FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Gigi Becali a dat lovitura cu jucătorul cu care nu se aștepta! Valentin Crețu, cel mai bun transfer al anului

Articol de , , - Publicat duminica, 29 decembrie 2019 09:00

FCSB a adus nouă jucători în vara acestui an, dar doar Valentin Crețu a reușit să strălucească, Panțâru și Soiledis au avut evoluții bune, iar patru dintre ei au fost dați deja afară

A venit finalul anului, dar și momentul analizei. Gigi Becali a făcut deja radiografia lotului și a evoluției echipei pe care o patronează. Și a luat primele măsuri! Asta după ce tăiase-n carne vie chiar și în timpul sezonului: "Eu decid totul aici, când vreau și cum vreau. Asta ca să fie foarte clar! Cine vine aici știe cum lucrează Becali".

Făcuți pachet din timpul sezonului

Cu nouă transferuri în această vară, FCSB credea că va da marea lovitură și va putea face față pe două fronturi: campionat și cupele europene. Dar n-a fost deloc așa! Accidentările masive i-au dat bătăi de cap patronului și antrenorilor, roș-albaștrii au ratat calificarea în grupele Europa League, iar primele contracte au început să fie reziliate. Andrei Marc a fost făcut pachet după doar două meciuri și trimis înapoi la Chiajna, polonezul Lukasz Gikiewicz a fugit de la echipă în țara natală, iar Bojidar Ciorbadjiski și Juvhel Tsoumou au fost chemați la bază și anunțați că au fost dați afară. Dacă altă dată se purtau negocieri lungi pentru reziliere, de această dată steliștii n-au avut mari bătăi de cap. Asta după ce Gigi a apelat la o tehnică nouă, "contracte pe 6 luni", care i-a făcut misiunea mai ușoară.

Crețu e numărul unu!

FCSB // Gigi Becali a dat lovitura cu jucătorul cu care nu se aștepta! Valentin Crețu, cel mai bun transfer al anului

Din toate transferurile din vară, unul singur e fără cusur, jucătorul reușind să-și continue forma foarte bună pe care o avea înainte să semneze cu echipa din Berceni. Este vorba de Valentin Crețu, fundașul dreapta de 30 de ani venit de la Gaz Metan Mediaș. Acesta a devenit om de bază în defensivă și i-a luat fața lui Cristi Manea, venit și el tot în vară, sub formă de împrumut de la Apollon Limassol. Degeaba a fost Manea singurul român din echipa ideală a Europeanului de tineret din Italia, că n-a reușit să-l transforme pe Crețu în rezervă. A fost tocmai invers.

Fundașii fac legea 

La capitolul confirmări mai pot fi trecuți Ionuț Panțâru și Aristidis Soiledis. Venit de la Poli Iași contra a 200.000 de euro, Ionuț a ajuns om de bază în echipa lui Vintilă și titular incontestabil pe partea stângă a apărării. În schimb, Soiledis l-a cucerit pe antrenor, dar și pe patron pentru mobilitatea incredibilă de care dă dovadă în teren și datorită multitudinii de posturi pe care dă randament bun. "Soiledis este un jucător senzațional, polivalent! E unul dintre cei mai buni fundași centrali, iar cifrele lui arată chestia asta. Bravo!", a spus de curând Vintilă.

Evoluțiile bune ale celor trei este evidențiată și de cotele de piață ale acestora. Din cei nouă jucători transferați în vară, doar lor le-a crescut cota pe siteul de specialitate transfermakt.de! În rest, tuturor le-au scăzut cotațiile, cel mai mult lui Cristi Manea, 800.000 de euro, dar și bulgarului Bojidar Ciorbadjiski, cu 400.000 de euro. 

Evoluția celor nouă jucători transferați în vară de FCSB

FCSB // Gigi Becali a dat lovitura cu jucătorul cu care nu se aștepta! Valentin Crețu, cel mai bun transfer al anului

Adi Popa, evoluție penibilă!

Mijlocașul de 31 de ani s-a întors în această vară la FCSB și spera să fie unul dintre liderii echipei și titular meci de meci. Dar s-a dovedit că era departe de forma care-l impusese în trecut! Evoluția foarte slabă a acestuia, dar mai ales comentariile de după meciuri l-au scos din sărite pe Gigi Becali. 

„Nu e o situaţie prea plăcută, este foarte frustrant să ştiu că sunt al cincilea, al şaselea, al şaptelea sau al nu ştiu câtelea pe postul meu", spunea Popa. A fost momentul în care Becali l-a sunat imediat pe Bogdan Vintilă și i-a transmis un mesaj clar: "Să nu-l mai văd pe Popa în echipă!". Mijlocașul ar vrea să plece, dar se poate întoarce doar la Reading. A fost deja legitimat la două echipe în acest sezon! 

Citește și: 

E mulțumit că a scăpat de Becali și FCSB: „Mă bucur că am făcut această alegere”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (28)
blatistu49
blatistu49  •  29 Decembrie 2019, 15:25

am vazut pe valorosul CRETU in Preliminarii cu Alaskhert unde a fost batjocorit de starurile CRIVATUL ALASKHERT numai vorbind de meciul cu portughezii de la GIUMARAES unde chiar a fost batjocorit ..e bun cu Clinceni si Botseni unde nu l deranjeaza nimeni la blaturi dar pe plan international depasit

chernomor
chernomor  •  29 Decembrie 2019, 15:22

Ce lovitură să dea? A vândut ceva? A luat vreun ban de la UEFA? Are vreo oferta pt Crețu? #vise #haisanuadormim

gazistu
gazistu  •  29 Decembrie 2019, 14:12

Cretu, Cristea de la Gazu, ambii titulari, fara discutii la FCSB, ...e clar ca nu i-am dat "plasa" lui Gigi cum si-o luat cu multi altii, si pe bani grei..

Vezi toate comentariile (28)
Comentează