FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FRF vs. FCSB! Situație incredibilă: Răzvan Burleanu atacă frontal echipa lui Gigi Becali

Răzvan Burleanu (36 de ani), președintele FRF, s-a arătat deranjat de decizia FCSB de a nu le permite jucătorilor să meargă la acțiunea naționalei de tineret, din 3-5 august.
Răzvan Burleanu (36 de ani), președintele FRF, s-a arătat deranjat de decizia FCSB de a nu le permite jucătorilor să meargă la acțiunea naționalei de tineret, din 3-5 august.

Articol de , - Publicat joi, 30 iulie 2020 01:07 / Actualizat joi, 30 iulie 2020 12:25

Răzvan Burleanu (36 de ani), președintele FRF, s-a arătat deranjat de decizia FCSB de a nu le permite jucătorilor să meargă la acțiunea naționalei de tineret, din 4-6 august, însă acest lucru ar fi însemnat ca roş-albaştrii să joace cu Astra lipsiţi de aportul a peste 50% dintre titulari.

La începutul săptămânii viitoare, Adrian Mutu, selecționerul naționalei de tineret a României, va organiza un mini-cantonament, practic prima acțiune oficială pe care o va avea în calitate de antrenor la reprezentativa U21 de când a fost numit, în luna ianuarie. Pe lista fotbaliștilor convocați în prima fază se aflau și nu mai puțin de 6 de la FCSB: Andrei Vlad, Moruțan, Olaru, Man, Adrian Petre și Florinel Coman

Intervalul anunțat de FRF pentru respectivul mini-stagiu e 4-6 august, în ultima zi urmând să se joace și o partidă amicală, împotriva Farului Constanța. Cum perioada aleasă de FRF nu e pe nici o dată FIFA, forul prezidat de Răzvan Burleanu a apelat la înțelegerea cluburilor pentru a pune jucătorii la dispoziția lui Mutu. Toate cluburile au fost de acord, mai ales cele din play-off, însă la momentul respectiv, prima parte a clasamentului era programată să se finalizeze cel târziu pe 2 august!

Acțiunea se suprapunea cu un meci de Liga 1

Acum, cu apariția cazurilor de coronavirus la CFR și Craiova, sezonul a trebuit împins până în data limită impusă de UEFA privind anunțarea echipelor care vor reprezenta România în cupele europene, 3 august! 

În plus, cum în ultima rundă se joacă FCSB - Astra, meci care nu mai are nici o implicare privind participarea pe continent, fiindcă FCSB a câștigat deja Cupa, iar Astra nu are licență europeană, LPF avea intenția, până la apariția de ieri a cazului Crepulja, testat pozitiv cu Covid-19, să pună respectiva confruntare pentru ziua de marți, 4 august. 

În noul context, FCSB a informat FRF că nu mai e de acord să lase jucătorii sub comanda lui Mutu. Argumentul? FCSB e în luptă directă chiar cu Astra pentru ocuparea locului 3 și nu e dispusă să joace acest joc fără mai mult de jumătate dintre titulari. Diferența, în privința drepturilor TV, dintre locul 4 și locul 3 de de aproape 200.000 de euro.

Burleanu: „E prima dată când se răzgândesc?”

Președintele FRF a atacat-o frontal pe FCSB, într-o intervenție la Pro X: „Și noi am rămas surprinși de acestă atitudine a celor de la FCSB. În momentul în care s-a luat decizia de organizare a cantonamentului, toate cluburile au fost de acord, inclusiv FCSB. Atunci a fost de acord, mai ales că nu durează mai mult de 3 zile. 

Din punct de vedere tehnic și tactic face sens să avem această acțiune. Sunt cluburi care au înțeles că avem nevoie de o astfel de acțiune. Dacă mă surprinde poziția FCSB? E prima dată când cei de la FCSB se răzgândesc de pe o zi pe alta?”

Au fost mereu tensiuni

Nu e pentru prima dată când între clubul lui Gigi Becali și FRF apar tensiuni din cauza anumitor stagii de pregătire, pe care cei de la Casa Fotbalului le-au programat în afara datelor FIFA. Primul și poate cel mai mare scandal a avut loc în urmă cu mai bine de 15 ani. În februarie 2004, când Pițurcă era antrenor în Ghencea, Iordănescu, ca selecționer, a făcut un cantonament în Cipru, însă FCSB nu a lăsat jucătorii, în frunte cu Rădoi, Dorinel Munteanu și Dică, să meargă. 

S-a ajuns la un conflict major atunci, iar jucătorii au și fost judecați la Comisia de Disciplină a FRF. Apoi, în ianuarie - februarie 2013, Pițurcă era selecționer și la FCSB conducea Reghecampf, care a refuzat să lase toți jucătorii la lot fiindcă urma dubla cu Ajax, din 16-imile Europa League.

Din contestatar a ajuns beneficiarul regulii U21

Deși a fost clubul care s-a opus cu cea mai mare vehemnță atunci când FRF a introdus legea fotbalistului U21, FCSB e în acest moment echipa care are cele mai multe și mai valoroase soluții pentru jucătorii eligibili pentru naționala de tineret

FCSB a rulat pe parcursul actualului campionat cel mai mare număr de fotbaliști născuți după 1 ianuarie 1998, nu mai puțin de 16! E pe primul loc, chiar și peste Viitorul, unde Hagi a folosit doar 13. La meciul Gaz Metan - FCSB 0-1, echipa roș-albastră a folosit, în timpul celor 90 de minute, nu mai puțin de 10 jucători U21, record absolut de când a fost introdusă legea, vara lui 2016!

Cum ar arăta FCSB fără cei 6 pe care îi convocase Mutu: R. Udrea - V. Crețu, A. Miron, I. Cristea, Panțâru - Vână, Perianu, Ov. Popescu - Ad. Niță, Istrate, Cr. Dumitru

Lotul convocat de Adrian Mutu

  • Portari: Aioani (Chindia), M. Popa (Rapid), Duțu (Turris)
  • Fundași: Rațiu (Villarreal), V. Ghiță (Viitorul), Haruț, Chindriș (Botoșani), Pașcanu (FC Voluntari), Dima (Astra), Velisar (Gaz Metan), Opruț (Hermannstadt)
  • Mijlocași: Costache, Petrila, Itu (CFR), M. Marin (Pisa), Screciu (Craiova), Vl. Dragomir (Perugia), A. Ciobanu, Casap (Viitorul), Mățan (Voluntari), Câmpanu (FC Botoșani)
  • Atacanți: G. Ganea (FC Viitorul), Markovici (Clinceni)

Citește mai multe știri despre FCSB:

Marius Șumudică lansează o ipoteză-șoc pentru fanii FCSB: „Gigi Becali o să fugă!”

Avem cifrele: el e cel mai slab jucător de la FCSB! Becali e gata să renunțe la el

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (50)
robotzel
robotzel  •  30 Iulie 2020, 12:38
Postat de 1745flo pe 30 Iulie 2020, 10:51

Dupa ce le-a bagat cupa in buzunar, acuma de fațadă îi critica pentru o acțiune ce nu interesează de fapt pe nimeni!

voi ati batut cumva pe teren si a intors cineva rezultatul de aveti impresia ca meritati sa jucati finala? chiar sunt curios ce intelegi tu prin ce ai scris. nu iti este rusine dupa ce implorati peste tot sa ramaneti in liga 1 fara sa meritati? de ce nu au stat in cantonament inchis jucatorii vostri daca stiau ca nu sunt in stare sa se protejeze?

1189594351073689
Vladescu Mircea  •  30 Iulie 2020, 11:45

Atata timp cat e vorba de 200.000 euro procedeaza f bine !! Sa-i dea Burleanu daca nu-i convine !!!

rumunek
rumunek  •  30 Iulie 2020, 11:12

Subiect creat artificial, dintr-o declarație de șmecher a lui Burleanu. La momentul la care s-a făcut solicitarea inițială, meciurile din campionat erau programate până pe 2 august. De aici și răspunsul pozitiv. Acum sunt programate meciuri până pe 4. Deci FCSB nu s-a răzgândit, băi copil râzgâiat, ci contextul organizatoric al activității principale a FCSB a fost modificat și prin urmare nu pot fi trimiși acei jucători la bairamul de integrare a lui Mutu. Dar e cel mai simplu să jignești un club afiliat și să pari tu Făt-Frumos, mai ales dacă știi că nu poți fi amendat, dar tu poți amenda. Pentru el însă liga 1 e doar un băț în ochi, de unde tot încearcă să scoată niște bani, iar când nu reușește se supără.

Vezi toate comentariile (50)
Comentează