FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Gabriel Debeljuh, jucătorul momentului la liderul CFR Cluj » Cifre impresionante pentru atacantul croat

Debeljuh traversează
cel mai bun moment
personal, de la
transferul în Gruia/
FOTO: sportpictures.eu
Debeljuh traversează cel mai bun moment personal, de la transferul în Gruia/ FOTO: sportpictures.eu

Articol de - Publicat miercuri, 06 aprilie 2022 10:02 / Actualizat miercuri, 06 aprilie 2022 14:06

Gabriel Debeljuh (25 de ani), vârful croat de la CFR Cluj, are un rol tot mai „apăsat” în lupta la titlu. Cu 6 goluri în 4 din ultimele 6 meciuri, el a ajutat liderul să obțină 12 puncte.

Chiar dacă-i e tot mai incomod să privească în sus, la CFR, Gigi Becali nu și-a pierdut speranța într-o minune. După eșecul FCSB-ului cu Universitatea Craiova (0-2), patronul bucureștenilor a făcut din nou apel la Divinitate și speră acum ca și campioana să se încurce, duminică, pe terenul oltenilor.

A devenit titular la Dinamo și vrea un salariu mai mare » Cât câștigă în prezent
DINAMO
A devenit titular la Dinamo și vrea un salariu mai mare » Cât câștigă în prezent

Gabriel Debeljuh, decisiv pentru CFR Cluj

Clujenii au pierdut două puncte pe „Ion Oblemenco”, în sezonul regulat, pe 5 februarie 2022, când Gustavo a egalat la 1 în ultima secundă! Spre deosebire de „ciocnirea” din 5 februarie, acum au un mare atu: un Gabriel Debeljuh în superformă.

Discret atunci, în Bănie, vârful croat a explodat pur și simplu în ultima vreme și, din 8 goluri în 2022, 6 le-a dat în 4 din ultimele 6 meciuri. Cel din urmă, luni, la 2-0 cu FC Argeș. Reușitele sale au ajutat- o pe CFR să bifeze 12 puncte și să se instaleze și mai confortabil în fotoliul de lider, cu 8 puncte avans. Prin comparație, nici FCSB-ul lui Gigi, nici Craiova lui Rotaru nu se pot lăuda cu un asemenea killer în această primăvară

Becali are trei vârfuri clasice la dispoziție. Însă în Dumiter și în Mamut nu pune nicio bază. Iar pe experimentatul Keșeru l-a marginalizat după ce fostul internațional s-a plâns în presă de modul cum e tratat. Astfel că, pentru a rezolva problema atacantului central, patronul apelează cel mai adesea la mijlocașul ofensiv Florin Tănase. O improvizație.

La Craiova, Reghecampf mizează pe Elvir Koljici și pe Jovan Markovici. Chinuit și de probleme de sănătate, golgheterul bosniac a punctat de doar două ori în 2022. Iar Jovan Markovici, de 3 ori, dar acum a intrat pe un trend descendent. Practic, chiar și luați împreună, ei sunt în acest moment departe de realizările lui Debeljuh. 

Gabriel Debeljuh, jucătorul momentului la liderul CFR Cluj » Cifre impresionante pentru atacantul croat

Pe Debeljuh îl motivează și concurența

Cu FC Argeș nu doar Debeljuh a marcat, ci și Dugandzici, al doilea atacant de careu, venit în ianuarie. Iar Dan Petrescu e fericit: „Amândoi se antrenează foarte bine, muncesc mult, inclusiv suplimentar. Din păcate, nu-mi permit să jucăm cu doi atacanți împinși și atunci joc numai cu unul. E bine că am concurență”.

Următorul meci, cu Universitatea Craiova, e cel mai greu. Ei arată foarte bine. Vor avea stadionul plin acasă, este o emulație mare după victoria cu FCSB. Noi trebuie să fim mai buni decât cu Argeșul ca să obținem un rezultat pozitiv.

-Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

250.000 de eurodat CFR ca să-l ia pe Debeljuh în august 2020, de la FC Hermannstadt

VIDEO Ștucan critică un jucător al campioanei CFR Cluj: „Omul nu e din filmul ăsta. De departe cel mai slab de pe teren”

Citește și alte știri din Liga 1:

Dezvăluirile lui Octavian Popescu, „Jucătorul lunii martie” pe GSP.ro: „Tata era dinamovist. Mă bucuram pe ascuns când dădea Steaua gol”

Revenire importantă la CSU Craiova » Reghecampf vrea să se bazeze pe el în finalul sezonului

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (3)
raspunzel
raspunzel  •  06 Aprilie 2022, 13:43

sa se faca si un clasament al pasatorilor de gol in acest sezon ....Joao " Bla Tu" Miguel ...cu alea 2 pase ale lui pe ce loc e in lotul celor de la CFR ? :))) Si mai e si pasa pe care acelasi jucator a dat-o lui Omrani in meciul tur ...deci ar fi aproape 3 pase de gol :))) la asemenea performante ...merita si el un tricou de campion...zic si eu...nu dau cu parul :)))))

elefterie
elefterie  •  06 Aprilie 2022, 13:16

Domnilor, întrecerea se face între marcatori, iar relevant ar fi să numărați realizările în întreg campionatul... Craiova îi are pe Ivan cu 12 goluri (plus 8 assisturi, 4 penaltyuri obținute - de departe cel mai bun!), Gustavo cu 10 goluri și Markovici (de regulă rezervă) cu 9 goluri. Debeljuh are 11 goluri și Deac 9. Tănase are 12 goluri (unii zic că 13, îi adaugă și un autogol cadou) din care 7(!) din penaltyuri, Popescu 8 iar Stoica și Gheorghe câte 6... Koljic are 4 goluri în tot campionatul, sub Câmpanu (6) și Baiaram (5 goluri)... De fapt, ce vreți să demonstrați? - că satistici confecționează oricine...

andreif
andreif  •  06 Aprilie 2022, 12:41

Botezatule,Botezatule...Cate goluri are domnule Tanase?Adica improvizatia este mai buna decat eroul tau?Asa ceva...!!!!Propun ca la GSP sa se faca o testare...antiSteaua!O sa va gaseasca pe toti pozitivi!Si ce mari merite are eroul tau cand primeste cadouri ca cel de luni seara?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează