FOTBAL  »  Superliga  »  FC VOLUNTARI - FCU CRAIOVA 0-0

Au uitat fotbalul! FCU Craiova n-a reușit să scoată decât un punct la Voluntari, deși a avut superioritate numerică din minutul 24!

Voluntari - FCU Craiova / Foto: Raed Krishan +15   FOTO
Voluntari - FCU Craiova / Foto: Raed Krishan

Articol de , , , - Publicat marti, 23 aprilie 2024 13:19 / Actualizat marti, 23 aprilie 2024 19:40

FC Voluntari și FCU Craiova au încheiat remiză, 0-0, rezultat ce nu-i ajută prea mult pe olteni. Echipa lui Adrian Mititelu a trecut în fața Botoșaniului, pe penultima poziție a clasamentului, la doar un punct distanță.

Programul play-out-ului din Superligă

Cronică de George Nistor: Încă un egal care anunță chinul prelungit în play-out

FC Voluntari și FCU Craiova au întrerupt programul săptămânal pentru etapa a 6-a a play-out-ului Superligii. Cu patru runde rămase de disputat, s-a terminat nedecis, 0-0 într-o atmosferă oglindă a fotbalului din competiția internă.

Ploaia rece și nea Gică, cel care și-a cântat „La mulți ani!” în portavoce, n-au trezit Balaurul salvării din amorțire.

Oltenii s-a deplasat în Ilfov pentru trei puncte, se observă pe chipul încrâncenat al lui Eugen Trică, dar și în formula de start. Joc concentrat pe piese care pot produce pericol și flancuri curajoase, cu Juan Bauza la mânecă lungă, climat de Anzi lângă București.

De partea cealaltă, gazdele n-au ieșit din pragmatismul infinit al lui Florin Pîrvu: pase cârlig pe Nemec și contraatacuri care nu vin de niciunde.

Totul pe Bauza

Primele minute au în prim-plan formația din Bănie. Creșteri de ritm pe Padula - Bauza, cu scurte evacuări în centru pentru oxigenare și derută a adversarului. Singurul efect notabil este eliminarea lui Ricardinho din minutul 24, după un fault asupra lui Bauza, pericolul numărul 1 al oaspeților și jucătorul pus la pământ de fiecare dată când situația o cere.

Cu Vladislav Bănuță izolat tot timpul, Albu și Negru, în toată cromatica ștearsă, au fost singurii care și-au încerca șuturile după incursiuni, însă fără vlagă, pe fondul unei neîncrederi de clasament.

Chiar și să vrea, FC Voluntari nu emite pretenții de gol pe final de repriză, Matricari și Rață se ajută reciproc pentru ca tot greul să nu cadă pe portarul Fernandez.

Tăvălug de șuturi. Oasele rezistă

Partea secundă a jocului rupe mijlocul. Cu om în plus, Trică nu concepe să nu deschidă scorul. Sidibe îi ia locul lui Baeten, iar decarul trece la locul lui, în spatele vârfului, pentru ceva sclipire la finalizare.

Doar 17 minute îi oferă „Jose” ivorianului, fiind nemulțumit de concentrarea sa, reproș venit pe bancă imediat după schimbare. Speranțele se mută pe Bahassa, se naște un tăvălug redus pe care gazdele îl domolesc prin blocaje disperate.

Lekiatas și Lacroix îl lasă pe Negru libero, pentru șuturi și devieri care să aducă puncte. Dacă la lojă e liniște, dăruirea și inspirația par că s-au certat în autocarul lui FCU.

Cum victoriile nu vin, play-out-ul seamănă tot mai mult a chin prelungit, ultra-speculat și care se vrea cernut din faze norocoase. Poate că e de înțeles: la Voluntari, fotbalul n-a premiat incisivitatea, nici apărarea bună.

Notele Gazetei Sporturilor la Voluntari - FCU Craiova

FC Voluntari (3-4-3): Fernandez 6 – Ricardinho 4, Matricardi 6, I. Armaș 6 – Boboc 5, V. Rață 5, Crepulja 5, Aliji 5 – Răduț 4 (60' Carnat) , Ad. Nemec 5 (76' Dumiter - ), Popescu 6 (60' Lambrinoc 5)
Antrenor: Florin Pîrvu 6

FCU Craiova (4-3-3): Gurău 6 – Negru 6 Lekiatas 5, Lacroix 6, Padula 6 – Albu 7, Achim 6– Baeten 6 (60' Chițu 5), Pop 6 (46' Sidibe 5 - 72' Bahassa 7), Bauza 6 – Blănuță 6 (60' Blidar 5);
Antrenor: Eugen Trică 6

Arbitru: Horațiu Feșnic 5 / Asistenți: Ferencz Tunyogi 6 și Doru Lucaciu 6

FINAL. FC Voluntari - FCU Craiova 0-0

Voluntari - FCU Craiova
Foto: Raed Krishan
Voluntari - FCU Craiova
Foto: Raed Krishan
Voluntari - FCU Craiova
Foto: Raed Krishan
Voluntari - FCU Craiova
Foto: Raed Krishan
Voluntari - FCU Craiova
Foto: Raed Krishan
+15 FOTO

FC Voluntari - FCU Craiova, echipe de start

FC Voluntari (3-4-3): Fernandez – Ricardinho, Matricardi, I. Armaș – Boboc, V. Rață, Crepulja, Aliji – Răduț, Ad. Nemec, Popescu
Rezerve: Cascini, Merloi, Dumiter, Ciobanu, Turda, Voican, Dropp, Vâlceanu, Carnat, Lambrinoc, Florea, Paz
Antrenor: Florin Pîrvu

FCU Craiova (4-2-3-1): Gurău – Negru, Lekiatas, Lacroix, Padula – Albu, Achim – Baeten, Pop, Bauza – Blănuță
Rezerve: Enache, Mascarenhas, Kvacic, Dragu, Compagnucci, Blidar, Sidibe, Bahassa, Chițu, Ibrahim
Antrenor: Eugen Trică

Stadion: „Anghel Iordănescu”, Voluntari
Arbitru: Horațiu Feșnic / Asistenți: Ferencz Tunyogi și Doru Lucaciu
Arbitru VAR: Iulian Dima / Arbitru AVAR: Vladimir Urzică

UPDATE 18:05 » Ultrașii olteni l-au luat în vizor pe Bogdan Bălănescu

După fluierul de start al părții secunde, primele scandări ale galeriei oaspete l-au vizat pe Bogdan Bălănescu, directorul general al Voluntariului. Juveții i-au adresat cuvinte greu de reprodus.

UPDATE 17:30 » Aplauze din tabăra oltenilor la eliminarea lui Ricardinho

Banca lui FCU a întâmpinat cu aplauze decizia confirmării cartonașului roșu din camera VAR. De cealaltă parte, câteva proteste timide ale secundului Cebotaru, în rest resemnare.

UPDATE 17:25 » Fanii oltenilor, în război cu jandarmii

De prin minutul 20, ultrașii FCU au început războiul cu forțele de ordine, strigând, pe rând, „Cea mai proastă meserie este la Jandarmerie" și "Libertate pentru suporteri!".

UPDATE 17:15 » Eugen Trică stă cu gura pe Padula

Andrea Padula este principalul "client" al lui Eugen Trică în primele 10 minute, antrenorul reproșându-i încercările de a verticaliza. "Joacă în stânga!" i-a strigat acesta fundașului.

UPDATE 17:05 » Aproximativ 200 de spectatori pe stadion

Aproximativ 200 de oameni sunt pe stadionul „Anghel Iordănescu” la ora startului. Dintre aceștia, circa 50 sunt fani ai Craiovei. Nea Gică, liderul galeriei ilfovenilor, are alături cam 20 de oameni, vocali încă din primele minute. Micuța galerie a gazdelor a și cântat "La Mulți Ani!" pentru sărbătoriții zilei. La Voluntari continuă să plouă.

UPDATE 15:40 » Primele imagini de la Voluntari

„Leii" și-au făcut apariția la stadion pentru meciul care se poate dovedi a fi de totul sau nimic. Primul care a coborât din autocar a fost fundașul lateral Andrea Padula, iar ultimul, la câteva minute distanță, Juan Bauza, vedeta în schimbul căreia Adrian Mititelu visează la milioane de euro. Elevii lui Eugen Trică nu au pierdut vremea și au ieșit de îndată să inspecteze terenul.

La Voluntari plouă necontenit, o vreme care nu-i atrage pe spectatori la stadion cu o oră înaintea meciului.

+11 FOTO

FC Voluntari - FCU Craiova, meci sub amenințarea retrogradării

FC Voluntari se află pe locul al 12-lea în clasament, ultimul care asigură menținerea fără baraj în primul eșalon al fotbalului românesc, cu 21 de puncte.

Problemele sunt mult mai mari pentru FCU Craiova. Formația patronată de Adrian Mititelu este „lanterna roșie” a Ligii 1, cu doar 18 puncte. Dacă Voluntari are o formă decentă în play-out (două victorii, două înfrângeri și un egal), FCU a reușit doar două puncte.

Cele două formații s-au întâlnit de trei ori până acum în actuala stagiune. FCU Craiova s-a impus în ambele jocuri din sezonul regular (3-1 în tur pe teren propriu și 1-0 în retur, în deplasare), în timp ce FC Voluntari a trecut de olteni la loviturile de departajare în „sferturile” Cupei României (0-0 după 120 de minute și 4-2 d.p.).

Gigi Becali despre situația lui Adrian Mititelu Jr. + ce lecție a primit de la tatăl său

Citește și:

Runar Sigurjonsson a plecat de la Voluntari și a semnat cu o nou-promovată! Salariu de 8 ori mai mic decât la CFR Cluj
TRANSFER
Runar Sigurjonsson a plecat de la Voluntari și a semnat cu o nou-promovată! Salariu de 8 ori mai mic decât la CFR Cluj
Gigi Becali, sfat în conflictul dintre Adrian Mititelu și fiul lui: „Așa mi-a făcut mie tata: «Ia, bă, ciomagul din cui»”
FCSB
Gigi Becali, sfat în conflictul dintre Adrian Mititelu și fiul lui: „Așa mi-a făcut mie tata: «Ia, bă, ciomagul din cui»”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (35)
nea..marin
nea..marin  •  25 Aprilie 2024, 20:19
Postat de legio.sud pe 23 Aprilie 2024, 16:57

Postacii mititei unde sunt , ce fac ?! nea mărine nu ți-au intrat banii de ajutor social … ce se întâmpla ?!!

Iti e dor de ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

kubaclovnpeyoutube
kubaclovnpeyoutube  •  24 Aprilie 2024, 18:20
Postat de kuba pe 24 Aprilie 2024, 07:39

Ti-ai ridicat meşele de pe Temu?

Zici ca de pe temu iti iei tu dumele expirate? :)) aliexpress e peste buget? :))

rav410wrc
rav410wrc  •  24 Aprilie 2024, 11:05
Postat de Catalynn_18 pe 23 Aprilie 2024, 22:55

Cred ca esti ușor confuz. Ce spun acum nu e nimic nou, doar ca subiectul de-a lungul vremii nu a fost suficient de relevant. Moshu s-a disociat și el de DDB, vecinu’ nu e ddbist, însă cum echipa CS Dinamo (club față de care am și am avut mereu respect pt ca ma leagă amintiri frumoase din adolescență când făceam sport în Groapa, Ghencea fiind mult prea departe) încă nu și-a intrat în drepturi, din inerție încă mai susține clona DDB, însă dacă va retrograda, crede-mă, nu face el parastas din asta!

Auzi tu, cica "Moshu s-a disociat" !? :))) Bre, voi unii aveti impresia ca scolarelu' ala o fi un fel de marca de lenjerie intima, iar acum cei de la DDB-si vor inchide pravalia, pentru ca Moshu' frustrat, s-a disociat !? ;))) Nimeni, in afara de Tibi, tu si mai e unu', NU da 2 lei cuie pe-un scolarel ca Moshu' !!

Vezi toate comentariile (35)
Comentează