FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. EXCLUSIV Gigi Becali riscă pușcăria din cauza suspendării contractelor: „Fals în înscrisuri, e ilegală decizia!”

Cristi Bălgrădean și-a delegat avocatul să soluționeze problema și interpretarea specialistului este că oamenii lui Gigi Becali ar fi comis o infracțiune pedepsită de Codul Penal cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. +30   FOTO
Cristi Bălgrădean și-a delegat avocatul să soluționeze problema și interpretarea specialistului este că oamenii lui Gigi Becali ar fi comis o infracțiune pedepsită de Codul Penal cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Articol de , , - Publicat marti, 14 aprilie 2020 23:05

FCSB se trezește cu noi probleme din cauza suspendării contractelor unora dintre jucători. Cristi Bălgrădean și-a delegat avocatul să soluționeze problema și interpretarea specialistului este că oamenii lui Gigi Becali ar fi comis o infracțiune pedepsită de Codul Penal cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Becali s-a repezit să suspende contracte ca să economisească în perioada în care e stare de urgență la nivel național și va avea parte, din cauza asta, de procese cu mai mulți jucători. Fotbaliștii nu acceptă să piardă banii, să coboare de la salarii de mii de euro la un venit de 2.340 de lei lunar, și și-au angajat avocați ca să conteste decizia clubului.

Cristi Bălgrădean nu e singurul

Gazeta a scris despre intențiile pe care le au Adi Popa și Alexandru Stan în direcția aceasta, amândoi așteaptă redeschiderea instanțelor sportive cu speranța că vor demonta hotărârea din cauza căreia le sunt luați bani. Cazurile lor nu sunt cele mai periculoase pentru FCSB!

Cristi Bălgrădean, portarul pe care Becali l-a scos din lot fiindcă a semnat cu CFR, a delegat și el un avocat să soluționeze cazul. Apropiați ai goalkeeperului oferă detalii din argumentația pe care o folosesc apărătorii legali: "Decizia a fost ilegală, discriminatoare și se bazează pe un fals în înscrisuri!".

EXCLUSIV Când a semnat de fapt Cristi Bălgrădean cu rivala CFR Cluj » Momentul decisiv care l-a făcut pe „Pufi” să trădeze

Ce susțin avocații lui Cristi Bălgrădean

Cum contestă avocații lui Bălgrădean? Portarul, dar și alți jucători ale căror contracte au fost suspendate au fost înștiințați de hotărârea aceasta în aprilie, dar în notificare e scris că ea devine valabilă de la mijlocul lui martie! O aplicare retroactivă. Ce a mai făcut FCSB? A redactat notificările pe care le-a trimis către jucători pe 16 martie, în condițiile în care Ordonanța Guvernamentală care reglementează suspendarea contractelor în sport nu fusese publicată la data aceea.

Guvernul a tot bâjbâit cu mai multe forme ale documentului, l-a publicat pe primul pe 17 martie și pe cel mai recent pe 30 martie. Asta înseamnă că oficialii din clubul lui Becali luaseră decizia să suspende contracte, o și redactaseră și apoi au așteptat apariția unei legi care să justifice sancțiunile față de jucători!

Gigi Becali n-a iertat pe nimeni! Cum arată acum lista salariilor: medie de play-out

FCSB. EXCLUSIV Gigi Becali riscă pușcăria din cauza suspendării contractelor: „Fals în înscrisuri, e ilegală decizia!”

Închisoare sau amendă penală pentru Gigi Becali

Acuzația pe care o formulează Bălgrădean, potrivit apropiaților portarului, e una pe care Codul Penal o pedepsește cu închisoare de la șase luni la trei ani sau cu amendă! Falsul în înscrisuri e reglementat de articolul 322 din Codul Penal. Acuzația se bazează pe falsificarea datei de la care au fost suspendate contractele jucătorilor.

Pe 16 martie, când clubul a anulat contracte, nu exista nicio lege națională și nicio clauză din contracte care să permită o asemenea hotărâre. Ulterior, Guvernul avea să publice ordonanțe care au stabilit condițiile în care și în sport s-a putut apela la o formă de șomaj tehnic. Nu "ca la carte", fiindcă sportivii nu plăteau contribuțiile la asigurările sociale, deci nu beneficiau de șomaj.

Sportivii cu contracte suspendate ar primi câte 2.340 de lei lunar de la AJPIS-uri, agenții județene pentru plăți și inspecțe socială, birouri care se ocupă de oamenii lipsiți de venituri din contracte de muncă, asistați social. Bălgrădean și oamenii care îl reprezintă au trimis adrese și către instituția aceasta, ca să reclame FCSB că a falsificat documente pentru a beneficia de ajutor din bani publici. 

64 de meciuria adunat Bălgrădean pentru FCSB în L1. El a ajuns la roș-albaștri la începutul anului 2018, de la Chiajna

50.000 de euroa plătit Becali când l-a luat pe Bălgrădean. Portarul a plecat și de la Concordia tot ca urmare a unui litigiu, fiindcă nu accepta reducerea salariului

15.000 de euroconstituie salariul lui Adi Popa la FCSB, și el un jucător care va contesta suspendarea contractului imediat ce vor fi deschise instanțele din Federație. Popa, împrumutat de la Reading pentru sezonul acesta, mai beneficiază din Anglia de un venit de 40.000 € în fiecare lună

"Suspendarea contractelor nu e posibilă dacă FIFA nu hotărăște așa ceva! Bine, cluburile pot să invoce forța majoră ca să anuleze contractele fotbaliștilor, dar atunci și-ar asuma că forța majoră funcționează pentru ambele părți, adică oricare jucător din România va putea deveni liber să plece la alt club"
Zvonko Milojkovici, agentul lui Planic

De ce consideră Bălgrădean că e discriminat

Bălgrădean, prin avocați, i-a transmis clubului că nu acceptă anularea salariului fiindcă sancțiunea nu a fost aplicată unitar. Becali nu a suspendat toate acordurile, așa cum au procedat Dinamo, Gaz Metan, Poli Iași, Chindia, Hermannstadt. Gigi le-a suspendat contractele doar jucătorilor pe care nu îi mai voia. Ori oameni care nu mai prindeau nici măcar banca, așa cum e Alexandru Stan, ori unii ale căror contracte urmau să expire la 30 iunie: Bălgrădean, Gnohere, Planici. De aceea avocații și clientul lor, Bălgrădean, consideră că e vorba despre un caz de discriminare. 

4.680 de lei în loc de 20.000 €

Miza pentru care Bălgrădean a apelat la avocați și a deschis litigiul cu FCSB e una semnificativă. Starea de urgență, care permite suspendarea contractelor și în sport, va expira mâine, însă președintele Iohannis a anunțat deja că o prelungește cu încă 30 de zile, până pe 14 mai. Asta înseamnă că până atunci va fi disponibilă suspendarea angajamentelor fotbaliștilor. Se adună, astfel, două luni de suspendare, timp în care clubul economisește, fiindcă nu mai plătește salariile, iar jucătorii pierd bani mulți, din moment ce fiecare mai încasează numai 2.340 de lei de la stat. Bălgrădean, al cărui salariu normal este de 10.000 € lunar, ar mai primi 4.680 de lei în două luni, în loc să beneficieze de 20.000 €! 

Florin Tănase, căpitan FCSB: „Bălgrădean era cu geanta pe umăr când ne-a anunțat că pleacă”

I-a ascuns că a semnat cu CFR

Gigi i-a suspendat contractul lui Bălgrădean și fiindcă acordul cu portarul expira, oricum, la 30 iunie, și din cauza comportamentului pe care l-a avut jucătorul. Portarul a semnat cu CFR Cluj și n-a anunțat-o pe FCSB că făcuse asta. Ca jucător aflat în ultimele 6 luni din contract, el avea dreptul să negocieze și să semneze un contract cu oricare club. Fiindcă nu a anunțat angajatorul actual, riscă doar o amendă. Becali, Stoica și Vintilă n-au avut habar, au continuat să se bazeze pe Bălgrădean și după ce goalkeeperul acceptase să devină jucătorul rivalei. Când a aflat, Gigi a ajuns să-l suspecteze că ar fi greșit intenționat la unul dintre golurile pe care le-a marcat FC Botoșani în partida pe care roș-albaștrii au încheiat-o la egalitate cu moldovenii. Becali e convins că Bălgrădean semnase cu CFR cu trei săptămâni înainte de 4 martie, data la care el a aflat despre transfer. 

Arsenal a încercat și n-a reușit

În campionatele mari din Europa nu e întâlnită metoda utilizată în România, de suspendare a contractelor fotbaliștilor. Multe cluburi procedează așa cum a făcut Becali cu "grosul" lotului, negociază scăderea de comun acord a salariilor. La FCSB, aproape toți jucătorii au semnat pentru înjumătățire, mai puțin cei ale căror contracte au fost suspendate. Dintre "pedepsiți", clubul a tratat doar cu Planici pentru înjumătățire și sârbul a refuzat. Presa din Anglia tocmai a relatat despre cazul de la Arsenal. Clubul din Londra le propusese fotbaliștilor reducerea tuturor contractelor cu 28,5 milioane € în următoarele 12 luni. Scăderea era un pic peste 10% din valoarea de acum a salariilor. Conducerea lui Arsenal le promisese jucătorilor că ei aveau să recupereze banii în următorii ani. Cine părăsea clubul încasa în momentul transferului suma pierdută ca urmare a regresului de acum. Jucătorii au refuzat propunerea. Arsenal consumă cu salariile 260 de milioane € pe sezon! z

FCSB, gata să dea prima lovitură » Înlocuitorul lui Cristi Bălgrădean poate veni GRATIS la vară

GALERIE FOTO. Cadre inedite din București, în plină pandemie de COVID-19

+45 FOTO

Citește mai multe știri despre FCSB:

AS Roma, ofertă pentru Florinel Coman! Gigi Becali: „Am vorbit azi, le-am spus că vreau toți banii acum”

Gigi Becali: „Eu mă pun la rugăciune și plâng pentru poporul meu. La noi, Dumnezeu administrează tot

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (85)
2416601105123346
Traian Cioba  •  15 Aprilie 2020, 19:49

Ba,petardelor,ura voastra pentru Becali va face sa deveniti avocatul oricarui mercenar care il tradeaza(uitati de mana intinsa atunci cand a fost tras pe tusa la Craiova)

1cesare
1cesare  •  15 Aprilie 2020, 17:25

... pe balgradean îl mănâncă-n *** ... ca pe maimută.

dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  15 Aprilie 2020, 15:53

Oare mai tineti minte ca acest *** a facut parte din comisia legislativa a guvernului !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (85)
Comentează