FOTBAL  »  Superliga  »  BOTOȘANI - SEPSI 2-1

Leo Grozavu a atacat FRF după partida de la Botoșani: „O decizie aberantă”

Leo Grozavu
Leo Grozavu

Articol de GSP - Publicat sambata, 01 mai 2021 19:54 / Actualizat sambata, 01 mai 2021 21:05

FC Botoșani a învins Sepsi, scor 2-1, în etapa a 5-a din play-off-ul Liga 1, iar Leo Grozavu a criticat barajul pentru calificarea în UEFA European Conference League, care se va disputa între o echipă de play-off și una de play-out.

  • „Pentru ca toate meciurile din Play-out să aibă miză sportivă, se va juca o finală între locul 1 şi locul 2 din grupa de Play-out. Câștigătoarea va avea șansa unui joc împotriva echipei clasate pe ultimul loc care permite participarea în Europa”, a anunțat FRF la începutul actualui sezon. 
  • Astfel, dacă CS Universitatea Craiova va câștiga Cupa României, echipa care va termina pe locul 4 va juca în acest baraj, o miză pentru Sepsi, Botoșani și Cliceni. 
  • Leo Grozavu e supărat că va mai exista acest meci în plus, care ar putea să elimine locul 4 din Europa, dacă echipa calificată din play-out câștigă barajul. 

Leo Grozavu: „Locul 4 s-ar putea să nu însemne nimic, o decizie aberantă!”

„În prima repriză am fost în joc, am avut două ocazii mari. În a doua repriză am pus mai multă presiune, am încercat să schimbăm ceva în jocul nostru. Așa e la fotbal, se mai întâmplă. Azi nu am fost în cea mai bună formă. Efortul depus în ultimul timp ne-a marcat. Am încercat să schimbăm ceva, am ratat multe ocazii. Nu ne plângem de program, asta e, jucăm. Toată lumea resimte oboseala și noi încercăm. Mai sunt încă 5 jocuri. Ne-am fi distanțat de Botoșani dacă câștigăm, dar așa e mai frumos campionatul. 

La final, locul 4 s-ar putea să nu însemne nimic. Din punctul meu de vedere, e o decizie aberantă. Locul 4 să joace cu locul 8 din România pentru calificarea în Europa. 

Momentan nu vreau să vorbesc despre asta, dar dacă vom ajunge în cupele europene, atunci o să mă gândesc la ce va însemna lucrul ăsta. E un club tânăr momentan, încă mai are multe de acumulat din toate punctele de vedere ca să ajungă acolo, nu să ajungă doar meteoric. Important e să fii acolo an de an, să avem jucători care să poată să ducă meciuri din trei în trei zile, să fie experimentați cu acest gen de meciuri. Deocamdată, suntem o echipă bună, dar nu suficient cât să emitem mari pretenții la lupta din vârf”, a declarat Leo Grozavu la Look Sport+.

Leo Grozavu a fost întrebat de sursa citată și de interesul celor de la Sepsi pentru fundașul celor de la Botoșani, Andrei Chindriș, informație oferită în exclusivitate de GSP: „Suntem în timpul campionatului, Chindriș joacă la Botoșani, iar noi o să ne facem strategia la începutul campionatului viitor”.

Din păcate, nu am reușit să plecăm neînvinși. În a doua repriză ne-am creat destule ocazii și cred că ar fi trebuit să plecăm cu un rezultat de egalitate. Din păcate, asta a fost, mergem mai departe și trebuie să muncim mai mult pentru acest loc 4. Se va juca până la final. La fotbal se întâmplă să și pierzi. Azi nu a fost ziua noastră. Am avut acea mare ocazie în minutul 92. Ăsta e fotbalul. Ne dorim să terminăm pe locul 4 și să avem noroc când jucăm acel baraj.

Gabriel Vașvari, mijlocaș Sepsi Sf. Gheroghe

Cred că am făcut un meci bun, mai ales în repriza a doua. Am fost neatenți la două faze și din păcate plecăm fără puncte. Veneam cu un moral bun, dar nu trebuie să ne oprim aici. Mai este un drum lung până la final. Mai sunt 5 meciuri și ne dorim să rămânem pe locul 4 ca să ajungem la baraj. Avem 2 puncte în plus față de Botoșani și avem calitate să rămânem acolo. Toate meciurile o să fie grele până la final, ca cel de astăzi.

Adnan Aganovic, mijlocaș Sepsi Sf. Gheorghe

VIDEO. Cornel Șfaițer: „Chindriș e interesant, dar la prețul corect!”

Citește și alte știri din fotbalul intern:

Iordănescu e gata de derby-ul cu FCSB: „Lupta la titlu merge înainte” » Ce spune despre arbitraj: „Avem în club un departament care îi monitorizează”

FCSB 2, umilită în Liga 3! „Satelitul” echipei lui Gigi Becali a primit gol și de la portarul adversarilor

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (17)
2106063943052176
Nelu Covrijay  •  02 Mai 2021, 14:28
Postat de Claude SH pe 01 Mai 2021, 22:50

Același lucru l-a spus și Cârtu. I se poate întâmpla și locului 3 din România în cazul în care Astra sau Dinamo castiga Cupa României. E posibil ca Fcsb sa încheie pe 3 și să ia bătaie de la Chindia la baraj, e ok asa?

Asta ar fi un final epic: Dinamo in B, dar in cupele europene, iar fcsb sa stea acasa dupa ce a condus aproape tot campionatul

4551543701528033
Moscalu Valentin  •  02 Mai 2021, 11:48

Cliceni sau Clinceni? Draga GSP ,trebuie sa scriem in română,doar suntem români!!! Să lăsăm ideile unui frustat,lui nu i-au convenit condițiile de la Botoșani ,dar cred că și salariul oferit de Sepsi era mai tentant!!!

fanu
fanu  •  02 Mai 2021, 11:09

Daca se plang de program de ce au votat mai multe echipe in Liga 1? Si mie mi se pare aberant baraj locul 3/4 cu 8; sa faca play-out cate echipe au dreptul in Europa si gata; si cred ca ar fi ok sa joace in Liga 1 doar cele care au/isi permit licenta de a juca in cupele europene; si daca multe nu isi permit, retrogradare in C si mai putine in Liga 1; pana la urma, tot vor creste, inevitabil, echipe "sanatoase" .

Vezi toate comentariile (17)
Comentează