FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO + FOTO FCSB l-a prezentat azi Alexandru Băluță: „Nu m-am simțit dorit la Craiova! Nu a existat niciun echilibru între oferte”

Articol de , , - Publicat luni, 19 iunie 2023 13:03 / Actualizat luni, 19 iunie 2023 14:22

FCSB l-a prezentat pe mijlocașul ofensiv Alexandru Băluță (29 de ani).

Noul jucător al roș-albaștrilor a explicat de ce a ales să semneze cu FCSB, deși era dorit și de CS Universitatea Craiova, fosta lui echipă. Mijlocașul a dezvăluit că ofertele primite nu au fost egale, deși așa declarase Mihai Rotaru, și spune că a avut impresia că FCSB l-a dorit mai mult.

VIDEO / FCSB l-a prezentat pe Alexandru Băluță

Cele mai importante declarații ale lui Alexandru Băluță

Începe un nou capitol pentru mine. Sunt hotărât și pregătit să ajut FCSB. E o provocare pentru mine. Asta mă motivează foarte tare. Îmi doresc din tot sufletul să luăm titlul și să mergem în Conference League. E important să dau tot ce am mai bun pentru Steaua și să am cel mai bun randament. Știu ce va urma aici, știu că nu va fi ușor. E o presiune mare. Sunt profesionist. Mereu mi-am câștigat respectul prin muncă. Vreau să am un parcurs cât mai bun aici. Am semnat pe 3 ani și mă concentrez aici. Pot juca pe orice poziție de la mijloc în sus. Nu am venit ca titular. Trebuie să demonstrez. Totul depinde de mine și de deciziile mele, de ce voi face la antrenamente. O să încerc să vorbesc pe teren. Va fi un sezon dificil. Va fi un campionat disputat. Cu toate echipele va fi greu

S-au spus multe despre mine. A fost o lipsă de respect față de mine și față de ce am făcut la Craiova. Am ales ce e mai bine pentru mine și familie. Nu au fost oferte egale. Nu a existat niciun echilibru între oferta de aici și cea de la Craiova. Nici financiar, nici din punct de vedere al efortului. Am simțit că sunt dorit mai mult aici. Oamenii au fost OK cu mine, mi-au dat timp, pentru că nu era o decizie ușoară. Nu au pus presiune. Și-au dorit foarte mult să vin aici și au făcut toate eforturile. E o diferență foarte mare. Atitudinea Craiovei nu a fost una serioasă. M-am simțit subestimat. S-au spus multe lucruri. Nu am fost luat în serios. Am crezut că va fi ușor să mă aducă înapoi. Apoi, după ce tot ce s-a pus... Am fost mereu într-o relație bună cu Mihai Rotaru. Dar până la fapte mai e mult. A fost dezamăgitor. Nu mă așteptam la asemenea reacții, duse la extrem.

Trădare e un cuvânt prea mare. Nu am trădat cu nimic. Am fost deschis cu cei de la Craiova. Mereu am vorbit în față. Nu am găsit o variantă și asta a fost. Am ales ce e mai bine pentru mine și familia mea. Nu e nicio trădare! Am primit mesaje pozitive și lumea m-a încurajat. Cei care au fost aproape de mine m-au împins să accept această provocare. Din mesajele primite din Craiova nu am citit prea mult.

M-am amuzat pe subiectul jocurilor de noroc. Toți am comis greșeli în viață. Dar acum e un subiect închis. Am depășit acele momente. E important prezentul.

Eu îmi doresc ca și eu și Mitriță să ajungem înapoi la națională

Alexandru Băluță, prezentat oficial la FCSB. La conferința de presă a vorbit și Mihai Stoica (foto: Vlad Nedelea/GSP)
Alexandru Băluță, prezentat oficial la FCSB. La conferința de presă a vorbit și Mihai Stoica (foto: Vlad Nedelea/GSP)
Alexandru Băluță, prezentat oficial la FCSB. La conferința de presă a vorbit și Mihai Stoica (foto: Vlad Nedelea/GSP)
Alexandru Băluță, prezentat oficial la FCSB. La conferința de presă a vorbit și Mihai Stoica (foto: Vlad Nedelea/GSP)
Alexandru Băluță, prezentat oficial la FCSB. La conferința de presă a vorbit și Mihai Stoica (foto: Vlad Nedelea/GSP)
+10 FOTO

Mihai Stoica, impresionat de Băluță

După conferința lui Băluță, Mihai Stoica l-a lăudat pe jucător. 

„Rar mi-a fost dat să ascult un fotbalist vorbind atât de bine. A avut și formă, și conținut. Sunt uimit. Și a fost plecat mulți ani din țară. O prestație de excepție. De ce să nu am încredere în el? Pentru că a făcut ceva acum 7 ani? Și noi am făcut... Nu e nicio problemă. Știu exact situația lui de acum”, a declarat Mihai Stoica.

GSP a scrie despre dependența de jocurile de noroc pe care a avut-o Băluță. 

Cine e Alexandru Băluță. noul transfer de la FCSB

  • Alexandru Băluță vine din postura de jucător liber de contract, după ce și-a reziliat înțelegerea cu Akademia Puskas
  • FCSB îi oferă  100.000 de euro la semnătură, plus un salariu lunar de 20.000 de euro net.
  • Băluță, mijlocaș ofensiv cu 6 apariții și un gol la prima reprezentativă a României, va avea concurență serioasă la FCSB. Poate evolua atât în extrema dreaptă, cât și „decar”, în spatele vârfului.  
  • Produs al Academiei Gică Popescu, Băluță a mai evoluat de-a lungul carierei pentru Chindia, Viitorul, Universitatea Craiova, Slavia Praga, Slovan Liberec și Akademia Puskas. 
  • E cotat la 700.000 de euro

Citește și:

Gigi, știi pe cine ai luat? Alex Băluță, fotbalist și gambler-dependent! Incredibil: Craiova îi oprise preventiv, ca garanție, 50.000 de euro, pentru pierderile de la jocurile de noroc!

Revenire după 2 ani la FCSB: „Este bine. În sfârșit este bine”

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (18)
schalker
schalker  •  19 Iunie 2023, 18:50

Bravo Baluta! Te-ai ,,rezolvat,, din toate punctele de vedere. Cu tine si cu ala de la ,,Kaizer cu Chips,, sezonul viitor ZeCeSeBe-leaua nu prinde podiumul. S-au ,,batut,, astia si l-au adus de parca zici e vreo ,,meserie,,de fotbalist, dar el a plecat cu coada intre picioare de la niste unguri. MM lusa nu s-a intrebat oare de ce in 60% din meciurile ungurilor Baluta a ramas pe tusa sau nu a fost in lot ,sau de ce nu la luat Ferencvaros ,daca era asa bun? Succese!

pedro13
pedro13  •  19 Iunie 2023, 18:10

Dacă Becali a spus ca ii dă un salariu de 20.000 de euro si 100.000 de euro la semnatură iar Rotaru a declarat ca i-a făcut o oferta identica doar ca 50.000 de euro ii dădea sa ii tina Mitrița, ce a mai rămas din confidențialitatea salariului? Băluță trebuia sa recunoască sau sa infirme ce a spus Rotaru, si sa spună clar, Rotaru mi-a făcut o oferta de 10.000 de euro/luna și nu mi-a zis nimic de bani la semnătură. Dând răspunsuri evazive de genul "nu se compară ofertele", eu nu pot sa îl cred.

pedro13
pedro13  •  19 Iunie 2023, 17:58
Postat de adrian008 pe 19 Iunie 2023, 16:05

Salariul e confidential ! Povesti de popa beat. Rotaru a vrut sa il ia pe 2 lei , bazandu-se pe sentimentele lui fata de Craiova. Teapa!

Nu l-am judecat pe Băluță ca a semnat cu FCSB, e decizia lui și bănuiesc ca a avut niște motive pentru care a luat-o. Dar acum arata ca are un caracter mizerabil. Daca esti corect si asumat, spune exact ce ti-a dat Rotaru, afirmatii de genul "a fost departe de oferta primita de FCSB" lasa loc de interpretări. La fel si treaba ca a fost dorit mai mult la FCSB. Asta cum a masurat-o? Ca atunci când a venit la Craiova de la Viitorul era praf, Mulțescu a avut foarte multă răbdare cu el, i-a schimbat poziția în teren și l-a băgat meci de meci deși nu juca nimic. Băluță ar trebui sa ii dea comision lui Multescu, ca omul ala l-a ajutat sa ajunga fotbalist, el era un neica nimeni. Dacă nu era Multescu, Băluță ar fi jucat acum la Roșiori.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează
Close