FOTBAL  »  Superliga  »  SCANDAL

EXCLUSIV Interviu exploziv cu oficialul CFR-ului suspectat că i-ar fi vândut apartamente lui Kovacs: „Știu de la cine le-a luat. Eram frate cu Istvan, dar am oprit orice legătură!”

Articol de - Publicat joi, 31 august 2023 12:09 / Actualizat joi, 31 august 2023 13:12

Astăzi, Istvan Kovacs a oferit primele declarații publice, prin intermediul site-ului FRF, referitoare la acuzațiile directe lansate de Gigi Becali. Și anume că ar fi cumpărat apartamentele pe care le deține în Cluj de la Nelu Varga, patronul CFR-ului, și că ar fi și beneficiat de un preț preferențial. Arbitrul a admis că deține proprietăți în Cluj, dar a respins categoric informația că le-ar avea de la actualul patron sau de la fostul președinte al feroviarilor, Iuliu Mureșan, al cărui nume a fost adus și îl în discuție tot de către Becali.

În afara acestora însă, mai există o persoană, activă în cadrul clubului CFR, despre care circulă informația în fotbalul românesc că ea i-ar fi vândut apartamentele respective lui Kovacs. 

E vorba despre fostul arbitru asistent Miklos Nagy, cel care după retragerea din activitate a fost cooptat la CFR, unde a ocupat mai multe funcții. 

A fost și la echipa secundă, iar după ce s-a decis desființarea acesteia a trecut în departamentul de scouting.

Istvan Kovacs îi răspunde lui Gigi Becali: „Admit că dețin două proprietăți în Cluj, dar plătesc rate la ele” + „Sunt curat, cine susține altceva e un mincinos”
FCSB
Istvan Kovacs îi răspunde lui Gigi Becali: „Admit că dețin două proprietăți în Cluj, dar plătesc rate la ele” + „Sunt curat, cine susține altceva e un mincinos”

Miklos Nagy are în Cluj un proiect imobiliar de anvergură, despre care GSP a scris și în urmă cu 3 ani, atunci când a dezvăluit că unul dintre cei care l-au împrumutat cu bani pe Nagy a fost Marius Avram, care la vremea respectivă era arbitru activ. Suma împrumutului a fost de 130.000 de euro.

- Domnule Nagy, bună ziua, v-am sunat în legătură cu Istvan Kovacs.
- Bună ziua. Și care e legătura?

- Circulă în lumea fotbalului o informație care spune că de la dumnevoastră a cumpărat Istvan apartamentele pe care le deține în Cluj, în complexul pe care l-ați construit și cum dumneavoastră sunteți încă activ în cadrul clubului CFR...
- Stop! Stop!În orice astfel de tranzacție există contracte clare de vânzare-cumpărare, în care apare numele celui care vinde și celui care cumpără. Istvan n-a cumpărat nimic nici de la mine, nici de la firma mea. Punct. Eu nu știu de unde apar aceste lucruri complet neadevărate, ba că a cumpărat de la Nelu Varga, ba de la Mureșan, ba acum de la mine. Nimic adevărat. Și vorbesc în cunoștință de cauză, fiindcă știu de la cine a cumpărat.

„Sunt doi oameni de afaceri maghiari"

- De la cine?
- De la niște oameni de afaceri maghiari, care construiesc și ei aici în Cluj. Nici nu știu cum a ajuns la aceștia, de unde îi cunoaște, e problema lui.

- Respectivii au vreo legătură cu CFR?
- Nu doar că n-au nici cea mai mică legătură cu clubul, dar nu au nici o treabă cu fotbalul. Absolut nici una. Și atunci, chiar nu înțeleg de unde toată această încercare de discreditare a lui Istvan, fiindcă așa ceva se încearcă.

Miklos Nagy: „Scopul e să fie scos arbitrul nedorit și să fie pus arbitrul dorit"

Interviu exploziv cu oficialul CFR-ului suspectat că i-ar fi vândut apartamente lui Kovacs: „Știu de la cine le-a luat. Eram frate cu Istvan, dar am oprit orice legătură!”
Miklos Nagy

- Nu era normal să vă sunăm, din moment ce există această suspiciune, care circulă în lumea fotbalului?
- Ba da și chiar vă mulțumesc că îmi dați posibilitatea să lămuresc lucrurile. Dar am citit că domnul Vassaras a renunțat să-l mai delege pe Istvan Kovacs la FCSB - Craiova.

- Și vi se pare în neregulă?
- Bineînțeles.

- Să presupunem că noi doi conduceam astăzi Comisia de arbitri, nu am fi procedat la fel, pentru a nu-l expune pe Istvan, aflat în mijlocul acestor discuții și suspiciuni?
- Dacă cineva spune despre el ceva, cu scopul de a-l scoate de la un meci, dar acele lucruri sunt complet false, e normal să nu mai arbitreze? Vă spun eu, anumite cluburi fac special astfel de presiuni, singurul scop fiind ca un arbitru să nu mai fie delegat la acel joc, ci să ajungă centralul dorit de respectiva echipă.

„Kovacs ar putea avea probleme la UEFA și FIFA"

- Chiar credeți că așa stau lucrurile în fotbalul și arbitrajul românesc?
- Vai de mine! Nici nu vă imaginați, repet, nici prin cap nu vă trece, de ce anume sunt în stare unii ca să-și atingă obiectivul. Și atunci, de ce să fie afectată imaginea lui Kovacs? Poate avea probleme inclusiv la UEFA și FIFA din cauza a ceea ce se întâmplă aici.

- În ce sens?
- Cei de acolo au oameni care monitorizează atent tot ce apare despre arbitrii internaționali și lucrurile acestea pot fi o pată pe imaginea lui. O pată artificial pusă de cineva care are interes să-l denigreze.

- Ați spus mai devreme că nici nu ne imaginăm de ce pot fi în stare unii să facă...
- Exact așa e!

„Eu și Istvan eram frați, dar am rupt orice legătură"

- Bun, dar dumnevoastră sunteți activ la un club din Liga 1, nu?
- Eu, de când m-am retras din arbitraj și am intrat la CFR, mi-am impus să nu merg la nici un meci de acasă al CFR-ului. Ca să nu mă întâlnesc, chiar și întâmplător, cu arbitrii. Vreți să știți ceva? Eram frate cu Istvan Kovacs, frate! Nu că eram prieteni, eram nedespărțiți. De atunci, am întrerupt orice legătură. La un moment, un intermediar mi-a transmis un mesaj din partea lui: «A pățit ceva Miklos, că nu am mai auzit de el nimic?». Am vrut să evit total orice discuții, pentru că știu că trăim într-o țară în care totul se interpretează. Păi, nu vedeți că nici măcar nu a cumpărat de la mine nimic și tot susțin unii așa ceva, dar dacă mai și vorbeam cu el ca prieteni, cine știe la ce nebunie se ajungea.

- Cu ce vă ocupați exact la CFR?
- Cu urmărirea și monitorizarea jucătorilor care vor fi eligibili pentru regula U21 începând din vara lui 2024, adică cei născuți începănd cu 1 ianuarie 2004.

- Vi se pare normal că dumneavoastră, fost arbitru, să activați acum la un club precum CFR, adică nu se ridică din start o suspiciune de genul: ați fost arbitru de casă al CFR-ului în activitate, dacă acum v-a luat în conducere?
- Acum vă întreb și eu pe dumneavoastră ceva!

„Am construit un imobil de 2,2 milioane de euro"

- Vă rog!
- Am activat în fotbal timp de 25 de ani. Când m-am retras, unde vi s-ar fi părut normal să activez? În ce domeniu? Nu e cumva normal ca un arbitru, după ce termină cariera, să lucreze tot în fotbal?

- Ați spus că ați construit și dumneavoastră un complex în Cluj.
- Da, valoarea totală a construcției e de 2,2 milioane de euro. 26 de apartamente, birouri pentru firme.

- 2,2 milioane de euro? Cum se poate explica faptul că un fost arbitru are atât de mulți bani cât să susțină o asemenea investiție?
- Eu n-am fost singur în afacere, ci împreună cu doi asociați. Valoare investiției a fost de 1 milion de euro, 2,2 milioane e valoarea finală a construcției. Am împrumutat și bani, după cum știți, că ați și scris despre acest lucru la vremea respectivă, m-a împrumutat Marius Avram, care între timp s-a și retras.

Citește și: 

Burleanu confirmă: „Domnul Becali va fi chemat la audieri! Chiar îl invitam să facă declarații de acest tip”
FRF
Burleanu confirmă: „Domnul Becali va fi chemat la audieri! Chiar îl invitam să facă declarații de acest tip”
Iuliu Mureșan, răspuns dur pentru Gigi Becali: „Mereu m-a enervat asta”
FCSB
Iuliu Mureșan, răspuns dur pentru Gigi Becali: „Mereu m-a enervat asta”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (112)
fibra
fibra  •  24 Septembrie 2023, 07:36

Din ce in ce mai putin spre deloc se mai poate avea incredere in presa.In afara de faptul ca este can-can-izata peste orice limita a bunului simt, umbla si cu inventii sub orice critica ascultand aberatiile unora sau altora si luindu-le drept adevaruri.

Chris.Dumi
Chris.Dumi  •  31 August 2023, 20:30
Postat de dr.jivago pe 31 August 2023, 19:07

Si ce, daca esti din Bucuresti ? Asta e un motiv sa porti ochelari de cal si sa nu vezi realitatea ? Iti prieste, daca esti din Bucuresti sa vezi imagini distorsionate, sa nu vezi agonia fotbalului romanesc care este macinat pana la maduva oaselor de coruptia inimaginabila? Ce a devoalat Dan Udrea? Duplicitatea acestui Istvan , afacerile imobiliare ,poate cu iz penal , tupeul unei gasti cu Burleanu in frunte ,care sufoca spiritul liber ,onest al unei competitii. Bon si acum iti voi spune raspicat ,ca daca Becali a facut nenorociri ,a corupt ,sa fie anchetat si pedepsit ! Si stiu ca in cazul lui ,justitia a fost neiertatoare!!! Vreau sa se limpezeasca lucrurile si cei care au impresia ,ca in tara asta pot face ce vor ,sa plateasca cu varf si- ndesat.. Poate asa ar trebui sa privim lucrurile si sa apreciem spiritul si munca acestui jurnalist admirabil... Oricum fratii Jderi merg pe o ,, coardă,, ff subtire... Mai conteaza ,ca-s bucurestean?

Asculta-ma, tot ce se intampla acum va atrage antipatie si mai mare fata de Fcsb si Gigi care nu stiu sa piarda. A fost sau nu a fost penalty la Arad? S-a dovedit ca penalty-ul a fost dat pe merit. Fcsb nu a fost acolo prejudiciata.

dr.jivago
dr.jivago  •  31 August 2023, 19:07
Postat de Chris.Dumi pe 31 August 2023, 18:30

E politica ziarului. Sunt din Bucuresti. Acum fac totul ca o echipa din Bucuresti sa ia titlul. Dar ei nu stiu ca titlul nu se ia la gsp.ro, trebuie sa ai echipa, sa ai antrenor, sa joci bine si sa scoti rezultate. Asa sa stai cu mana intinsa si sa spui sa ni se dea....ce sa vi se dea....?

Si ce, daca esti din Bucuresti ? Asta e un motiv sa porti ochelari de cal si sa nu vezi realitatea ? Iti prieste, daca esti din Bucuresti sa vezi imagini distorsionate, sa nu vezi agonia fotbalului romanesc care este macinat pana la maduva oaselor de coruptia inimaginabila? Ce a devoalat Dan Udrea? Duplicitatea acestui Istvan , afacerile imobiliare ,poate cu iz penal , tupeul unei gasti cu Burleanu in frunte ,care sufoca spiritul liber ,onest al unei competitii. Bon si acum iti voi spune raspicat ,ca daca Becali a facut nenorociri ,a corupt ,sa fie anchetat si pedepsit ! Si stiu ca in cazul lui ,justitia a fost neiertatoare!!! Vreau sa se limpezeasca lucrurile si cei care au impresia ,ca in tara asta pot face ce vor ,sa plateasca cu varf si- ndesat.. Poate asa ar trebui sa privim lucrurile si sa apreciem spiritul si munca acestui jurnalist admirabil... Oricum fratii Jderi merg pe o ,, coardă,, ff subtire... Mai conteaza ,ca-s bucurestean?

Vezi toate comentariile (112)
Comentează