FOTBAL  »  Superliga  »  PERMIS DE CONDUCERE

Florinel Coman tremură! Un bărbat din Iaşi, care a fost prins cu un permis fals, a primit o pedeapsă cu executare! Câţi ani stă după gratii

Articol de GSP - Publicat marti, 23 februarie 2021 13:03 / Actualizat marti, 23 februarie 2021 14:07

Florinel Coman (22 de ani), extremă stânga la FCSB, nu este primul șofer din România care prezintă un permis obținut în Ucraina, polițiștii confruntându-se cu tot mai multe astfel de cazuri. Recent, un bărbat din Iași a primit o pedeapsă drastică

Subcomisarul Mihai Șoric, șeful Serviciului Rutier al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, a declarat pentru Adevărul că sunt tot mai mulți români care prezintă permise false, cele mai multe fiind din Ucraina și Republica Moldova, iar cazurile se află în creștere. 

„Observăm, într-adevăr, o tendință de creştere, însă nu doar a permiselor falsificate ci şi a altor documente auto. De exemplu, am găsit un şofer cu certificatul maşinii fals. Multe permise false sunt din Republica Moldova, dar nu numai. Am identificat documente false ce proveneau şi din Ucraina, Cipru sau Italia”, a spus Mihai Şoric.

Probleme cu verificarea permiselor din Ucraina

Subcomisarul a explicat și că cele mai mari probleme ale autorităților din România sunt cu documentele venite din Ucraina, mai ales cele din zonele de conflict. Potrivit sursei citate, autoritățile din Ucraina nu puteau confirma dacă un document emis acolo este veridic sau nu, când existau solicitări din partea autorităților din România, din cauza tensiunilor politico-militare din zonă.

Închisoare cu executare pentru permis fals

Dacă se va descoperi că permisul lui Florinel Coman nu este valabil, fotbalistul ar putea avea probleme și mai mari, mai ales că, recent, judecătorii au dat o sentință dură într-un astfel de caz.

Adevărul notează că un bărbat din Iași, prins cu un permis fals, din Republica Moldova, a recunoscut că a plătit 500 de euro pentru document și că a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. El a fost găsit vinovat de conducere fără permis şi fals, comițând faptele în decembrie 2019. 

Însă, acum câteva săptămâni, un ieșean a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare pentru o faptă similară, notează Adevărul.

VIDEO Andrei Prepeliță taxează gestul lui Florinel Coman

Citește mai multe știri despre cazul lui Florinel Coman:

Ilie Dumitrescu, despre scandalul cu Florinel Coman: „Dădeai o poză, 50 de dolari și luai carnetul. Nu glumesc!”

Poliția Rutieră putea afla în 10 secunde dacă documentul arătat de Florinel Coman e valabil: „Făceau asta și gata”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (62)
103538191253799
Paco Raceanu  •  23 Februarie 2021, 15:13
Postat de nicu72 pe 23 Februarie 2021, 14:46

Nu sunt jurist deci nu ma contrazic cu tine, poate esti avocat sau jurist. Atat cat inteleg eu din dreptul penal, sanctiunile nu au rolul de distrugere a faptuitorului, ci de indreptare, si de prevenire a unor fapte similare din partea lui si a altora. Cand e prima abatere si fapta nu e foarte grava, gandesc ca normal e sa-i dai ceva minimal cu suspendare. Repet, e o intelegere primara a justitiei din partea unui individ educat dar nu specializat pe drept. In rest...bafta Dinamo.

Daca faptele se vor confirma, am putea intalni un concurs de infractiuni: fals in inscrisuri, uz de fas si conducere fara permis. In plus, conducerea automobilului peste limita prevazuta de lege. La stabilirea pedepsei, se vor lua in considerare criteriile obiective de individualizare a sancțiunii juridice: 1 - gravitatea faptei si efectele produse sau potentiale. Aici va conta f. mult faptul ca a condus, fara permis, peste limita prevazuta de lege, prin urmare reprezenta un potential pericol pentru terti din mai multe perspective: nu avea permis, deci se prezuma ca nu era apt pt a conduce, nu stia reguli de circulatie etc.; ca o consecinta a primeia, a circulat peste limita legala si, deci, potentialul risc pentru terti era unul iminent crescut etc.). 2 - Antecedentele. 3 - Conduita autorului atat in momentul identificarii de catre organul de politie, cat si ulterior, parcursul cercetarii si judecatii. Acest ultim aspect este, dupa primul (gravitatea si potentialul risc fiind cel mai important element in raport de care se stabileste pedeapsa), esential, intrucat in functie de aceasta conduita se poate estima daca autorul faptei poate raspunde componentei privind reeducarea. Daca conduita este una de recunoastere si asumare imediata a faptei, se va presupune ca acesta a constientizat fapta si gravitatea sa, componenta reeducativa a pedepsei prezumnadu-se a se atinge mult mai repede. In schimb, daca neaga fapta si nu si-o asuma, pedeapsa va fi una sportita, in scopul reeducari

lionforever
lionforever  •  23 Februarie 2021, 17:51

Și uite asa îl transfera jijinho pe mbape la FC Rahova.

elgabri
elgabri  •  23 Februarie 2021, 18:05

Academia Infractorilor profesor Gheorghe Becali alia Mihai Viteazu

Vezi toate comentariile (62)
Comentează