FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Gigi Becali reface echipa din temelii. Toni Petrea are de ce să fie fericit: pe lângă Briceag și Buș, FCSB mai are cinci noutăți pentru sezonul viitor

Articol de - Publicat luni, 20 iulie 2020 00:00

Cel puțin patru din jucătorii lăsați sub formă de împrumut la alte echipe din L1 vor reveni la FCSB, unii dintre aceștia având cifre și realizări foarte bune

Mai sunt câteva etape până la finalul sezonului, iar antrenorii și staff-urile echipelor din prima ligă trebuie să gândească rapid strategia de transferuri pentru sezonul viitor.

Timp mult de vacanță nu vor avea, sezonul actual se încheie pe 2 august, iar următorul începe pe 21. Așa că perioada de transferuri a fost deja deschisă, iar FCSB s-a mișcat și i-a acontat pe Marius Briceag și pe Sergiu Buș. Iar Toni Petrea mai poate primi peste noapte cel puțin patru jucători buni, toți veniți de la formațiile la care au fost împrumutați.

Le "fură" creierul echipei

Unul dintre cei mai buni fotbaliști pe care vicecampioana i-a cedat este Ovidiu Horșia, de la Poli Iași. În vârstă de 19 ani și cotat la 450.000 de euro, mijlocașul stânga a făcut spectacol în Copou, fiind om de bază în echipa lui Rednic. A bifat 31 de meciuri în actualul sezon, a reușit să înscrie de 5 ori și a dat și 3 pase decisive. Chiar dacă în marea majoritate a partidelor a fost folosit mijlocaș stânga, Ovidiu a mai acoperit, în nouă meciuri, și partea dreaptă, iar în trei confuntări mijlocul terenului. Într-un singur meci, Horșia a fost atacant.

FCSB. Gigi Becali reface echipa din temelii. Toni Petrea are de ce să fie fericit: pe lângă Briceag și Buș, FCSB mai are cinci noutăți pentru sezonul viitor

Un alt fotbalist cu cifre foarte bune este Adrian Șut. Împrumutat de FCSB la Academica Clinceni, Adrian, 21 de ani și cotat la 450.000 de euro, este om de bază pentru Ilie Poenaru. Folosit ca mijlocaș central în toate cele 29 de meciuri disputate de acesta în tricoul Academicii Clinceni, Șut a reușit să marcheze de șase ori, ultimul gol chiar în această etapă, cu FC Voluntari. Și mai are o pasă de gol. Și lui îi expiră împrumutul în vară și se va întoarce în Berceni.

Cel mai scump nu dă goluri

Clinceniul mai are un jucător împrumutat de la FCSB: Robert Ion, mijlocaș stânga, cotat la 250.000 de euro, în vârstă de 19 ani. Acesta a jucat în 28 de meciuri pentru micuța echipă ilfoveană și a dat o pasă de gol. Ilie Poenaru l-a mai folosit de două ori ca mijlocaș central și de patru ori ca vârf de atac.

Și Gabriel Simion, de la Astra, e o soluție pentru Toni Petrea. Mijlocașul central de 22 de ani e cel mai bine cotat dintre cei patru. Conform siteului transfermarkt.de, acesta valorează 775.000 de euro, doar că în cele 29 de meciuri pe care le-a jucat în tricoul giurgiuvenilor nu a reușit să marcheze nici măcar o dată și nici să dea vreo pasă decisivă. Antrenorii Astrei l-au folosit cu precădere la mijlocul terenului, dar au mai fost situații când a fost reprofilat fundaș dreapta sau mijlocaș dreapta.

"M-au sunat cei de la FCSB că mă vor înapoi din vară. Sunt şanse să revin, dar acum sunt cu gândul la Poli Iași, să obținem puncte și să ieșim din această situație dificilă. Idolul meu e Dennis Man și sper să ajung într-un campionat puternic, precum cel din Spania" 
Ovidiu Horșia, mijlocaș Poli Iași

Se întoarce și William de Amorim

Brazilianul achiziționat în 2016 de la Astra ca o vedetă a fost împrumutat de 3 ani încoace, dar tot mai e legat de FCSB. După finalul acestui sezon, el se va întoarce în România sub comanda lui Toni Petrea. În sezonul actual a evoluat pentru Xanthi, fosta formație a lui Răzvan Lucescu, și împrumutul din Grecia expiră.

De FCSB mai e legat până la 30 iunie 2021, cu un salariu lunar de 12.000 de euro. A fost împrumutat întâi la Kayserispor, o formație pe care o conducea Șumudică. A prins acolo numai patru meciuri ca titular și a înscris un gol. Din vara anului 2018 până acum, a strâns la Xanthi 37 de partide, 20 ca titular, și a înscris două goluri. La FCSB a înscris 3 goluri în 39 de apariții, o medie de un gol la 13 meciuri, dezastruoasă pentru un fotbalist de atac.

Ce jucători împrumutați mai are FCSB

  • Ștefan Târnovanu portar, 20 ani Poli Iași
  • Răzvan Ducan portar, 19 ani FC Argeș
  • Sorin Șerban fundaș, 20 ani Poli Iași
  • Ștefan Cană fundaș, 19 ani Farul

Gigi Becali instalează dictatura la FCSB! „Nu mai ai voie să râzi, să zâmbești! Când ajungi acasă, te bagi în pat!”

CITEȘTE ȘI:

„Dom'le, mașina e nouă ...” » Ilie Năstase, poveste fabuloasă la 74 de ani: „Țiriac s-a întors la mine și a început să mă înjure!”

FOTO Rebecca Prodan în lenjerie intimă » Imaginile sexy postate de mama ei, Anamaria Prodan Reghecampf

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (49)
10209355191619210
Dani Dany  •  20 Iulie 2020, 12:53

Woooow, incepe din nou hemoragia fcsb...dar fundasul acela chindris care a gresit cu cfr si craiova de la botosani, si pe care-l vinde nea jiji cu 20 de meleoane, vine si el, nu? :))))))

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  20 Iulie 2020, 10:57

Trebuie 18 echipe in LIga 1 cu cele 4 echipe din B-Ploiesti, Arad, Arges, Rapid ! FRF sa preia organizareade la LPF '+ sa nu mai incheie continuarea colaborarii !

sirius8121955
sirius8121955  •  20 Iulie 2020, 10:40

Totdeauna asa face ciubencu schimba echipa din temelii zice el aduce o sumedenie de ciurucuri si intotdeauna terminam cel mult pe locul doi asa ca daca nu schimba el tactica sa aduca un antrenor bun si sa nu mai inervina in activitatea lui atunci ca de obicei iar totul va fi degeaba si promisiuni care nu isi au rostul, el este vinovat nu jucatorii pe care ii are si ii strica, pentruca a avut in ultimii 5 ani cei mai buni jucători din l1 si in afara de faptul ca avindut pe ei na realizat NICI O PERFORMANȚĂ. PENTRU FCSB LOCUL DOI INSEAMNA ESEC DUPA ESEC, timp de 5 ani

Vezi toate comentariile (49)
Comentează