FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO / EXCLUSIV Prea târziu pentru Coman și Olaru?! » Expert în scouting: „Ce echipă oferă 7-8 milioane de euro pe un jucător de 26 de ani?”

Darius Olaru și Florinel Coman sunt cei mai importanți fotbaliști de la FCSB
Darius Olaru și Florinel Coman sunt cei mai importanți fotbaliști de la FCSB

Articol de , - Publicat luni, 25 martie 2024 15:01 / Actualizat luni, 25 martie 2024 19:47

Gabriel Glăvan, scouter și analist video, a fost invitat la GSP Live, luni, și a vorbit, printre altele, despre cum sunt văzuți fotbaliștii din România în străinătate. Concluzia lui Glăvan: doar fotbaliștii tineri ai Ligii 1 mai au șansa să prindă un transfer într-un campionat de top.

Fostul director sportiv al lui Dinamo explică motivele pentru care jucători precum Darius Olaru, Florinel Coman sau Adrian Șut, trei dintre cel mai bine cotați jucători din campionatul intern, potrivit Transfermarkt, au șanse minime să facă pasul într-un campionat cu adevărat puternic.

Fostul director sportiv de la Dinamo a dat verdictul în lupta la titlu din Superliga: „FCSB trăiește prin doi jucători”
LUPTA LA TITLU
Fostul director sportiv de la Dinamo a dat verdictul în lupta la titlu din Superliga: „FCSB trăiește prin doi jucători”

VIDEO. Gabriel Glăvan: „Dacă nu e tânăr, nu reprezintă o valoare pentru clubul care îl cumpără”

„Darius Olaru e cel mai bine cotat fotbalist din România, dar are deja 26 de ani. Ce echipă oferă 7-8 milioane de euro pe un jucător de 26 de ani? Cu cât poate fi vândut Olaru? Echipele care cumpără din România, de regulă, încearcă să creeze un pas intermediar pentru jucători. Nu îi cumpără ca produse finite.

Care sunt echipele care pot cumpăra jucători de peste 25 de ani din România? Dacă ofer 10 milioane de euro pe Olaru, înseamnă că el este un jucător-cheie pentru mine. În ce campionate un fotbalist din România este jucător-cheie? În cele similare cu al nostru sau cu un nivel puțin mai ridicat. Dar au aceste campionate echipe care să ofere 7-8 milioane pe un fotbalist din România? În principiu, nu prea.

Adrian Șut, la 24 de ani, e produs finit sau mai trebuie dezvoltat? Asta se întreabă cluburile. Poate fi un produs bun pentru Turcia. Campionatele puternice cumpără potențial, nu mai cumpără produse finite. Ele cumpără potențial pentru a-l putea dezvolta.

Dacă nu cumperi jucătorul tânăr, cum a fost cazul lui Adrian Mazilu, chiar dacă valoarea lui de piață e mare, nu reprezintă o valoare pentru clubul care îl cumpără”, a explicat Gabriel Glăvan, la GSP Live.

Prea târziu pentru Coman și Olaru?! » Expert în scouting: „Ce echipă oferă 7-8 milioane de euro pe un jucător de 26 de ani?”
Cotele din Superliga analizate la GSP Live de Glăvan

„Rrahmani e cotat la 2,3 milioane de euro, dar este mult mai valoros de atât”

Gabi Glăvan a identificat și doi jucători care pot face pasul într-un campionat important din fotbalul european:

„Sunt fotbaliști buni în campionatul României, care pot fi vânduți în străinătate. Un exemplu este Rrahmani, care e cotat la 2,3 milioane de euro, dar el este mult mai valoros. Și Otele e un jucător foarte bun. E nigerian, are calități fizice foarte bune - lucruri căutate de cluburile din afară - cu cel mai mare xG (n.r. - numărul de goluri probabile) din România. La 24 de ani poți face pasul în Cehia, Turcia.

Spre exemplu, Drăgușin a fost cumpărat de Genoa din postura de jucător cu potențial, la fel și de Tottenham, acesta fiind și motivul pentru care nu este titular acum. Nu e campion mondial, precum Romero. El are potențial și poate fi dezvoltat.

Înainte, când noi vindeam jucători de 27-28 de ani în campionate puternice, acele echipe nu cumpărau potențial, ci un produs finit. Pentru că ele nu aveau produsele astea în campionatele lor. Acum, au 200 de jucători de 24, 25, 26 de ani și vor potențial”.

VIDEO. Emisiunea integrală GSP Live cu Gabriel Glăvan

  • GSP Live, emisiunea realizată din studioul Gazetei Sporturilor și moderată de Alexandru Barbu, poate fi urmărită de luni până vineri, de la ora 11:00, pe pagina de Facebook, canalul de YouTube, precum și pe site-ul Gazetei Sporturilor, GSP.ro

Vezi mai multe articole de actualitate:

Decepția Coman! Tinicheaua care atârnă de cariera lui Florinel: cifre mediocre la națională! GSP l-a comparat cu alți doi concurenți pe post și prezintă concluziile
ROMÂNIA
Decepția Coman! Tinicheaua care atârnă de cariera lui Florinel: cifre mediocre la națională! GSP l-a comparat cu alți doi concurenți pe post și prezintă concluziile
Vlad Chiricheș, în avionul către Germania? S-a refăcut și e hotărât: „Nu mă ascund, vreau la națională!”
OBIECTIV
Vlad Chiricheș, în avionul către Germania? S-a refăcut și e hotărât: „Nu mă ascund, vreau la națională!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
racetrack
racetrack  •  26 Martie 2024, 10:49

Coman in special ar putea avea sansa lui, dar trebuie sa lase oierul la pret. E prea scump acum.

Enora.Alessia
Enora.Alessia  •  25 Martie 2024, 21:43

Are dreptate acest analist. Nu uitati ca Mirel Radoi a fost un jucator bun,de valoare,dar din varii motive (Gigi a cerut prea mult pe el,sau si alte motive ),a stat in tara pana pe la vreo 27 de ani. Atunci nu la mai vrut nicio echipa serioasa ... Asa a ajuns in Golf. Ma gandesc ca destinul sau putea fi altul,daca avea un patron mai intelept. Mutu si Chivu au plecat de tineri din tara, asa au reusit sa ajunga la nivelul la care au ajuns.O lectie de invatat pentru tinerii jucatori,daca au valoare. Dar nu depinde totul de ei, este si decizia patronului.

dobrin
dobrin  •  25 Martie 2024, 21:09

Daca erau cruzi poate se mai pacalea cineva cu ei, dar daca au stat prea mult la FCSB si le-a crescut blanita... numai prin Golf daca i-o mai vrea cineva.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează