FOTBAL  »  Superliga  »  CSA VS FCSB

GSP, insider la războiul negocierilor pentru stadionul din Ghencea: CSA Steaua a solicitat bilet la ordin de 1.000.000 de euro. Ce contra-propunere, care să fie semnată la notar, a făcut FCSB!

Articol de , , - Publicat vineri, 14 iulie 2023 17:00

Continuă telenovela pe subiectul FCSB în Ghencea. Nici până acum nu s-a semnat contractul de închiriere dintre CSA Steaua și clubul lui Becali, în ciuda faptului că ministrul apărării naționale a dat undă verde solicitării roș-albaștrilor de a avea arena la dispoziție pentru derby-ul cu Dinamo. Nu doar că n-a fost încă semnat contractul efectiv de închiriere dintre CSA și FCSB, lucru confirmat și de comandatul CSA Steaua, Răzvan Bichir.

GSP a dezvăluit încă de ieri că singurul obstacol care stă în calea realizării contractului e cel referitor la asigurarea gazonului și care ar fi în cuantum de 1 milion de euro, nivel stabilit de conducerea CSA Steaua. 

Ziarul are detalii despre modul în care s-au purtat și se poartă negocierile dintre cele două tabere. Și, până în acest moment, au fost 3 etape importante în jurul acestei clauze care blochează parafarea actelor:

1. CSA Steaua a cerut încheierea unei polițe de asigurare de 1.000.000 de euro

Aceasta a fost solicitarea inițială a clubului deținut de MApN. FCSB nu s-a opus și a căutat să încheie o astfel de poliță, să achite, de exemplu, 100.000 de euro pentru acoperi cheltuielile anunțate de CSA ca fiind necesare în cazul în care gazonul se strică iremediabil. 

Aici însă, vicecampioana a intrat pe un drum închis. Nici un broker nu încheie o astfel de poliță pentru un gazon al unui stadion. Cu atât mai puțin cu cât, raportat chiar la informațiile care au fost în spațiul public, montarea gazonului care e acum pe arena din Ghencea n-a costat mai mult de 250.000 de euro, iar suma cerută de CSA ar fi de 4 ori mai mare. 

FCSB n-a găsit niciun broker disponibil pe piața din România care să accepte să facă o astfel de poliță.

2. CSA Steaua a solicitat drept garanție un bilet la ordin de 1.000.000 de euro

Ce înseamnă bilet la ordin? Emiterea unui cec de către FCSB, cu acea valoare de un milion de euro, care să fie, practic, la dispoziția celor de la CSA Steaua și care să poată fi accesat. Nici această variantă nu a fost de succes, fiindcă FCSB a refuzat. 

"Nu puteam să emitem așa ceva, după care să ne trezim că cei de la CSA vor susține după meci că gazonul e stricat iremediabil și din acel moment biletul la ordin va fi în posesia lor" a fost argumentul celor de la FCSB.

3. FCSB propune o declarație notarială pe propria răspundere

Ca răspuns la primele două solicitări făcute de CSA Steaua, șefii FCSB au trimis și ei o propunere către clubul Armatei, prin care să se acopere într-un fel garanția pentru gazon. 

Și anume: încheierea unei declarații pe propria răspundere, autentificată de un notar, prin care FCSB se angajează să suporte toate cheltuielile aferente schimbării suprafeței de joc pe care CSA le-ar putea avea dacă gazonul va fi "iremediabil deteriorat". 

Cum o declarație în fața unui notar devine răspundere totală, FCSB speră acum ca această variantă să fie acceptată de CSA Steaua.

„Arcul de Triumf” e varianta de rezervă

Foarte probabil că nu se va ajunge la un consens până luni, când ar fi data limită pentru a se ști dacă meciul FCSB - Dinamo se va disputa sau nu în Ghencea. E și ziua în care e programată vizita de omologare a arenei pentru jocurile de Liga 1, o formalitate care trebuie bifată de LPF.

FCSB - Dinamo e programat să se dispute sâmbăta viitoare, pe 22 iulie, de la 21:30. Dacă nu se va ajunge la un acord pentru Ghencea, întâlnirea va avea loc, cel mai probabil, pe "Arcul de Triumf", cel care va găzdui în premieră un joc de Liga 1 chiar în prima etapă: Dinamo - CSU Craiova, luni seară.

Atenţie, am solicitat o poliţă de asigurare de înlocuire a gazonului, doar în cazul în care se deteriorează iremediabil! FCSB nu a fost de acord cu clauza aşa cum am pus-o noi prima oară. Încă se discută forma în care să apară această clauză. Aici sunt discuţiile legate de finalizarea contractului. Au mai fost nişte clauze pe care le-am discutat, le-am agreat de comun acord
Răzvan Bichir, comandant CSA Steaua

Tudorel Stoica o lasă pe FCSB să intre pe Ghencea: „Nu sunt împotrivă! Să joace pe Ghencea”

Citește și:

MApN & CSA Steaua șochează » Au închiriat stadionul Ghencea pentru un eveniment fără nicio legătură cu fotbalul: „Să-i celebrăm pe inginerii care construiesc viitorul României!”
EVENIMENT
MApN & CSA Steaua șochează » Au închiriat stadionul Ghencea pentru un eveniment fără nicio legătură cu fotbalul: „Să-i celebrăm pe inginerii care construiesc viitorul României!”
FCSB - Dinamo, în pericol să NU se joace în Ghencea?! Gigi Becali, pentru GSP: „Așa e când lucrezi cu statul” + Ce spune comandantul CSA Steaua
FCSB - Dinamo
FCSB - Dinamo, în pericol să NU se joace în Ghencea?! Gigi Becali, pentru GSP: „Așa e când lucrezi cu statul” + Ce spune comandantul CSA Steaua

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (63)
marcbrad
marcbrad  •  16 Iulie 2023, 23:19
Postat de anti.cioban pe 16 Iulie 2023, 21:13

Sarmane p(r)ostac, asta e cea mai stupida "victorie" pe care ai proclamat-o vreodata. Stie tot site-ul cine sunt :)) ASA CEVA... :))

pai si eu stiu cine esti., esti unu care nu zicea nici pas in fatza mea. sau *** si recunosti ca incerfcai sa pacalesti lumea prin mai multe conturi? hai spune.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

anti.cioban
anti.cioban  •  16 Iulie 2023, 21:13
Postat de marcbrad pe 16 Iulie 2023, 12:23

am precizat desfiintarea lui catalynn si hadrian. catalynn nu mai scrie de luni buni si hadrainn a disparut. deci am avut dreptate. qed.

Sarmane p(r)ostac, asta e cea mai stupida "victorie" pe care ai proclamat-o vreodata. Stie tot site-ul cine sunt :)) ASA CEVA... :))

marcbrad
marcbrad  •  16 Iulie 2023, 12:23
Postat de anti.cioban pe 16 Iulie 2023, 08:56

Ce ne-am face fara randoom, care ii prezice in fiecare an ciobanului castigarea titlului doar ca sa-i aduca ghinion? ASA CEVA... :))

am precizat desfiintarea lui catalynn si hadrian. catalynn nu mai scrie de luni buni si hadrainn a disparut. deci am avut dreptate. qed.

Vezi toate comentariile (63)
Comentează