FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - RAPID

GALERIE FOTO Rapid, încă un pas greșit! Giuleștenii, pierduți în ceața de la Botoșani

FOTO: Ionuț Tăbultoc
FOTO: Ionuț Tăbultoc

Articol de - Publicat sambata, 02 decembrie 2023 19:08 / Actualizat sambata, 02 decembrie 2023 23:35

FC Botoșani și Rapid au remizat, scor 0-0, în runda cu numărul #18 din SuperLiga.

Îți cam freci mâinile când tu tragi la titlu și știi că ai meci cu "lanterna" campionatului, echipa cu cea mai slabă apărare și fără nicio victorie în 17 runde. Numai că socotelile de la București ale Rapidului, încă uimită de înfrângerea cu U Cluj, după ce avea 2-0, nu s-au potrivit deloc la Botoșani. 

Nimic nu a mers la Rapid

Unde gazdele au cedat posesia, dar au fost superioare în joc, ocazii, atitudine. Doar bara și Moldovan au fost stâlpii de rezistență ai giuleștenilor, care au apărut abia după un sfert de oră ceva mai consistent în preajma careului lui Ducan. Mai nimic n-a mers la Rapid. 

Construcție lentă, poticnit, fără legături între linii. Nimeni n-a strălucit, poate cu excepția lui Kait și Albu. Sawy a fost copleșit total la prima sa apariție ca titular, Ioniță și Funsho, plați, fără profunzime, Borja Valle s-a tot chinuit să suplinească absența unui vârf. Dar parcă toți erau certați. 

Ioniță a avut o ocazie mare, însă prea lent, a fost blocat. Dincolo, tupeu mult, entuziasm, condus de Florescu și Drole, sprijiniți de Benzar, Adams, David sau Dican. O repriză în care oaspeții au avut cifrele, dar au scăpat ieftin cu 0-0. Iar jocul nu s-a schimbat nici la reluare. 

S-a mai întețit ritmul, au fost schimbări, s-au rărit ocaziile, dar tot Botoșaniul a fost echipa mai vie. Rapid a arestat și mai mult mingea, dar s-a tot învârtit în jurul cozii, chiar dacă pe teren au apărut Papeau, Soni sau Cârjan. Nimic. Un șut rătăcit al lui Oaidă a fost tot ce au produs oaspeții. Pe care Moldovan i-a mai salvat o dată de rușine, la ocazia lui Casap. 

Rapid ratează iar urcarea pe locul 2, dar, mai grav, pare în criză de inspirație și rezultate și în acest start de retur, la fel ca la începutul campionatului. Iar botoșănenii adună un punct nesperat și încă așteaptă prima victorie

GALERIE FOTO. FC Botoșani - Rapid

+18 FOTO

Clasamentul din SuperLiga

Notele după FC Botoșani - Rapid 0-0

FC Botoșani: Ducan 6 - Benzar 6, Mutombo 7, Pius 6, Țigănașu 6 - Florescu 6, Dican 6, David 6 (71 Dragomir 5), Adams 6 (71 Casap 6) - N'Goma 5 (55 Pinson 5), Drole 6 (55 Ilicic 4, 86 Dragu) 
Antrenor: Andrei Patache 6

Rapid: H. Moldovan 7 - Onea 5, Săpunaru 6, P. Iacob 6, Braun 6 - Kait 6, Al. Albu 5 (65 Oaidă 5), El. Sawy 4 (58 Pănoiu 4) - Funsho 5 (58 Papeau 5), Borja Valle 5 (73 C. Cîrjan 4), Al. Ioniță II 4 (58 Soni 4) 
Antrenor: Cristiano Bergodi 5

Arbitru: Andrei Moroiță (Ploieşti) 6. Asistenți: Ovidiu Artene (Vaslui) 7, Valentin Dumitru (Gherghiţa) 7, Arbitru VAR: Sorin Costreie (Voluntari). Asistent VAR: Bogdan Dumitrache (Bucureşti)

FINAL. FC Botoșani - Rapid 0-0

FC Botoșani - Rapid, echipele de start

FC Botoșani: Ducan - Mutombo, Dican, J. Pius - R. Benzar, F. Adams, E. David, Florescu, Țigănașu - N'Goma, Drole
Rezerve: Ureche - Șeroni, A. Dragu, Petro, G. Dragomir, Cioiu, Casap, Pinson, Ilicic
Antrenor: Andrei Patache

Rapid: Moldovan - Onea, Săpunaru, P. Iacob, Braun - El Sawy, Albu, Kait - Bamgboye, B. Valle, A. Ioniță II
Rezerve: Drăghia - I. Cristea, D. Grigore, Borza, Oaidă, Pănoiu, Papeau, C. Cîrjan, K. Soni
Antrenor: Cristiano Bergodi

Stadion: Municipal (Botoșani)
Arbitru: Andrei Moroiță (Ploiești), A1: Ovidiu Artene (Vaslui), A2: Ionel Dumitru (Gheorghița)
Arbitru VAR: Sorin Costreie (Voluntari), AVAR: Bogdan Dumitrache (București)

Citește și: 

A semnat rezilierea contractului cu FCSB, dar Becali s-a sucit și vrea să-l păstreze
FCSB
A semnat rezilierea contractului cu FCSB, dar Becali s-a sucit și vrea să-l păstreze
Universitatea Craiova, victorie dramatică în fața lui CFR Cluj » Oltenii i-au egalat pe clujeni în clasament + Rezultat bun și pentru FCSB
CSU CRAIOVA - CFR CLUJ
Universitatea Craiova, victorie dramatică în fața lui CFR Cluj » Oltenii i-au egalat pe clujeni în clasament + Rezultat bun și pentru FCSB

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (28)
Adriann_1
Adriann_1  •  03 Decembrie 2023, 21:25
Postat de Justunfan pe 02 Decembrie 2023, 20:04

Cand stai cu fata la trecut nu vezi prezentul si viitorul. Pai punctele castigate atunci au fost deja pierdute de 2x. Dar ce sa te astepti de la un FC R-ist.

P(r)ostache, asta nu intelege gigimea, cand joci pe bune meciurile mai si pierzi puncte :)) Important e ca noi suntem in stare sa castigam cu abominatia becaliota si sa-i stingem lumina exact cand ar vrea sa-si ia viteza cu arbitraje, omenii, cumetrii samd :)) OFTICA-TE :))

Hitech
Hitech  •  02 Decembrie 2023, 23:39
Postat de eddymaster pe 02 Decembrie 2023, 20:44

clona fc r a fost facuta pachet de botosani,le-a luat 4 puncte din 6. ha ah ha.

Bă urâtule, nu mai e Rapidul echipa FRF-ului, aia care primește 11 m și e ocrotita de partid? De doua etape ați uitat sa va dați cu părerea despre cum câștiga Rapidul ba cu arbitri, ba cu politicul. S-a oprit robinetul și nu ați aflat voi, cei mai bine informați direct de la palat sau prin MM via Facebook ? Sunteți demni doar de râsul unora.

eddymaster
eddymaster  •  02 Decembrie 2023, 20:45
Postat de tarnaveanu pe 02 Decembrie 2023, 19:29

Probabil că te uitai în oglindă. Trăim într-o țară liberă, când o să am nevoie să-mi aprobi tu comentariile te anunț. Doar ca fapt divers, în general nu răspund la cocalari.

si atunci de ce iti dai reply la propriile commenturi?

Vezi toate comentariile (28)
Comentează