FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Cine e omul care i-a schimbat jocului noii vedete de la FCSB: „Zicea «Mister, nu înțeleg cum să stau acolo»”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 septembrie 2021 15:03 / Actualizat miercuri, 15 septembrie 2021 16:06

Andrei Cordea (22 de ani) are un sezon impresionat la FCSB, ajungând datorită prestaților sale și la echipa națională.

Ilie Poenaru, fostul antrenor al extremei, a dezvăluit cum l-a ajutat, atunci când au lucrat la Academica Clinceni, pe fotbalistul roș-albaștrilor.

Cum l-a schimbat Ilie Poenaru pe Andrei Cordea

„I-am spus lui Cordea să nu se mulțumească niciodată cu puțin. Tot timpul trebuie să își dorească mai mult și să muncească la fel de mult.

 Andrei Cordea, când a venit la Clinceni, avea probleme foarte mari, din punct de vedere tactic. Stătea lipit de tușă. Într-un an a reușit să învețe să joace la interior, pentru că eu așa am jucat la Clinceni, cu mijlocașii laterali la interior. Uitați-vă la realizările lui Andrei Cordea, de unde au venit. 

Am avut o muncă titanică cu el. Îmi spunea mereu: «Mister, nu înțeleg cum să stau acolo. Pot să stau doar pe tușă».

I-am zis că eu așa joc și că acolo va da cel mai bun randament. I-am explicat că de la interior poți să pleci în toate pozițiile, atât ofensiv cât și defensiv. Așa parcurgi distanțe mai mici decât atunci când stai pe tușă”, a spus Ilie Poenaru la ProX.

Venit pentru doar 50.000 de euro în această vară, Cordea are un start de sezon foarte bun. A bifat 10 partide pentru FCSB, marcând de trei ori și oferind patru pase de gol.

Iordănescu, noi detalii despre situația lui Constantin Budescu: „Îmi doresc să intre mai repede”

Edi Iordănescu a vorbit despre modul în care decurge recuperarea lui Budescu, după problema medicală pe care a suferit-o mijlocașul.

„E nevoie de el și, din păcate, a fost neșansa acestui eveniment pentru că, altfel, am fi avut patru-cinci zile cu el. Nici nu poți să îl izolezi două săptămâni, îl tragi pe dreapta, îi construiești un program separat și vorbim peste trei săptămâni, Încercăm să-l integrăm așa, din mers, încet, încet. El lucrează suplimentar. „Îmi doresc să intre mai repede, dar trebuie să fie 100% din punct de vedere medical, apoi să-i ridicăm nivelul de pregătire, ca să nu-l expunem.

Avem nevoie de el, în următoarea perioadă e posibil să apară, vedem cum va decurge următoarea săptămână. E important să fie 100% din punct de vedere medical”, a declarat Edi Iordănescu, pentru AS.ro

VIDEO Alexandru Deaconu, declarații despre implementarea sistemului VAR în România: „Avem nevoie de 10 luni”

Citește și 

Ministrul Sportului, declarație de ultimă oră: „Pentru mine, FCSB e Steaua”

„Bombardierul” Claudiu Keșeru » Cifre uluitoare pentru atacantul FCSB-ului: subordonează toată Liga 1!

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (2)
reteleanu
reteleanu  •  15 Septembrie 2021, 17:32

ptr mine, este absolut de neinteles cum o asemenea bijuterie de fotbalist a stat nedescoperita in fotbalul romanesc. nu exagerez deloc, uitati-va ce tehnica are in plina viteza, ce preluari, control, pase, suturi are. mai grav este altceva: mai sunt fotbalisti care zac tot asa in asteptare in liga 1? sau liga 2 (ca asta daca n-ajungea in bucuresti murea prin liga 3).

m4blue88
m4blue88  •  15 Septembrie 2021, 16:18

Cordea la națională a reușit doar să-l întreacă pe Markovic la penibil.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close