FOTBAL  »  Superliga  »  PROIECT

Inițiativă care ar putea face concurență Ligii Campionilor » FCSB, Dinamo și CS U Craiova, invitate să ia startul într-o competiție de 200 de milioane de euro

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor
Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 octombrie 2017 20:26

FCSB, Dinamo și CS U Craiova ar putea face parte intr-o nouă competiție, care să reunească cele mai importante echipe din sud-estul Europei, informează ziare.com.

Proiectul este inițiativa fostului director de marketing al bulgarilor ȚSKA Sofia, Rumen Vatkov, iar noua competiție, " Mega League", ar urma să aibă o primă ediție în 2019.

Competiția ar urma să reunească echipe din 17 țări est-europene, care vor fi împărțite în două ligi: la finalul fiecărui snezo, cele mai bune 3 echipe din liga secundă vor promova, iar ultimele trei clasate din prima ligă vor retrograda.

Conform surse citate, echipele din prima ligă ar fi următoarele:  FCSB, Dinamo, CSU Craiova, Olympiacos, Panathinaikos, Maccabi Tel Aviv, Maccabi Haifa, Steaua Rosie Belgrad, Partizan Belgrad, Levski Sofia, TSKA Sofia, Dinamo Zagreb, Hajduk Split, FK Sarajevo, Zeljeznicar, Olimpija Ljubljana, NK Maribor, APOEL Nicosia, Omonia, Vardar Skopje.

Inițiatorul acestui proiect a afirmat că și-ar dori ca Miodrag Belodedici să fie unul dintre ambasadorii acestei noi competiții. 

"Într-o lună, cel mult două, vom lua legătura cu cluburile din România pentru a le adresa invitațiile de participare. Avem nevoie de lideri care să răspândească mesajul de unitate și beneficiile pe care le va aduce aceasta ligă. Miodrag Belodedici este un jucător legendar, iar Mega League ar fi onorată să aibă sprijinul lui", a spus Rumen Vatkov, citat de ziare.com.

Turneul ar urma să aibă premii totale în valoare de 200 de milioane de euro, provenite din drepturile de televizare.

Cele 17 țări implicate: România, Grecia, Israel, Serbia, Bulgaria, Croația, Bosnia, Slovenia, Cipru, Macedonia, Azerbaidjan, Albania, Georgia, Armenia, Moldova, Kosovo, Muntenegru.

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (48)
jcash
jcash  •  28 Octombrie 2017, 22:28
Postat de jcash pe 28 Octombrie 2017, 22:27

Te contrazici prietene in ceea ce spui. De mai multe ori chiar. Uite care sunt faptele: anii 90 becali sponsorizeaza steaua 2003: becali preia steaua 2003: becali radiaza vechea societate steaua care figura cu datorii 2003: becali infiinteaza o noua societate, o clona 2016: armata reactioneaza cu "putina" intarziere

2017: fc fcsb nu e steaua !

805573266178890
Vlad Vladimir  •  29 Octombrie 2017, 04:36
Postat de para.para pe 29 Octombrie 2017, 03:09

Mai mintiti si manipulati mult poporul roman bai gigistilor ambalatori de peste? Dupa ce criteriu ati pus voi pe fcsb, Dinamo si CSU Craiova ca fiind cele mai bune din romanika? Olympiakos (se scrie cu "k" si nu cu "c" fecesebistilor care impachetati peste) si Panathinaikos nu au timp de minciunile voastre, ele joaca doar in UCL.

https://www.foxsports.it/2017/10/28/mega-league-progetto-vuole-unire-est-europa-superlega/ Uite aici, suparatule.

924344167623277
Dan Ivan  •  29 Octombrie 2017, 00:28
Postat de tegean pe 28 Octombrie 2017, 23:31

Sportul implică ideea de echitate, de justețe (nu voi adăuga ...democrație).Țările din est trebuie să lupte pentru (chiar și prin boicotarea campionatului european) și să susțină competiții europene în care reprezentantele țărilor din est să aibă șanse Reale de reprezentare în grupe (cât de cât). Cupa Balcanică de mai sus ar fi echivalentă cu un fotbal european cu 2 viteze, o recunoațtere a stării de inferioritate (vorbim de sport) o autoexcludere din competițiile ce ar trebui organizate la nivelul întregii Europe cât de cât echitabil. Nu are rost să observăm că nu reiese dacă cele 17 sunt bătute în cuie sau se retrogradează și din ,,liga a 2-a” și nici resursele puse la bătaie și nici speranța de viață a unei astfel de competiți. Dacă tot speculăm, ar merita încercată o Ligă reunită a două țări vecine , ceea ce ar fi un factor stimulator (și ar spori interesul, inclusiv comercial) în ambele țări.

Aici nu e vorba de UTA sau Transilvania. Au pus în prima liga echipele performante din Europa.Finale,semifinale ,câștigătoare .Probabil s-a gândit și la liga 2 și 3.Cu timpul cele din liga 3,4 gen UTA,BAIA MARE,ARGEȘ, BRAȘOV, TIMIȘOARA vor ajunge în liga 1 și vor înlocui echipele din tarile mai puțin dezvoltate în fotbal cu care se face prima liga.Era normal sa ia din fiecare tara cate o campioana care pate sa ajungă chiar și în liga 4 peste ani

Vezi toate comentariile (48)
Comentează