FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Arnold Garita e principala țintă pentru FCSB! Gigi Becali l-a urmărit și îl vrea cu orice preț în iarnă

Arnold Garita, atacantul de 27 de ani al lui FC Argeș, l-a entuziasmat pe Gigi Becali, patronul FCSB-ului, cu evoluțiile din acest sezon
Arnold Garita, atacantul de 27 de ani al lui FC Argeș, l-a entuziasmat pe Gigi Becali, patronul FCSB-ului, cu evoluțiile din acest sezon

Articol de , , - Publicat marti, 11 octombrie 2022 22:44 / Actualizat miercuri, 12 octombrie 2022 08:51

Arnold Garita, atacantul de 27 de ani al lui FC Argeș, l-a entuziasmat pe Gigi Becali, patronul FCSB-ului, cu evoluțiile din acest sezon, iar după prestația din meciul cu CSU Craiova, vârful camerunez e primul pe lista lui Becali pentru un transfer în iarnă.

Până la finalul lunii decembrie, echipele din Liga 1 nu mai pot face transferuri din rândul jucătorilor care sunt sub contract, însă Gigi Becali face deja lista cu cumpărături pentru la iarnă. Iar primul e un atacant din Liga 1, care s-a remarcat în acest tur de sezon regulat. Numele lui: Arnold Garita. 

A venit decontul pentru rușinea de joia trecută! Câte bilete s-au vândut la FCSB - Silkeborg
FCSB - SILKEBORG
A venit decontul pentru rușinea de joia trecută! Câte bilete s-au vândut la FCSB - Silkeborg

Acesta a avut evoluții bune și foarte bune în tricoul lui FC Argeș, echipă cu care a semnat în vară și pentru care a marcat 4 goluri. În plus, în ultima etapă, împotriva Universității Craiova, meci câștigat de piteșteni cu 1-0, a avut un randament fantastic. A făcut o partidă senzațională, fiind irezistibil în duelurile cu Raul Silva și Bancu, în vreme ce pe Paul Papp efectiv l-a umilit și l-a și trimis mai devreme la cabine, provocând în final eliminarea acestuia.

Gigi Becali îl vrea la FCSB pe Arnold Garita

Becali a văzut partida respectivă și s-a arătat încântat de Garita, de care a început deja să se intereseze în ce condiții ar putea să-l transfere în pauza de iarnă. Garita e sub contract cu FC Argeș și dincolo de actualul sezon și ar fi nevoie de acordul trupei antrenate de Andrei Prepeliță pentru ca africanul să ajungă la FCSB. 

În vară, Becali a dorit să ia un alt fotbalist din Trivale, pe Ișfan, însă oferta de 500.000 de euro pe care a făcut-o a fost respinsă de FC Argeș, care a solicitat cel puțin dublu, astfel că transferul nu s-a realizat.

Garita a marcat și împotriva FCSB-ului

În iarnă, după ce campionatul se va întrerupe, între 20 decembrie și 20 ianuarie, Becali le va face o propunere celor de la FC Argeș pentru a-l aduce pe Garita sub comanda lui Dică. 

Patronul roș-albaștrilor fusese impresionat de camerunez inclusiv în meciul direct, de acum două etape, când FCSB s-a impus cu mare dificultate, scor 3-2, după ce Garita marcase un gol fabulos, cu o execuție deosebită, direct în vinclu, de lângă Tamm, dintr-o poziție complicată, în unghi. În meciul cu Craiova, Garita n-a înscris, însă a produs faza golului, celelalte 3 reușite din actualul sezon fiind cu U Cluj, Mioveni și Chindia.

Arnold Garita e principala țintă pentru FCSB! Gigi Becali l-a urmărit și îl vrea cu orice preț în iarnă
FCSB îl vrea pe Garita // FOTO: Imago

Garita ar deveni al 9-lea străin de la FCSB

Aducerea lui Garita ar constitui un paradox dintr-un alt punct de vedere. Becali s-ar abate de la strategia pe care a spus, în urmă cu mai mulți ani, că o va pune în practică la FCSB, și anume că va miza aproape exclusiv pe jucători autohtoni.

Atacantul camerunez al Argeșului ar fi al 9-lea străin din lotul antrenat de Nicolae Dică. Cei 8 de acum sunt: Dawa (Camerun), Tamm (Estonia), Radunovici (Muntenegru), Bouhenna (Algeria), Edjouma (Franța), Nikolov (Macedonia), Omrani (Franța), Compagno (Italia). z

Garita a fost la liga a 3-a și a 4-a până să ajungă în România

Garita practic nu a existat ca fotbalist, la un nivel cât de cât decent, înaintea să semneze cu FC Argeș. În sezonul trecut a evoluat la o echipă total anonimă din Franța, Bourg-Peronnas, care se afla în liga a 3-a. Și până la acest club, el a activat tot în al treilea eșalon din Franța. 

În vara lui 2018 l-a achiziționat Charleroi, formație din prima ligă belgiană, dar n-a jucat niciun meci acolo. Singurul club la care a jucat în afara Franței, până în această vară, a fost Plymouth Argyle, în liga a 4-a din Anglia. În ultimii 4 ani, Garita a jucat 105 meciuri în a treia divizie din Franța, la 4 echipe, pentru care a înscris 35 de goluri. 

450 de mii de euroe cota la care e evaluat Garita de transfermarkt, e cel mai mare nivel din cariera lui. În vară, când a semnat cu FC Argeș, avea o cotă de 400.000 de euro

Compagno îl surclasează pe Garita în acest sezon

Garita, dacă va fi transferat de FCSB la iarnă, va intra într-o concurență directă cu Compagno, cel care a venit și el de curând, de la FCU Craiova, în schimbul unei sume imense, 1,5 milioane de euro. 

O comparație între cei doi, având ca bază prestațiile din acest sezon, arată că italianul a fost mai bun la aproape toate capitolele. La unul singur Garita e superior, la procentajul duelurilor câștigate, un procent peste Compagno.

ParametruGaritaCompagno
Meciuri1214
Goluri49
Șuturi2,33,4
Șuturi pe poartă1,11,8
Pase precise61%76%
Mingi pierdute1311
Mingi recuperate0,4%0,8%
Dueluri câștigate42%41%
Index InStat211224

 Panduru îl vede pe Garita la CFR

Atacantul Argeșului l-a încântat pe fostul fotbalist al Stelei din anii '90, Basarab Panduru. 

„Ce a putut să facă Garita în meciul cu Craiova de foarte multă vreme n-am mai văzut la un atacant în Liga 1. O viteză incredibilă, și-a dominat total adversarii în duelurile unu contra unu", a spus Panduru la Orange Sport, unde are rol de expert. 

Mai mult, fostul internațional a indicat și echipa unde s-ar plia cel mai bine stilul jucătorului camerunez. 

„S-ar potrivi perfect la CFR. Eu cred că dacă ar fi după Dan Petrescu, mâine ar achita clauza și l-ar lua. La modul în care joacă CFR, care se apără, un astfel de atacant ar fi ideal. Eu la CFR îl văd", a adăugat Panduru. 

În acest moment, CFR îi are ca atacanți pe Debeljuh, care e accidentat, Malele, Yeboah, Buș, Birligea, Janga și Ze Gomes. Au părăsit echipa, după startul sezonului, Jefte Betancor și Dugandzic.

Care au fost cei mai buni atacanți ai FCSB-ului în era Gigi Becali

NumePerioadaUnde a plecat
N. Dică2004-2008Catania
B. Stancu2008-2011Galatasaray
Rusescu2011-2013Sevilla
Thereau2006-2007Anderlecht
Piovaccari2013-2014Eibar
Keșeru2014Al Gharafa
V. Iacob2005-2008Kaiserslautern

VIDEO Aurel Țicleanu: „Becali stă și învață pe banii lui”

Citește și:

7 faze controversate din Liga 1 analizate de Kyros Vassaras » Șeful CCA a recunoscut o greșeală majoră făcută de VAR

Unchiul lui Tavi Popescu a intrat în direct » A dezvăluit ce i-a mărturisit zilele trecute „decarul” aflat în plină criză de formă la FCSB

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (22)
bogdanii
bogdanii  •  12 Octombrie 2022, 11:15

De atacant are nevoie fcsb acum :)))

legio.sud
legio.sud  •  12 Octombrie 2022, 11:01
Postat de bridges pe 12 Octombrie 2022, 03:32

Ghinion, ii place si lui Dan Petrescu. E luat!

Daa mai ales ca PSD-ul ( voluntari , Chindia , FC arges , rapid și bine-nțeles șefii de la CFR Cluj care sunt beneficiarii cooperativei ) , veghează … așa ca nea GG doar visează cum și Rotaru a pățit la fel cu isfan … Treziți-vă oameni buni și vedeți ca partidul nu se potolește , nu mai visați !

legio.sud
legio.sud  •  12 Octombrie 2022, 10:57
Postat de elefterie pe 12 Octombrie 2022, 07:16

Nea Gigi, și pe Baba Alhassan îl lași să-l ia dușmanii, să se întărească ăia?! Mititelu se pare că vinde mobila și bijuteriile - pe Bauza adică, Și mai are Voluntariul pe Omar Nicolas Govea Garcia (o singură persoană), un mexican pe care trebuie musai să pui ochii!! Pe Garita trebuie să-l iei la pachet cu arbitrul Barbu... Oricum întreabă-l dacă mai are frați (mai mici) sau verișori... Pe toți ăștia să îi iei în calcul dacă vrei să fi vicecampion și anul ăsta.

BRAVO … le-ai zis-o ăstora , nea GG sa-l ia și pe m.barbu la pachet cu Garita …

Vezi toate comentariile (22)
Comentează
Close