Articol de - Publicat duminica, 05 noiembrie 2023 12:31 / Actualizat duminica, 05 noiembrie 2023 15:58

Antrenorul lui FCU Craiova, Giovanni Costantino (39 de ani), îl propune la echipa națională a României pe atacantul Aurelian Chițu (32 de ani). Prin golul marcat, sâmbătă, în derby-ul cu CS Universitatea Craiova (1-1), Chițu a devenit golgeterul la zi din Superliga, cu 9 reușite, plus patru pase decisive.

Adrian Mititelu, izbucnire FURTUNOASĂ după derby: „Din momentul ăsta, suntem într-un război de 10 ori mai mare. Mi-au atacat familia într-un mod barbar! CSU e echipa sistemului”
CSU CRAIOVA - FCU CRAIOVA 1-1
Adrian Mititelu, izbucnire FURTUNOASĂ după derby: „Din momentul ăsta, suntem într-un război de 10 ori mai mare. Mi-au atacat familia într-un mod barbar! CSU e echipa sistemului”

„Cred cu adevărat că Aurelian Chițu merită să fie selecționat la echipa națională a României pentru că este un băiat bun, chiar dacă nu este mai tânăr, dar este un jucător care ar putea fi util echipei naționale, pentru că marchează multe goluri și este mereu acolo, la finalizare. Este un killer în careu.

Spuneți-mi alt atacant român care este golgeter. Spuneți-mi! În altă țară cred că merita să fie convocat. De obicei, la echipa națională sunt chemați jucători de top, dar jucătorii de top din acel moment. Iar eu cred că Chițu este în acest moment unul dintre atacanții de top pentru naționala României", a declarat Giovanni Costantino, după meciul CS Universitatea Craiova - FCU Craiova.

Selecționerul Edward Iordănescu (45 de ani) a trimis convocări preliminare pentru 5 atacanți din străinătate în vederea "dublei" decisive cu Israel (18 noiembrie) și Elveția (21 noiembrie), pentru calificarea la Euro 2024.

2 este numărul selecțiilorlui Aurelian Chițu la echipa națională a României. Atacantul a debutat la prima reprezentativă în 2013, la vârsta de 20 de ani, 10 luni și 12 zile, în mandatul lui Victor Pițurcă. A jucat în amicalele cu Australia (3-2) și cu Trinidad Tobago (4-0)

  • Florin Tănase (Al-Okhdood / Arabia Saudită, 17 selecții/2 goluri)
  • Denis Drăguș (Gaziantep / Turcia, 6/2)
  • George Pușcaș (Genoa / Italia, 38/10)
  • Denis Alibec (Muaiter / Qatar, 35/4)
  • Florin Andone (CD Eldense / Spania, 25/2)

La precedentele acțiuni din preliminariile Euro 2024, selecționerul a mai apelat la doi atacanți din Superliga: Louis Munteanu (Farul) și Daniel Bîrligea (CFR Cluj).

Meciul Israel – România se va juca în Ungaria, pe stadionul Pancho din Felcsút, iar partida România - Elveția are loc pe Arena Națională. Ambele întâlniri încep de la ora 21:45.

VIDEO. Aurelian Chițu: "Mă simt foarte bine și fizic, ceea ce mă mulțumește cel mai mult și-mi dă speranțe că mai pot continua câțiva ani"

Citește și alte articole:

Scene revoltătoare la Craiova! Un mesaj vulgar la adresa familiei Mititelu a fost vizibil mai bine de 20 de minute și la TV

FCSB tremură! Vine coşmarul Rapid pe Arena Naţională! Cifre horror cu alb-vișiniii

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”