FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - PETROLUL

EXCLUSIV Duelul nevăzut de la FCSB - Petrolul » Doi dintre specialiștii campionatului, față în față: „Unii jucători mi-au vorbit despre el”

FCSB - Petrolul înseamnă și un duel al preparatorilor fizici. / FOTO: Cristi Preda (GSP) +16   FOTO
FCSB - Petrolul înseamnă și un duel al preparatorilor fizici. / FOTO: Cristi Preda (GSP)

Articol de , - Publicat duminica, 03 martie 2024 15:47 / Actualizat duminica, 03 martie 2024 17:43

FCSB - Petrolul înseamnă și un duel al preparatorilor fizici. Oameni cu o vizibilitate mai mică, dar indispensabili în echipele lor, consacratul Tommy Neubert și expansivul Carlos Menendez se numără printre cei mai reputați specialiști din prima ligă.

Derby-ul de pe Arena Națională îi pune față în față pe doi dintre cei mai apreciați preparatori din Superligă. Thomas Neubert, pe de-o parte, „sperietoarea” tuturor fotbaliștilor de la FCSB prin prisma metodelor sale extenuante de pregătire, și Carlos Menendez, omul școlit la Atletico Madrid sub privirile lui Diego Simeone.

Și s-au făcut 13! FCSB profită de autogolul la play-off al Petrolului. Clasamentul actualizat în Superligă
FCSB - PETROLUL PLOIEȘTI 1-0
Și s-au făcut 13! FCSB profită de autogolul la play-off al Petrolului. Clasamentul actualizat în Superligă

Primul e deja o figură inconfundabilă în fotbalul românesc, al doilea a ajuns în Liga 1 vara trecută, după aproape un deceniu petrecut la colosul din Madrid.

Carlos Menendez, la curent cu „școala Neubert”: „Unii jucători mi-au vorbit despre el”

În ianuarie, când Carlos Menendez a oferit primul interviu de la sosirea sa în România, Gazeta l-a întrebat pe spaniol dacă e la curent cu „revoluția” pe care Neubert a adus-o în fotbalul românesc. Ibericul a vorbit în termeni laudativi despre colegul său de breaslă.

- Mister Menendez, cunoașteți ceva despre faimoasele noastre metode de pregătire? Alergările prin munți, prin zăpadă, la temperaturi sub zero grade? Vi se par aceste tactici prea învechite pentru zilele noastre?
- Știți acea expresie care spune «Toate drumurile duc la Roma»? E similar și aici. Fiecare metodă e o metodă suficient de bună dacă pe tine te ajută să câștigi. Despre asta este acest sport, despre prestigiu. Prestigiul apare când jucătorii câștigă, când clubul crește tot mai mult, ajunge în Champions League sau în ale competiții europene. În final, dacă aceste metode de pregătire te ajută pe tine să-ți atingi obiectivul, cred că sunt, în egală măsură, la fel de valide precum celelalte. Încă ceva!

Carlos Menendez / FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Carlos Menendez / FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Carlos Menendez / FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Carlos Menendez / FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Carlos Menendez / FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
+14 FOTO

- Vă rog!
- Știți cum e? Dacă acest tip de metode sunt eficiente, le vom urma și noi. În această meserie, toată lumea are tendința de a copia metodele pe care le văd la cei care câștigă. Guardiola a fost la Barcelona, avea un joc bazat foarte mult pe minge, toată lumea a gândit atunci: «OK, fiecare echipă va atinge excelența jucând în acest mod». Uneori, lucrurile funcționează așa cum te aștepți, alteori înveți: «OK, nu suntem în aceeași poziție cu ei, nu avem același gen de fotbaliști pentru a juca astfel, așa că nu putem avea același obiectiv final. Așa că trebuie să schimbăm, nu?». Dar întotdeauna învățăm.

- Îl cunoșteați înainte să veniți în România pe Thomas Neubert, preparatorul celor de la FCSB? A revoluționat un pic lucrurile în această zonă.
- Nu. Am aflat de el după ce am venit. Unii jucători mi-au vorbit despre el, am aflat că a fost acolo și înainte. Am doar respect pentru un coleg de breaslă. E un foarte bun profesionist, a mai lucrat aici în trecut, cu o mulțime de rezultate bune, acum e din nou cu ei și repetă aceleași rezultate, fiindcă FCSB e prima în clasament, așa că...

10.000 de euroîncasează lunar Neubert la FCSB. El e cel mai bine plătit preparator fizic din istoria campionatului românesc.

Thomas Neubert / Sursă foto: GSP
Thomas Neubert / Sursă foto: GSP
Thomas Neubert / Sursă foto: GSP
Thomas Neubert / Sursă foto: GSP
Thomas Neubert / Sursă foto: GSP
+12 FOTO

Neubert a revenit la FCSB în vara lui 2020, de atunci activează neîntrerupt la roș-albaștri. El a ajuns să aibă o cotă foarte bună mai ales datorită primului mandat pe care l-a avut în România, între 2012 și 2014. În perioada aceea a colaborat cu Reghecampf, antrenorul care-l adusese în Liga 1, cei doi câștigând împreună două titluri de campioni.

Cuplul Reghecampf-Neubert a calificat-o pe FCSB în grupele Champions League în 2013, după ce roș-albaștrii au trecut de Legia Varșovia în play-off.

Carlos Menendez, școlit la Real Madrid și Atletico

Ibericul de 47 de ani, originar din Alicante, a fost „transferat” de Petrolul în vara lui 2023, la sugestia amicului Florin Pîrvu. Cu o experiență de aproape 10 ani la Atletico Madrid (2011-2020), trecut în prealabil și prin staff-ul medical al Realului, Menendez e unul dintre personajele interesante adoptate de campionatul României în ultimii ani.

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO Carlos Menendez, preparator fizic Petrolul, despre anii unici petrecuți cu Simeone la Atletico: „Cholo e o persoană extraordinară”

Citește și alte știri din Superligă:

LPF a stabilit programul ultimei etape din sezonul regulat » 5 meciuri din Superligă se joacă în aceeași zi + Când are loc Rapid - FCSB

Incredibil: cu cine a semnat fotbalistul care era să provoace falimentul lui Dinamo! Fostul căpitan al naționalei de juniori este coleg la județ cu un brazilian care a impresionat în Superligă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
muzzi1
muzzi1  •  05 Martie 2024, 10:29
Postat de Ubi_Mortus pe 05 Martie 2024, 09:58

Da, am - aia care dispar din tara pentru 10-20% in plus la bani si apoi comenteaza "din strainatate" cum ca astia care am ramas in tara suntem prosti si "nu ne-am ajuns".

nu stiu unde ai auzit tu prostioarele astea, ca eu sunt de 20 de ani afara si nu cunosc, nici nu am gandit vreodata, ca romanii ramasi acasa ar fi prosti! asta probabil e in mintea ta! din contra, ii invidiez pe aia care au reusit in tara, inseamna ca pot mai mult ca mine! probabil, in cazul tau, de vina esti tu ca gandesti asa sau ai avut ghinion cu oamenii!

Ubi_Mortus
Ubi_Mortus  •  05 Martie 2024, 09:58
Postat de muzzi1 pe 04 Martie 2024, 21:12

vorbesti de nasul pe sus al multor externi in timp ce ii numesti zidari obositi...am impresia ca ai ceva idee de nas pe sus!

Da, am - aia care dispar din tara pentru 10-20% in plus la bani si apoi comenteaza "din strainatate" cum ca astia care am ramas in tara suntem prosti si "nu ne-am ajuns".

muzzi1
muzzi1  •  04 Martie 2024, 21:12
Postat de Ubi_Mortus pe 04 Martie 2024, 00:36

Cred ca si daca ziceam 'prostituat' in loc de zidar, tot meserie respectabila era? Aici nu e vorba de meserie, ci de nasul pe sus al multor 'externi'.

vorbesti de nasul pe sus al multor externi in timp ce ii numesti zidari obositi...am impresia ca ai ceva idee de nas pe sus!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează