buturile adverse. FC Argeș s-a apărăt bine și au ripostat prin câteva contre extrem de tăiose.

Koubemba (67) și Jobello (81) au ratat două șanse mari de tot să închidă mai devreme meciul, iar piteștenii au tremurat până la final. Fluierul izbăvitor al "centralului" Marcel Bîrsan l-a găsit în genunchi pe Bogdan Vintilă, aflat la prima victorie pe banca Argeșului. Primul succes după 5 luni și jumătate pentru trupa din Trivale. 

Speranțele salvării de la retrogradare au fost reaprinse la Pitești, iar Chindia intră serios în hora pentru matineu.

FINAL » FC Argeș - Chindia 1-0

  • A înscris: Turda '19
  • La golul lui Turda, înscris cu o lovitură de cap, Căbuz a respins mingea în bară, de unde aceasta a ricoșat în spatele liniei porții, în ciuda încercării lui Celea de a respinge prin alunecare.
  • 773 de oameni au asistat la meci - număr oficial. 
  • VIDEO cu fazele importante
  • AICI, cele mai importante statistici

FC Argeș - Chindia, echipe de start:

FC ARGEȘ (4-2-3-1): 33. Micle - 2. Tofan, 5. Turda, 17. Dobrosavlevici, 43. Brendon - 88. Mimito, 6. Njike - 7. B. Hanne, 10. Calcan, 22. Rizzi - 28. Koubemba
REZERVE: 12. Micu, 4. Meza Colli, 8. I. Șerban, 26. Cl. Moisie, 25. Pârvu , 80. Târcoveanu, 70. Jakolis, 11. Jobello, 18. G. Grețu
ABSENȚI: Garita (exclus din lot), Straton, M. Constantin, Vianna, Celestine, Donisa (neincluși în lot)
ANTRENOR: Bogdan Argeș Vintilă

CHINDIA (4-2-3-1): 33. Căbuz - 98. Căpușă, 25. Boldor, 6. Celea, 15. C. Dinu - 8. M. Dulca, 5. Vorobjovas - 10. Neguț, 59. Popadiuc, 11. Atanase - 19. D. Popa
REZERVE: 1. D. Moldovan, 9. Cooper, 77. A. Șerban, 80. Dumitrașcu, 16. Perianu, 21. Orozco, 29. L. Buș, 88. Ad. Ioniță, 23. Andreas Mihaiu
ABSENȚI: Grubac, Chamed (accidentați)
ANTRENOR: Anton Petrea

Stadion: Nicolae Dobrin - Trivale (Piteşti)
Arbitru: Bîrsan Marcel (Bucureşti) / A1: Mitruţi Daniel (Craiova), A2: Marchidanu Marius Cristian (Brăila) / Arbitru VAR: Colţescu Sebastian (Bucureşti), Arbitru AVAR: Constantinescu Daniela (Craiova)

Citește și: 

Ultrașii giuleșteni i-au cerut demisia lui Adrian Mutu, imediat după CSU Craiova - Rapid 3-1
CSU Craiova - Rapid 3-1
Ultrașii giuleșteni i-au cerut demisia lui Adrian Mutu, imediat după CSU Craiova - Rapid 3-1
Mihai Stoica, impresionat de „veteranul” pe care vrea să îl aducă la FCSB: „Fuge cât 2 de 17 ani”
FCSB
Mihai Stoica, impresionat de „veteranul” pe care vrea să îl aducă la FCSB: „Fuge cât 2 de 17 ani”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (9)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  18 Aprilie 2023, 13:03

FC Arges se va salva doar cu ajutorul suporterilor ! Ieri a castigat Dobrin si istoria clubului meciul , ploaia de afara si daruinta jucatorilor. Eu cred ca e nevoie de FC Arges in Liga 1 ! Votati 18 echipe in Liga 1 si lasati campionatul cu 16 echipe in uitarea istoriei ! Comitetul executiv poate sa faca asta ! Iar FC Arges inca face parte din el ! E si in folosul echipei Nationale a Romaniei COMPETITIA INTERNA !

1973
1973  •  17 Aprilie 2023, 19:33

Altă partidă jucată la înțelegere ca cea dintre Petrolul Ploiești și U Cluj. Duminică la meciul dintre Chindia Târgoviște și UTA Arad arbitru sigur va fi Cătălin Popa din Pitești și așa vor îngropa echipa din Arad spre Liga a 2.

chibit
chibit  •  17 Aprilie 2023, 18:25

Chindia retrogradeaza direct.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează