FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB, CAMPIOANA ROMÂNIEI

Câți bani primește FCSB » Suma încasată pentru titlu + Pentru câte milioane luptă în preliminarii după ce UEFA a schimbat modalitatea de premiere

Darius Olaru și Forinel Coman, bucurându-se după ce FCSB a devenit campioană // FOTO: Cristi Preda +37   FOTO
Darius Olaru și Forinel Coman, bucurându-se după ce FCSB a devenit campioană // FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 28 aprilie 2024 12:52 / Actualizat duminica, 28 aprilie 2024 14:47

FCSB a devenit campioană după 9 ani, iar acum se pregătește de preliminariile UEFA Champions League. Echipa roș-albastră speră la un parcurs cât mai lung pentru a obține o sumă cât mai mare de bani.

În acest moment, FCSB are garantată suma de 2,64 milioane de euro, pe care o primește pentru că a terminat sezonul pe liga 1. Banii sunt plătiți din drepturile TV ale SuperlIgii.

Ce i-a transmis Dan Șucu lui Gigi Becali după câștigarea titlului: „Prima dată în viața mea! Calitate”
FCSB, CAMPIOANA ROMÂNIEI
Ce i-a transmis Dan Șucu lui Gigi Becali după câștigarea titlului: „Prima dată în viața mea! Calitate”

Ce bani primește FCSB din UEFA Champions League

Pentru fazele preliminarii din cele trei competiții, UEFA a modificat modalitatea de plată. Se pun la bătaie 132 de milioane de euro, banii urmând a fi împărțiți în funcție de faza în care ajunge o echipă.

Premiile nu vor mai crește după fiecare rundă. Cluburile vor încasa câte 175.000 de euro pentru fiecare fază eliminatorie. Și o sumă la eliminare. Cu cât clubul e eliminat mai târziu, cu atât suma e mai mare. Într-un final, fiecare club ajunge în Conference League. Iar pentru eliminarea din a treia competiție europeană va încasa:

  • Turul 1: 150.000 de euro
  • Turul 2: 350.000 de euro
  • Turul 3: 550.000 de euro
  • Play-off: 750.000 de euro
  • Grupe: 3,17 milioane

Concret: Dacă FCSB e eliminată din turul 1 al preliminariilor Champions League, va merge în turul 2 al preliminariilor Conference League. Și va încasa 175.000 de euro pentru că a jucat o rundă în preliminariile UCL și 350.000 de euro pentru că va juca în turul 2 din Conference.

Suma minimă garantată de UEFA pentru FCSB este 785.000 de euro: 175.000 de euro pentru turul 1 din UCL, 350.000 de euro pentru turul 2 în Conference League și 260.000 de euro drept bonus pentru campioanele care nu merg în grupele niciunei competiții. Se mai adaugă banii din bilete și drepturi TV.

Dacă FCSB se califică în grupa Champions League nu va încasa banii din rundele preliminare, ci va primi direct suma pentru accederea în grupă. Adică 18,62 milioane de euro. În cazul în care FCSB e eliminată în play-off-ul Champions League, va primi 4,29 milioane pentru accederea în play-off și 4,31 pentru calificarea în grupele Europa League.

Turul 3 Champions League înseamnă grupele Conferece League

Dacă va trece de primele două tururi din preliminariile Conference League, FCSB are asigurat locul în grupele Conference.

O înfrângere în turul 3 din Ligă îi asigură FCSB-ului suma de 350.000 de euro. De aici, echipa lui Becali ar merge în play-off-ului Europa League. Unde sunt două scenarii: fie se califică în grupele UEL, ceea ce înseamnă 4,31 de milioane, fie pierde și ajunge în grupele Conference, ceea ce înseamnă 3,17 milioane.

Cum arată traseul FCSB spre grupa XXL a Ligii Campionilor

Trupa lui Elias Charalambous va intra în preliminariile Ligii Campionilor încă din turul 1. Și va fi cap de serie în această rundă.

Posibilii adversari din această fază sunt accesibili, cei mai dificili fiind Dinamo Minsk din Belarus sau Celje din Slovenia. Se mai află în urna echipelor care nu sunt capi de serie: Panevezys (Lituania), Ordabassy (Kazahstan), Vikingur (Islanda), Virtus (San Marino), campioana din Luxemburg sau campioana din Gibraltar.

  • Tragerea la sorţi pentru turul 1 este programată pe 18 iunie, iar meciurile vor avea loc pe 9/10 iulie şi 16/17 iulie. Dacă va pierde „dubla”, FCSB va merge în turul 2 al preliminariilor Conference League.

În turul doi, situația încă nu e clară, dar FCSB are șanse mici să fie cap de serie. Printre numele grele din urna favoritelor ar putea veni Ludogoreț, campioana din Cehia, Ferencvaros sau Maccabi Tel Aviv. Dar există și nume mai slab cotate, ca APOEL Nicosia sau Rijeka.

Dacă va fi cap de serie, FCSB are şanse mari să ajungă în turul 3 pentru că adversarii vor fi modeşti, putând să pice cu echipe ca Petrocub (Moldova), The New Saints (Ţara Galilor) sau Klaksvik (Feroe). Calculele sunt făcute în funcție de situația la zi din primele ligi europene.

  • Tragerea la sorţi pentru turul 2 este programată pe 19 iunie, iar meciurile vor avea loc pe 23/24 iulie şi 30/31 iulie. Eliminarea în această fază ar face ca FCSB să joace în turul 3 al preliminariilor Conference League.

Interesant este că dacă FCSB va avansa în turul 3, va avea şanse ceva mai mari să fie cap de serie, deşi în această fază a competiţiei vor rămâne doar învingătoarele din turul 2.

Şi asta pentru că tragerea la sorţi pentru turul 3 este programată pe 22 iulie, înainte de desfăşurarea meciurilor din turul 2. Din acest motiv, FCSB va prelua coeficientul echipei pe care o va elimina şi ar putea prinde un loc în urna capilor de serie.

  • Meciurile din această fază se desfăşoară pe 6/7 august şi 13 august. Dacă pierde, FCSB merge în play-off-ul Europa League.

În play-off, ultimul tur înainte de grupe, vor mai rămâne cele 6 învingătoare din turul 3, plus campioanele din Turcia, Elveţia, Ucraina şi Serbia.

  • Şi în această situaţie, tragerea la sorţi va avea loc pe 5 august, înaintea meciurilor din turul 3, aşa că formaţiile cu coeficient mai mic care elimină o echipă mai bine clasată îi vor prelua acesteia coeficientul.
  • Iar meciurile se joacă pe 20/21 august și 27/28 august. Eliminarea înseamnă că FCSB merge în grupele Europa League.

VIDEO. Cum au petrecut jucătorii de la FCSB câștigarea titlului

Citește și:

Au plecat de la FCSB, dar sunt campioni » 7 jucători care primesc medalie: doi joacă la rivalele directe
FCSB, CAMPIOANA ROMÂNIEI
Au plecat de la FCSB, dar sunt campioni » 7 jucători care primesc medalie: doi joacă la rivalele directe
Gigi Becali a anunțat de ce depinde primul transfer după câștigarea titlului: „Vine din iunie cu condiția asta”
FCSB, CAMPIOANA ROMÂNIEI
Gigi Becali a anunțat de ce depinde primul transfer după câștigarea titlului: „Vine din iunie cu condiția asta”

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (13)
88gore88
88gore88  •  28 Aprilie 2024, 19:10

Mereu,noi suntem prinsi in offside cand e vorba de ceva serios.Pt a avea sanse reale la acest traseu trebuie sa inchegi o echipa puternica cu 2-3 sezoane in urma.Gigi vrea 4-5 titulari si ii pleaca 2-3...Deci,Radaslavescu e baza!Sanse la grupele Champions League sunt zero.Restul e can-can!

John.Wick
John.Wick  •  28 Aprilie 2024, 18:06
Postat de bombon pe 28 Aprilie 2024, 13:57

Daca pierde primele doua meciuri cu 0-5, 0-5, mai primeste 1000 de euro, pentru spectacol.

Blaturi de-alea se fa numai în grupe, nu știi tu. Echipa cu care ții tu, când a fost ultimata dată în Europą? Mai ții minte? :))))

FlashGordon
FlashGordon  •  28 Aprilie 2024, 16:13
Postat de valentindragobete pe 28 Aprilie 2024, 14:17

Uau, dacă citește Becali, presupunând că nu știe, nu mai doarme noaptea !

de ce? premile au crescut per total. el se bucura,nu are de ce sa nu doarma.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează