FOTBAL  »  Superliga  »  FC U CRAIOVA

VIDEO Mutu, prezentat la FC U Craiova: „Crezi că nu știu unde am venit?” » Mesaj pentru fani: „Nu luăm titlul în acest an” + ce ofertă din România a refuzat înainte

Adrian Mutu (42 de ani) a fost prezentat azi la FC U Craiova, echipă nou-promovată în Liga 1.
Adrian Mutu (42 de ani) a fost prezentat azi la FC U Craiova, echipă nou-promovată în Liga 1.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 iunie 2021 17:50 / Actualizat miercuri, 02 iunie 2021 18:04

Adrian Mutu (42 de ani) a fost prezentat azi la FC U Craiova, echipă nou-promovată în Liga 1.

Mutu s-a ferit să dezvăluie obiectivul pe care-l are în Bănie și a anunțat noi transferuri la gruparea olteană (fără să ofere nume) pe care vrea să o ducă la nivelul următor. 

De asemenea, „Briliantul” a declarat că a refuzat o ofertă de la U Cluj înainte de a veni la Craiova. 

Întrebat de o eventuală presiune din partea patronatului, Mutu a oferit un răspuns franc: „Crezi că nu știu ce înseamnă România? Am venit de afară? Am avut mereu parte de presiune. Și la România U21 am avut. Eu cred că nu o să vedeți niciodată critici publice din partea familiei Mititelu. Normal că vor fi discuții. Dar atât timp cât sunt constructive, n-am niciun fel de problemă”.

Adrian Mutu, prezentat la FC U Craiova: „Nu putem la titlul din primul an”

  • „Este o perioadă de discuții, negociem cu jucători. Nu avem un obiectiv clar. Vom vorbi mai puțin și vom face foarte multe. Mulțumesc familiei Mititelu, sper să le răsplătesc încrederea cu rezultate”
  • Obiectivele sunt pe foaie. Eu sunt un antrenor ambițios, am obiective oricum. Nu am venit să fac act de prezență”
  • „M-a convins setea de performanță a echipei. Nu situația materială, nu asta contează. E o echipă nou-promovată, sunt și eu tânăr. Împreună vrem să creștem, să avem performanță”
  • Să nu vă gândiți că într-un an vom lua campionatul. Pentru a face un lucru sustenabil, trebuie să construim în timp, cu calm, cu pași inteligenți”
  • „Le mulțumesc suporterilor pentru primire, dar trebuie să fim conștienți că vom juca într-o ligă mult mai bună. Doar prin muncă, disciplină, seriozitate și răbdare ne vom putea realiza obiectivele”
  • „Nu mă ascund că îmi place să studiez în fiecare zi. Sunt multe lucruri pe care vreau să le îmbunătățesc. Probabil vor fi situații de care mă voi lovi pe parcursul acestui sezon”
  • „N-am avut nicio ofertă de la CFR Cluj. Am avut, în schimb, de la U Cluj”
  • „Nu uitați că nu sunt singur. Am staff-ul de la U21, băieții pe care i-am găsit aici”
  • „Crezi că nu știu ce înseamnă România? Am venit de afară? Am avut mereu parte de presiune. Și la România U21 am avut. Eu cred că nu o să vedeți niciodată critici publice din partea familiei Mititelu. Normal că vor fi discuții. Dar atât timp cât sunt constructive, n-am niciun fel de problemă”
  • „O să mă vedeți foarte rar vorbind. O să mă vedeți pe teren, muncind. E inutil să dau din gură, prefer să demonstrez. Nu prea se practică asta la noi în țară, deși funcționează”
  • „Trebuie să ne prezentăm așa cum trebuie la meciul cu CS U, va fi un derby. Sper să fie o atmosferă fair-play în oraș și să nu se întâmple incidente care nu au ce căuta în fotbal. Dacă sunt aici, înseamnă că această echipă e Universitatea Craiova pentru mine
  • „Am vizitat locul unde ne antrenăm și baza pe care o vom folosi în câteva luni. O bază așa cum o să aibă FC U Craiova nu există în Europa! E un loc prielnic să faci performanță. Familia Mititelu merită felicitată. Condițiile sunt foarte bune. Totul e ok, acum trebuie să muncim”

Am convingerea că Adrian este capabil să se lupte cu orice echipă din Liga 1. Fotbalul este și o loterie. Bugetul și jucătorii nu-ți asigură performanță. Din moment ce am început acest proiect din 2017, scopul nostru este să performăm. Nu ne punem bariere, fiindcă nu vrem să ne lovim de ele.

- Adrian Mititelu Jr., conducător FC U Craiova

Am avut și eu posibilitatea să colaborez cu mai bine de 100 de antrenori. Știu că un fotbalist bun se naște, un antrenor bun la fel. Adrian Mutu este aproape un debutant, dar calitățile lui îl recomandă că un tehnician de viitor.

- Marcel Pușcaș, director general FC U Craiova

Adrian Mutu a semnat pe doi ani cu FC U Craiova

Pe 28 mai, Mutu a semnat un contract valabil pe 2 ani cu FC U Craiova și l-a înlocuit pe Eugen Trică, cel care i-a promovat pe olteni în Liga 1.

Din informațiile GSP, secundul lui Mutu va fi Bogdan Pătrașcu, antrenor cu portarii va fi Eugen Anghel, iar preparator fizic Roberto Berruero, italianul care a lucrat ultima dată la România U21. Berruero va colabora cu Dan Vasilică, unul dintre preferații patronului Adrian Mititelu.

 Înainte de reunire, care va fi pe 12 iunie, vom face publică toată campania de achiziții.  Vor veni între 8 și 10 jucători. Dacă mai apar jucători buni pe parcurs, vom încerca să-i luăm. Încă de la negocierile cu Adrian Mutu, am vorbit cu el zilnic despre jucători. Politica clubului e să ne bazăm pe jucători cu experiență. Ne dorim și să creștem jucători, avem academia noastră, care va da roade peste 2-3 ani
- Adrian Mititelu jr.

Gigi Becali nu e convins de proiectul FC U Craiova: „Ce să facă Mutu?”

Într-o conferință de presă susținută azi, Becali a spus că nu crede că FC U Craiova poate avea rezultate importante în sezonul viitor, folosind o expresie jignitoare la adresa alb-albaștrilor. 

„Eu am ținut cu Mititelu că voiam să promoveze, că el, săracul, fiind în pușcărie... Dar acum... Nu poți cu Mutu! Ce să facă Mutu? Să pocnească și să facă bici din rahat? Ce să facă? Ca să faci echipă îți trebuie bani. Să vedem câți bani acum? 6 milioane? 8 milioane? Banii familiei?Îi dai pe toți la fotbal?

Și chiar dacă îi dă pe toți, nu poate! Tot la retrogradare o să fie! Îi spun din prietenie, că am ținut cu el. Play-off? Vezi-ți de treaba ta. Ce să facă Mutu, săracul? El a făcut niște schimbări interesante la România U21, dar e greu”, a declarat Gigi Becali în conferința de presă susținută azi.

Citește mai multe știri despre FC U Craiova: 

FC U Craiova a renunțat la încă un nume important din sezonul trecut » 10-1 e scorul la plecări-veniri în Bănie

Eugen Trică, sfat pentru succesorul Adrian Mutu: „E presiune mare! Eu o să țin toată viața cu FC U Craiova”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (19)
dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  02 Iunie 2021, 17:59

Bafta Adi!

napoli01
napoli01  •  02 Iunie 2021, 20:10

Declatatii de bun simt din partea tuturor si as dori ca Adi Mutu sa reuseasca in cariera de antrenor. Dintre toti apare acest puscas si declaratia cum ca a colaborat cu 100 de antrenori? In ce calitate? Sau daca s-a salutat un antrenor cu l-a trecut la colaboratori? Alungati specimenul din Craiova !

st.il.
st.il.  •  02 Iunie 2021, 18:40

FCUCr nu va lua titlul anul ăsta ?!...Nu-l va lua niciodată, cu sau fără linii prizate !...

Vezi toate comentariile (19)
Comentează