FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

De asta e Gigi Becali disperat să scape de el » Cifre șocante: Nemec îl face de rușine!

Randamentul lui Andrea Compagno în acest sezon lasă de dorit // fotomontaj Andrei Crăițoiu, GSP
Randamentul lui Andrea Compagno în acest sezon lasă de dorit // fotomontaj Andrei Crăițoiu, GSP

Articol de - Publicat miercuri, 17 ianuarie 2024 19:11 / Actualizat miercuri, 17 ianuarie 2024 19:51

În iunie 2023, Gigi Becali cerea 2,5 milioane de euro pentru a-l vinde pe Andrea Compagno (27 de ani), atacantul italian cumpărat cu 1,5 milioane de la FCU Craiova ♦ Între timp, patronul FCSB a coborât pretențiile la numai o cincime din suma rostită atunci, 500.000 de euro, în contextul unor evoluții mult sub așteptări ale nouarului.

În sezonul 2022-2023, pe parcursul căruia a făcut pasul la FCSB, Andrea Compagno a înscris 21 de goluri în 39 de partide, 5 dintre acestea la FCU Craiova, restul în echipamentul roș-albastru.

În stagiunea curentă, evoluțiile vârfului din Italia nu s-au ridicat la același nivel. Deși nu mai are statutul de titular incontestabil la FCSB, Andrea a adunat un număr important de minute în cele 22 de apariții, 1.280. Așadar, o medie de 58 de minute jucate pe meci, cu mențiunea că în numai 5 dintre partide a fost integralist.

E implicat în negocierile pentru Horațiu Moldovan și dezvăluie: „Am cerut contract pe 4 ani, nu cred că pică!” » O campioană europeană stă la pândă
RAPID
E implicat în negocierile pentru Horațiu Moldovan și dezvăluie: „Am cerut contract pe 4 ani, nu cred că pică!” » O campioană europeană stă la pândă

Andrea Compagno, statistici catastrofale: #10 ca xG, locul 29 ca goluri înscrise! 

În pofida numărului important de prezențe în campionat, Cupă și preliminariile Conference League, Compagno are doar 4 goluri în dreptul lui, cele mai recente înscrise în urmă cu 4 luni, în septembrie 2023, la 2-2 cu Hermannstadt.

Această secetă vine pe fondul unui joc foarte slab al italianului. Câteva dintre statisticile acestuia din sezonul curent sunt de-a dreptul alarmante!

Dintre cele 22 de apariții ale lui Compagno, 17 sunt în campionat. Pe parcursul acestor partide, italianul a generat un xG (expected goals/goluri așteptate) de 6,02.

Acest parametru, xG, reprezintă probabilitatea ca o ocazie să se transforme în gol, cuantificată în baza informațiilor existente despre situațiile similare din trecut.

Practic, la ce ocazii a avut, pentru a primi măcar „notă de trecere”, Compagno ar fi trebuit să înscrie de 6 ori. Italianul a făcut-o însă de numai 4 ori.

Ca xG, Compagno ocupă locul 10 printre jucătorii din campionatul intern. La numărul golurilor este însă al 29-lea!

De asta e Gigi Becali disperat să scape de el » Cifre șocante: Nemec îl face de rușine!
Andrea Compagno // FOTO: Imago

Cele 4 goluri au venit dintr-un total de 30 de șuturi, un alt aspect îngrijorător, din moment ce este atacant central și nu reușește să trimită, în medie, măcar două șuturi pe meci.

46,7% dintre șuturi,adică 14, a reușit să cadreze Compagno în acest campionat

Compagno lasă de dorit și „în aer”. Adam Nemec îl face de rușine

Un contraargument al celor care militează pentru păstrarea lui Compagno la FCSB este capacitatea italianului de a câștiga duelurile aeriene, o abilitate pe care nu mulți jucători ofensivi ai liderului o au.

Statisticile pictează însă o realitate complet diferită. Șocantă chiar!

Cu numărul de dueluri aeriene în care a fost implicat în acest sezon, Compagno este al șaptelea în Superligă, cu 118. Ca procentaj de dueluri câștigate, 39%, nu prinde TOP 30!

46 de dueluri aerienea câștigat Compagno în Superliga 2023/2024

Comparația cu Adam Nemec este izbitoare. Slovacul din atacul lui FC Voluntari a disputat un număr similar de dueluri aeriene, 126, dar a câștigat 58,7% dintre acestea, adică 74.

Iar Aurelian Chițu, un jucător de 1,83 metri, statură mult mai puțin impunătoare decât a lui Compagno (1,95 metri), a câștigat 40,4% dintre cele 171 de dueluri aeriene în care a fost implicat, un procentaj peste al italianului!

Compagno ar putea ajunge la Neftchi Baku

Interesat de serviciile lui Compagno rămâne un club azer, Neftchi Baku, echipă antrenată până de curând de Adrian Mutu. Locul 3 în Azerbaidjan, Neftchi a oferit 400.000 de euro pentru vârful italian, în vreme ce Becali speră să obțină o jumătate de milion de euro, adică o treime din cât a plătit pentru Compagno în vara lui 2022.

„Neftchi poate fi o opțiune pentru Andrea, da, dar mai multe nu pot spune. Să vedem. Și Neftchi, și alte cluburi s-au interesat de el. El e încă un jucător important. A dat 35 de goluri în doi ani, iar în martie era în vederile naționalei Italiei”, a afirmat astăzi impresarul lui Andrea, Alessandro Pezzoli.

Marcel Pușcaș vine cu o soluție: să fie integralist meci de meci

Invitat în decembrie la GSP Live, Marcel Pușcaș, directorul executiv de la FCU Craiova, precedentul club la care a evoluat Compagno, s-a pronunțat pe seama situației atacantului italian.

Pușcaș încă îl vede pe Andrea capabil să iasă golgheterul campionatului, cu condiția ca el să joace meci de meci integralist la FCSB.

„Ca orice fotbalist, Compagno are nevoie de continuitate și încredere. Încrederea este bună, dacă ți-o oferă antrenorul este binevenită. Trebuie să fii puternic, iar atunci când nu ți se mai oferă încredere, să reziști. El a rezistat.

Anul trecut, în septembrie-octombrie, m-a întrebat cineva despre Compagno. Am spus că poate fi 2-3 ani la rând golgheterul României, cu o singură condiție, să fie «uitat» pe teren. În primul an a fost uitat pe teren și a dat goluri, anul acesta nu.

E altceva când intri în minutul 60, când ești schimbat în minutul 45, când nu știi dacă joci meciul viitor sau pe ce poziție joci...”, a afirmat Pușcaș la GSP Live.

Tot despre FCSB: 

A lăsat Cipru pentru România » A fost la un pas de FCSB, dar acum a ales un alt club din Superligă
TRANSFER
A lăsat Cipru pentru România » A fost la un pas de FCSB, dar acum a ales un alt club din Superligă
A sosit „Racheta” lui Gigi Becali » Primele imagini cu Nana Antwi în România
FCSB
A sosit „Racheta” lui Gigi Becali » Primele imagini cu Nana Antwi în România

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (22)
henrywais
henrywais  •  22 Ianuarie 2024, 22:02
Postat de Van_Basten pe 18 Ianuarie 2024, 08:21

Randomel, ai gura cam ***, baiatule! Ca si cum prostia ta infinita nu ar fi de ajuns. *** cum te exprimi?!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

balderis
balderis  •  18 Ianuarie 2024, 11:48

Lasă bă, că aduce nea Ghiță Becali, doi negri ortodocși în locul lui !!!

VardyParty
VardyParty  •  18 Ianuarie 2024, 11:43
Postat de freddy pe 18 Ianuarie 2024, 09:20

Cum nu are? Sa vanda juniorul o masina si a facut rost de bani. Chiar ar fi o afacere...

Respect, asa este. Uitasem.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează