FOTBAL  »  Superliga  »  CONTRACTE

VIDEO Jucătorii și staff-ul lui Gaz Metan întră în șomaj tehnic: „Ar fi pierderi de 270.000 de euro”

Jucătorii lui Gaz Metan au intrat în șomaj tehnic
Jucătorii lui Gaz Metan au intrat în șomaj tehnic

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 aprilie 2020 16:09

Gaz Metan a organizat azi o conferință de presă. Ioan Mărginean, președintele clubului, a vorbit despre situația financiară de la echipă și despre problemele apărute după suspendarea Ligii 1.

Astfel, oficialul Gazului a anunțat că toți angajații vor intra în șomaj tehnic. Conducerea, staff-ul, jucătorii și restul angajaților vor câștiga câte 2.340 de lei pe lună, reprezentând 75% din salariul mediu net din România.

„Trecem printr-o situația specială pe care nu și-a dorit-o nimeni. Trebuie să fim solidari. Din punct de vedere financiar au intervenit multe probleme. Nu știm dacă vom relua campionatul și dacă vom juca toate meciurile. Asta ar însemna o pierdere financiară de 270.000 de euro.  Noi avem toate salariile plătite pe luna februarie și am plătit și toate datoriile. Dar nu putem să ne facem un plan pentru perioada următoare.

Așa că am decis să luăm o măsură de precauție. Am cerut administratorului judiciar să avizeze planul de intrare în șomaj tehnic, începând cu Mărginean Ioan și tot personalul. Sunt 27 de jucători în lotul echipei mari și alte 38 de persoane.

Nu știm în ce direcție să o luăm. Să sperăm că situația nu va dura mai mult și să jucăm toate meciurile rămase. Oricine vrea să ajute clubul Gaz Metan e binevenit”, a declarat Ioan Mărginean.

VIDEO » Conferința celor de la Gaz Metan

În Liga 1, mai multe echipe au decis să umble la salariile jucătorilor: FCSB a redus cu 50% lefurile, FC Hermannstadt, Chindia și Dinamo au anunțat că vor suspenda toate contractele.

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Reacție neașteptată după suspendarea salariilor! Jucătorul care poate deveni lider de sindicat

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (4)
gazistu
gazistu  •  01 Aprilie 2020, 19:33
Postat de goggu.mecanicul pe 01 Aprilie 2020, 16:33

Somaju tehnic e cea mai buna solutie, asta e perioada pe timpu asta, jucatorii trebuie sa fie intelegatori, mai ales ca asa stand acasa , isi pastreaza si sanatatea si cu 2300 poti trai in romania lejer, mai ales ca ei ca fotbalisti au strans din salariile trecute destul cat sa le ajunga, iar 2300 e un salariu okey pt nivelu de trai din romania. Atat timp cat nici tu ca jucator nu oferi ceva, mi se pare corect sa primesti suma asta, din moment ce nu muncesti, stai in somaj.

nu chiar foarte bine, pt un fotbalist, dar de foamne nu moare sigur...pt un om de rand ala e salar bun....din care duce si o rata la banca, hraneste si 2 copii, si bag si benzina in masina.

alexbibirica1
alexbibirica1  •  01 Aprilie 2020, 16:47

E mai bine in somaj tehnic decat cu salariile injumatatite. Becali e rau.

pote
pote  •  01 Aprilie 2020, 16:37

desfintarea cluburilor! nu intereseaza pe nimeni un campionat compromis de sponsorizarea firmelor de pariuri

Vezi toate comentariile (4)
Comentează