FOTBAL  »  Superliga  »  CLUBURI

VIDEO Gino Iorgulescu reales: LPF explică „modelul spaniol” prin care vrea să evite noi dezastre precum Gaz Metan și Clinceni

Gaz Metan (în galben) este una dintre echipele „dizolvate” de problemele financiare // foto: Imago Images
Gaz Metan (în galben) este una dintre echipele „dizolvate” de problemele financiare // foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat marti, 24 mai 2022 15:25 / Actualizat marti, 24 mai 2022 16:03

Gino Iorgulescu (66 de ani) a primit astăzi în unanimitate al treilea său mandat în fruntea LPF. La conferința de după alegerile cu deznodământ dinainte știut, șefii Ligii au abordat și subiectul cluburilor din Liga 1 care ajung adesea să epuizeze fondurile și să intre în insolvență sau, mai rău, în faliment.

Două astfel de cazuri s-au întâmplat în sezonul tocmai încheiat, pe care Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni l-au terminat cu zeci de puncte „topite” la comisii din cauza datoriilor.

Ce plan spune echipa lui Gino Iorgulescu că are pentru a asigura sănătatea financiară a cluburilor? Adoptarea unei metode utilizate în Spania, de a răspunde rapid, în urma analizei unei comisii, la orice plângere înaintată de jucători.

Gino Iorgulescu: „Lucrăm cu FRF și AFAN la o metodă preluată din Spania”

„Avem această preocupare, totul pleacă de la directorii tehnici sau conducerea cluburilor, care nu se încadrează în bugetele propuse și fac contracte mai mari decât ar trebui, sau au alte cheltuieli deși veniturile nu sunt prea mari.

Împreună cu FRF și cu AFAN ne gândim la o soluție preluată din Spania. Să vedem cum putem să facem în așa fel încât să nu mai fie neplătiți jucătorii și cei din staff-urile tehnice”, a declarat Iorgulescu. 

Întrebat despre posibilitatea ca problemele să reapară în sezonul viitor, în care din Liga 1 vor face parte și nou-promovatele Petrolul și Hermannstadt, ambele fragile la nivel financiar, Iorgulescu a răspuns: 

„Dumneavoastră îmi spuneți că stau prost financiar, dar noi ne facem datoria. Marea sumă din bugetele lor vine de la Ligă, din drepturile TV. Îi vom chema la discuții, avem specialiști aici - pe domnul Viorel Duru -, să se uite pe bugetele lor și să vadă în ce condiții pot duce la final campionatul care va începe”.

Interviu la Zürich cu Sepp Blatter, fostul șef al FIFA judecat pentru corupție: „România mi-a rămas dragă pentru ce a făcut în 1984” » Întrebarea care a încheiat brusc dialogul
INTERVIU
Interviu la Zürich cu Sepp Blatter, fostul șef al FIFA judecat pentru corupție: „România mi-a rămas dragă pentru ce a făcut în 1984” » Întrebarea care a încheiat brusc dialogul

Cum funcționează metoda la care s-au gândit șefii LPF? 

Explică Justin Ștefan, secretarul general al LPF: „Avem deja o colaborare cu AFAN în privința modelului spaniol, probabil că îl vom supune la vot la următoarea Adunare Generală, dintre sezoane.

Vom introduce o procedură de mediere: jucătorii vor putea notifica AFAN în situația în care au întârzieri la plata salariilor, iar AFAN vine către noi. Împreună vom avea o situație mixtă și vom verifica afirmațiile jucătorilor, vom vedea dacă există riscul apariției unei probleme încă de la momentul 0 și în felul acesta vom încerca să intervenim în raport cu cluburile care au acest gen de probleme”.

Trebuie, totuși, spus că spre deosebire de Liga 2, atunci când promovezi în Liga 1 ai minimum un milion de euro asigurați din contractul din drepturi TV. Se schimbă lucrurile și în privința parteneriatelor comerciale, ai o altă vizibilitate. 

Din câte am înțeles, la Hermannstadt deja s-au parafat acte legate de un nou sponsor.

- Justin Ștefan, secretar general LPF 

Mai multe știri din Liga 1: 

EXCLUSIV FC Dinamo moare, trăiască CS Dinamo! Iată planul pregătit în „Ștefan cel Mare”, în cazul în care echipa din prima ligă retrogradează!

Se anunță „vijelie” la Craiova - FC Botoșani, barajul de Conference League

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (1)
hofer
hofer  •  24 Mai 2022, 19:49

La al 7-lea Congres, Iorgulescu reales!... Huraaaaa!, Huraaaa!, Huraaaa!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează