FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gabi Balint: „Ar fi culmea să zicem că FCSB nu e continuatoarea sportivă a Stelei”

Gabi Balint / Sursă foto: Facebook
Gabi Balint / Sursă foto: Facebook

Articol de GSP - Publicat joi, 21 iulie 2022 19:45 / Actualizat joi, 21 iulie 2022 20:51

Gabi Balint (59 de ani), fostul fotbalist important la Steaua în anii '80, a fost pus să comenteze declarația oferită miercuri de Toni Petrea, când antrenorul de la FCSB a spus că echipa lui este „continuatoarea Stelei”.

Gabi Balint: „FCSB e continuatoarea echipei de atunci”

„ Federația și Liga au aprobat că e continuatoarea, aici nu se poate spune nimic. A cam pierdut nume, palmares, în momentul ăsta, dar se judecă.

E logic că e continuatoarea sportivă. Aceste lucruri (n.r - pierderea numelui, a siglei) s-au întâmplat pe parcurs, pentru că n-a preluat cum trebuia. Oricum ne învârtim, tot acolo ajungem: trecerea asta nu a fost făcută cum trebuia făcută. Dacă era corectă, avea palmaresul, avea tot și ar fi fost continuatoarea legală din toate punctele de vedere. Așa, e numai sportivă.

E logic, ar fi culmea acum să zicem că nu e nici măcar continuatoarea sportivă... erau aceiași jucători, aceeași echipă care în 1998 vine de la Armată la Păunescu, iar în 2003 trece la Becali de la Păunescu sub altă formă juridică”, a declarat Gabi Balint la Digi Sport.

Cred că suntem continuatoarea Stelei, am fost în permanență în cupele europene, nu se poate pune problema de altceva
- Toni Petrea, antrenor FCSB, înaintea meciului cu Saburtalo

Gabi Balint, pe 14 iulie: „Pentru mine, Steaua e cea din anii '80”

Săptămâna trecută, Balint oferise un alt tip de răspuns atunci când a fost întrebat de interminabila dispută dintre susținătorii FCSB și cei ai CSA:

„Pentru unii, Steaua e o anumită echipă, pentru alții, Steaua e cea a CSA-ului. Pentru mine, Steaua e cea din anii '80, care a luat cinci titluri cu mine în teren, trei Cupe și o Cupă a Campionilor. E greu să fii stelist, să simți anumite lucruri, dacă nu ai prins acele vremuri. E greu pentru cei tineri să știe ce înseamnă Steaua. 

Eu am spus întotdeauna că adevărata Steaua e cea din anii '80. Știți foarte bine că n-am fost de acord cu modul în care această echipă a fost luată”. 

Palmares CSA Steaua București:

  • 1 Cupa Campionilor Europeni
  • 1 Supercupa Europei
  • 20 de titluri de campioană
  • 19 Cupe ale României
  • 3 Supercupe

Palmares FCSB:

  • 5 titluri de campioană
  • 3 Cupe ale României
  • 2 Supercupe
  • 2 Cupe ale Ligi

Palmaresul nimănui: 1998-2003

  • 1 titlu de campioană
  • 1 Cupa României
  • 1 Supercupă

VIDEO Dumitru Dragomir: „FCSB e Steaua! Lucescu spune un adevăr, iar lumea trebuie să înțeleagă treaba asta”

Citește și alte știri de actualitate: 

Clubul din Liga 1 renunță la aducerea lui Bogdan Stancu, după decizia neașteptată a „Motanului”: „Am văzut că se retrage”

FCSB a schimbat sistemul de joc în Conference League, la debutul lui Tamm

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (13)
alexh
alexh  •  22 Iulie 2022, 11:49
Postat de steaua.1986 pe 22 Iulie 2022, 10:28

si mai puteai continua: baba vanga, nostradamus, extraterestii etc etc etc. o singura mica problema totusi: justitia ... stii tu, aia mici si afurisiti care analizeaza faptele, nu merg dupa fente. oare care va fi verdictul final? tic tac ... tic tac.

Ți se pare că justiția din România a dat mereu verdicte corecte? Hai, greșeau o dată, de două ori. Dar la noi cazuri sunt cu sutele. Deci nu vorbim de justiția din România. Vrei sa vorbim despre ultimul caz mușamalizat ieri?

steaua.1986
steaua.1986  •  22 Iulie 2022, 10:28
Postat de alexh pe 22 Iulie 2022, 00:00

Ai dreptate. O singură STEAUA. În liga 1. Care nu a retrogradat niciodată. Care nu a cumpărat locul altei echipe(vezi csa). Vezi ce zice FIFA, UEFA, Balint, LPF, FRF, etc.

si mai puteai continua: baba vanga, nostradamus, extraterestii etc etc etc. o singura mica problema totusi: justitia ... stii tu, aia mici si afurisiti care analizeaza faptele, nu merg dupa fente. oare care va fi verdictul final? tic tac ... tic tac.

bulldo
bulldo  •  22 Iulie 2022, 09:13

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează