FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

S-a păcălit. Cum a pierdut Becali 2,5 milioane de euro

Gigi Becali, patronul FCSB, dă chix uneori în negocierile privind vânzările de fotbaliști
Gigi Becali, patronul FCSB, dă chix uneori în negocierile privind vânzările de fotbaliști

Articol de - Publicat marti, 22 august 2023 12:30 / Actualizat marti, 22 august 2023 16:56

Pentru că nu i-a vândut pe Andrei Cordea și Malcom Edjouma în iarnă, când cei doi aveau o cotă mai bună, Gigi Becali, patronul FCSB, a pierdut 2,5 milioane de euro.

FCSB a făcut de-a lungul timpului afaceri fabuloase raportat la nivelul din România, numai pe Man, Stanciu și Chiricheș a încasat, în total, 30 de milioane de euro. 

Însă Becali s-a încăpățânat de multe ori, a plusat ori blufat la negocieri și în destule rânduri a pierdut. Așa s-a întâmplat și în cazul a doi fotbaliști cedați în această vară, Cordea și Edjouma.

Gigi Becali n-a mințit, chiar sunt nemulțumiți de staff! Ce i-au transmis jucătorii patronului
FCSB
Gigi Becali n-a mințit, chiar sunt nemulțumiți de staff! Ce i-au transmis jucătorii patronului

Augsburg oferea 3 milioane în iarnă pentru Cordea

În ianuarie, Andrei Cordea putea pleca de la FCSB la Augsburg, clasată pe locul 15 la finalul precedentului sezon din Bundesliga. Prețul cerut de Gigi Becali a fost considerat prea mare de nemți.

Finanțatorul roș-albaștrilor a solicitat inițial cinci milioane de euro, apoi patru. Augsburg era dispusă să ofere trei milioane, iar transferul a picat.

Acum, Gigi Becali l-a cedat pe Cordea în Arabia Saudită, la Al Tai, pentru ceva mai mult de 1,3 milioane de euro. Dacă îl vindea în iarnă, la Augsburg, finanțatorul FCSB făcea un profit mai mare cu 1,7 milioane.

2.300.000 €e cota de piață a lui Andrei Cordea, potrivit portalului de specialitate Transfermarkt

Excelent cândva, Andrei Cordea nu se mai regăsea la FCSB

S-a păcălit. Cum a pierdut Becali 2,5 milioane de euro
„Cordea ia vreo 2,7 milioane în 3 ani, aproape 3 milioane, la Al Tai”, susține Becali

Extrema dreaptă în vârstă de 24 de ani a venit la FCSB în vara anului 2021, de la Academica Clinceni. Roș-albaștrii au achitat atunci numai 20.000 de euro pentru Andrei, ca urmare a unei înțelegeri cu ilfovenii și cu Rică Neagă, impresarul jucătorului.

Cordea a început excelent în Capitală și a fost om de bază până în acest an, când Becali l-a scos din echipă după câteva meciuri mai slabe, în principiu pentru a-i oferi minute lui David Miculescu, concurența pe post a lui Andrei și fotbalistul cu care FCSB a cheltuit 1,7 milioane de euro.

16 goluriîn 95 de meciuri oficiale este bilanțul lui Cordea la FCSB (toate competițiile)

Becali spunea în noiembrie că are o ofertă de un milion pentru Edjouma

Conform declarațiilor lui Becali, MOL Fehervar era dispusă la finalul anului trecut să achite un milion de euro pentru Malcom, cu 800.000 mai mult decât a încasat vicecampioana acum, când l-a împrumutat pe Edjouma la Bari. Tranzacția cu maghiarii a picat întrucât FCSB cerea 2,5 milioane.

Din Ungaria, și Ferencvaros s-a interesat de interul în vârstă de 26 de ani, însă n-a putut ajunge la suma solicitată de Becali. La începutul verii, GSP informa că agenții lui Edjouma aveau o ofertă și din liga a doua germană, în valoare de 800.000 de euro.

Până la urmă, FCSB l-a împrumutat pe Malcom Edjouma la Bari, echipă care a ratat dramatic promovarea în Serie A sezonul trecut. Roș-albaștrii încasează 200.000 de euro pentru împrumutul pe un an și ar mai putea primi încă 600.000 de euro, numai dacă italienii vor dori să-l achiziționeze definitiv pe mijlocașul central vara viitoare. Aceste sume au fost dezvăluite chiar de Becali. 

Malcom Edjouma, caz ciudat la FCSB

S-a păcălit. Cum a pierdut Becali 2,5 milioane de euro
Edjouma se săturase de FCSB și voia neapărat să plece la altă echipă

Cu 14 goluri în 61 de partide oficiale (toate competițiile), Edjouma n-a reușit să-i ajungă la inimă lui Becali, care ba îl lăsa pe bancă, ba îl schimba după numai o repriză. 

Patronul FCSB nu îl considera tot timpul util pe Malcom, credea că prezența lui la mijloc reprezintă un pericol pentru compartimentul defensiv, întrucât acesta ar fi dezorganizat tactic și ar pierde multe baloane.

1,5 milioane de eurovalorează Edjouma, conform Transfermarkt. El a mai fost tranzacționat, de-a lungul carierei, doar de la Botoșani la FCSB, în februarie 2022, contra a 330.000 de euro

Pentru Coman a refuzat 7 milioane de dolari

Un alt exemplu în care Gigi Becali s-a păcălit este cel al lui Coman. În 2020, Orlando City, grupare din MLS, oferea 7 milioane de dolari, echivalentul azi a 6,42 milioane de euro, în schimbul lui Florinel. Pentru că Becali a pretins 9,7 milioane de dolari, dar și ca suma să fie plătită pe loc, nu în tranșe, cum voiau americanii, mutarea nu s-a mai realizat.

În această iarnă, fix înainte ca Florinel Coman să revină din nou la un nivel foarte bun, Becali îi oferise „șeptarului” dreptul de a pleca oriunde, pentru 3 milioane de euro. Nimeni nu a achitat suma, „hârtia” a expirat între timp, iar acum Coman costă 5 milioane, atât valorează clauza de reziliere pe care niciun club nu pare momentan dispus să o achite.

VIDEO. Marcel Băban, omul care l-a descoperit pe Ovidiu Popescu, a dezvăluit la GSP Live cum era cel poreclit „Lampard” în perioada junioratului: „Nu îl ajuta fizicul”

Mai multe articole despre FCSB:

FCSB 2023 e ca Steaua '88 cu trioul Hagi-Lăcătuș-Pițurcă! » Performanţa impresionantă pe care „roş-albaştrii” au bifat-o după primele 5 etape
FCSB
FCSB 2023 e ca Steaua '88 cu trioul Hagi-Lăcătuș-Pițurcă! » Performanţa impresionantă pe care „roş-albaştrii” au bifat-o după primele 5 etape
FCSB revine în Ghencea » Anunțul lui Gigi Becali: „Stadionul va fi plin”
FCSB
FCSB revine în Ghencea » Anunțul lui Gigi Becali: „Stadionul va fi plin”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (40)
IonSaliu
IonSaliu  •  23 August 2023, 11:48
Postat de klingonul pe 22 August 2023, 14:39

aaa, pai zi asa! ain-tvai te propun cetatean de onoare! noi jucam in ghencea pt ca asa zice legea. si nu, nu legea pariurilor, a carei incalcare o infierezi cu manie rapidista ...

Cruciatule: Era aceeaşi lege de cel puţin 4 ani (2019, când m-am întors io în România). Timp în care Mielu lu Mnezău nu a avut voie să păşească pe pajiştea Ghencea. Dar, în vara 2023, GSP a început articole privind dreptul oricărui club din România să joace în Ghencea, inclusiv FCSB. Au provocat şi o furtună de comentarii aici. Guvernul civil nu a avut încotro decât să aplice, în sfârşit, legea! Ziceau strămoşii Romani: “Vox populi, vox Dei!” Apoi, tot aici, vox populi a strigat din nou privind închirierea justă a oricărui stadion al statului: o sumă fixă, plus un procent rezonabil din profit — https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/fcsb-poli-iasi-arena-nationala-708110-comentarii.html#comment8549546 Şi încă una, privind pariurile nepermise ale Mielului lu Mnezău. Tot aici s-a vorbit vociferos despre ilegalitatea pariului repectiv: https://www.gsp.ro/international/conference-league/gigi-becali-pariu-nordsjaelland-fcsb-708397-comentarii.html#comment8550543 Şi azi avem reacţia FRF, care a informat UEFA despre acel pariu nelegitim: https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/frf-instiintare-uefa-pariu-gigi-becali-708813.html QED. “Am primit un telefon / De la un zis galanton / Apoi, m-a înjurat mai rău / Că joc zaruri cu Mnezău.”

lefter_popescu
lefter_popescu  •  22 August 2023, 23:57

Domnilor, felicitări! Iată cum ii serviți pe tava probe d-lui Talpan . 30 mil euro pe 3 jucători vânduți de " steaua " și nu de fcsb. Tineti-o tot asa , și o sa vedeți ce prejudiciu va plăti Gigi Valiza.

tictictic
tictictic  •  22 August 2023, 23:20

De regula, cluburile campioane care-si vand jucatorii exponentiali traiesc de azi pe maine. Prin urmare, daca vreti sa va faceti o idee despre nivelul de stabilitate financiara al unui club campion, cautati sa vedeti ce si cat vinde. CFR Cluj vinde pentru ca a ratat titlul si nu-si mai permite, fiind deja in gaura; Farul vinde pentru ca, cu tot campionatul lui, nu poate supravietui altfel; FCSB-Steaua vinde pentru ca, odata eliminata din Europa, n-are niciun motiv sa-si mentina un lot stufos si costisitor. Asadar, fiecare club vinde din varii motive, incasand mai multi sau mai putini bani, dupa cum dicteaza piata...

Vezi toate comentariile (40)
Comentează
Close