FOTBAL  »  Superliga  »  TRAGEDIE

Ce i-a spus Cătălin Hîldan lui Ionuț Chirilă înainte să moară: „Nu ştiu ce bagă ăştia în noi! Uite aşa stăm cu perfuzii”

Cătălin Hîldan
Cătălin Hîldan

Articol de - Publicat vineri, 03 mai 2024 20:55 / Actualizat vineri, 03 mai 2024 22:43

Ionuț Chirilă, fost antrenor la copii și juniori la Dinamo, a făcut dezvăluiri despre o discuție pe care a avut-o cu Cătălin Hîldan, fostul său elev, cu puțin timp înainte ca acesta să moară.

Cătălin Hîldan a decedat pe 5 octombrie 2000, la Oltenița, în timpul unui amical disputat de Dinamo împotriva echipei locale. Avea 24 de ani. Cauza? Un stop cardiac.

Farul - Sepsi, ÎNTRERUPT din cauza scandărilor xenofobe!
FARUL - SEPSI OSK
Farul - Sepsi, ÎNTRERUPT din cauza scandărilor xenofobe!

Ionuţ Chirilă, fostul său antrenor la grupele de copii şi juniori ale „câinilor”, a oferit detalii despre o dezvăluire pe care căpitanul echipei la vremea respectivă i-a făcut-o cu puţin timp înainte de tragedie.

Ce i-a povestit Cătălin Hîldan lui Ionuț Chirilă

„Această generaţie, de la vârsta de 9-10 ani - când am preluat-o eu, am constituit-o de la zero, altfel nu exista - până la 18 ani nu a avut o răceală! Jucători verificaţi de patru ori pe an. De două ori la Dinamo şi de două ori la Federaţie. Toţi erau la echipele naţionale.

După ce au ajuns la seniori, au început: moarte de inimă, hepatită C etcetera. Acum, eu nu pot să spun ce s-a întâmplat. Cum timp de opt ani nu ai nimic şi după încep să cadă ca spicele?!

Cătălin Hîldan, Dumnezeu să-l ierte!, repet şi acum chestia asta, cu o lună şi jumătate înainte să moară, noi ne vizitam tot timpul, mi-a spus «Nu ştiu ce bagă ăştia în noi, domn profesor, că uite aşa stăm cu perfuzii (n.r. - face semn cu mâinile depărtate) jumătate de oră înainte de antrenament şi jumătate de oră după. Simt că nu pot să trag. Parcă am un cauciuc în spate».

Asta mi-a spus-o în faţa porţii înainte să plec cu nevastă-mea de la una din vizitele pe care le făceam. «Cum te văd şi cum mă vezi. Parcă nu mai pot să alerg»”, a povestit Chirilă la „Sportcast cu Sile”, un Podcast Orange Sport.

Cătălin Hîldan: „Ce naiba ne bagă ăştia? Mă simt... alerg înfrânat”

Întrebat care a fost reacția lui când a auzit că Hîldan a decedat din cauza unui stop cardiac, antrenorul a spus că s-a dus cu gândul la discuția avută cu el: „Imediat m-am dus la chestia asta. Bineînţeles.

Mi-a spus în faţă, cum te văd şi cum mă vezi. Textual. Eram la Brăneşti, la casa de la ţară, m-a condus la maşină şi atunci l-am întrebat cum este, dar nici nu mă gândeam la chestia asta. «Ce naiba ne bagă ăştia? Mă simt... alerg înfrânat»”.

Chirilă susține că niciun alt jucător, în afara lui Hîldan, nu i-a mai relatat așa ceva: „Nu am avut discuţia asta decât cu el”.

VIDEO. Alex Chipciu, despre U Cluj - Dinamo: „Și-acum doi ani s-au făcut speculații. Da, mă, mi-a dat domnul Mititelu bani să nu joc!”

Mai puteți citi:

Dani Coman dezvăluie TREI cluburi cu care tratează: „Rapid? Dacă-mi oferă 50.000 de euro pe lună...”

Scene șocante în vestiarul Rapidului: i-a aruncat ghetele-n tomberon și s-au încăierat în vestiar!

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (6)
supereduardo10
supereduardo10  •  04 Mai 2024, 02:44

Toata lumea cu mintea intrega stie ca au laut lucruri necurate, Nu poti sa mori de inima sportiv la varsta aia. Si el si Florentin alergau pe teren ca apucatii. Hai sa fim seriosi

Papalaga
Papalaga  •  04 Mai 2024, 01:56

Chirila e un *** nemaibăgat in seama de cineva in fotbaldoar de inlinerii fara subiecte. A avut nevoie de 25 de ani ca sa inventeze treaba asta ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gojgaru
gojgaru  •  04 Mai 2024, 01:29

Adica el antrenor la Dinamo n-ar fi stiut daca se face asa ceva in club ? Si chiar daca e adevarat nu cred a nimeni nu te poate obliga ca jucator sa iti bagi in vena ceva ,mai ales daca nu te simti bine .

Vezi toate comentariile (6)
Comentează