FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB VS. CSA STEAUA

LPF intervine în războiul dintre FCSB și CSA Steaua: „Refuz să accept că ni se poate confisca istoria unui fenomen”

Gigi Becali (FCSB) vs. Florin Talpan (CSA Steaua)
Gigi Becali (FCSB) vs. Florin Talpan (CSA Steaua)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 noiembrie 2020 12:13 / Actualizat miercuri, 04 noiembrie 2020 12:13

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, și-a expus punctul de vedere cu privire la războiul dintre FCSB și CSA Steaua.

După ce Florin Talpan, juristul CSA Steaua, a somat oficial FRF și LPF să ia măsuri anti-FCSB, despre care consideră că pretinde în mod nedrept că deține palmaresul istoric al Stelei, Justin Ștefan a declarat că nu poate accepta ideea potrivit căreia FCSB nu este continuatoarea Stelei. Totuși, oficialul LPF subliniază importanța respectării deciziilor judecătorești.

„A fost o discuție în ultimele zile, am primit și eu notificare de la CSA Steaua. Am făcut și eu o analiză juridică cu colegii mei. Cred că ar trebui să ne amintim cu toții că trebuie să respectăm toate deciziile judecătorești din România. 

Categoric că, în momentul de față, acea decizie spune cine este Steaua București și cine este FCSB, însă, în același timp, refuz să accept ideea că nouă, ca suporteri, ni se poate confisca istoria unui fenomen. Nimeni nu mă împiedică ca, în cadrul unui concurs, să adresez întrebări despre istoria fotbalului românesc”, a declarat Justin Ștefan la ProSport. 

Ce acuză CSA Steaua

CSA Steaua, clubul din Liga 3, reclamă, prin vocea lui Talpan, că LPF și FRF fac jocurile echipei lui Gigi Becali și nu țin cont de deciziile instanțelor civile din România. 

Pe scurt, FCSB continuă să pretindă pe site-ul oficial că e continuatoarea Stelei, iar FRF și LPF sunt acuzate de Talpan că întrețin tacit această idee. Așadar, juristul CSA Steaua a ținut să le transmită un „ultim avertisment” șefilor Ligii și ai Federației. 

Ce solicită Florin Talpan: 

  • „prezentarea corectă a palmaresului Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” București în toate materialele de promovare a UEFA și în statisticile prezentate pe site-ul uefa.com, noi fiind înființați în anul 1947”
  • „rectificarea pe site-ul dumneavoastră a palmaresului deținut de către SC Fotbal Club FCSB Sa, fostă SC Fotbal Club Steaua București SA, care s-a înființat în anul 2004. Pentru evitarea confuziei, solicităm prezentarea clubului înființat în anul 2004, în toate materialele UEFA sub altă denumire decât Steaua București deținând palmaresul nostru”
  • „excluderea SC Fotbal Club FCSB SA din orice competiție euroepană deoarece pe rea credință a fost inclusă în Liga 1 cu complicitatea Federației Române de Fotbal”
  • „dezafilierea SC Fotbal Club FCSB Sa”
  • „predarea locului în Liga 1 Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” București întrucât SC Fotbal Club FCSB Sa s-a afiliat Federației Române de Fotbal în mod fraudulos”

VIDEO. Cum arată bijuteria de 100 de milioane de euro din Ghencea filmată cu drona

Citește mai multe știri din Liga 1:

FCSB o egalează pe CFR în topul favoritismelor în Liga 1! „Roș-albaștrii”, ajutați serios în meciul cu Chindia

OFICIAL Dan Petrescu și-a găsit fundașul central! Cine a semnat cu CFR Cluj

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (238)
1044284568949277
Gherasim Andrei Adrian Virgil  •  04 Noiembrie 2020, 18:48

Domnului Talpan, part. V-a Cu ce drept susține domnul Talpan că noul stadion din Ghencea „este unitate militară” și acolo nu are voie să intre decât „persoane autorizate” ? A devenit România stat militarizat și noi cetățenii nu cunoaștem acest lucru !? Nu este oare deajuns pentru noi că suportăm o groază de PENSII SPECIALE... !? Vor să ne fure și unica bucurie de susținere ale unei grupări sportive independente... pe care vor pur și simplu să o desfințeze !? Nu le ajung oare câte lucruri au fost defințate în România... cu zâmbetul pe buze și buzunarele doldora !? Înființarea CSA STEAUA... nu ne va face niciodată să-i fim și suporteri, CA SĂ FIE CLAR ! A, vreți să faceți afaceri pe spinarea ei, poate... să o vindeți cuiva cu tot cu stadion ! Posibil dar, trebuie să ne dați banii cu care s-a construit stadionul (nouă românilor, că poate vrem să construim spitale), rămâneți voi cu trofeele că de atâta scandaluri și răutăți, și-au pierdut strălucirea, nu mai avem puterea să ne mai mândrim cu ele... ! Și nu prea știu cine ar cumpăra sau ar deveni investitor la o „unitate militară”... !? Care să aibă nevoie de aprobare specială, contrasemnată de domnul Talpan, să poată intra în „obiectiv”... Pe bune !

hazdrubal22
hazdrubal22  •  04 Noiembrie 2020, 13:29
Postat de Traian Pavelescu pe 04 Noiembrie 2020, 13:28

Reacție corecta a LPF, pentru o țara UE, normala, in anul 2020. Argumente foarte multe, iată doar câteva: 1. MApN a cerut in justiția aservita doar marca și a obținut-o. Nimic mai mult. 2. Nici măcar retrograzii, nostalgicii, șmecherii din MApN și CSA nu au avut tupeul sa conteste in justiție anularea transferului echipei de fotbal Steaua de la armata la civil, de la stat la privat. 3. Intr-o democrație UE nu mai au ce cauta unitățile militare sportive ale armatei și poliției, înființate de ocupantul sovietic in anii 1947/1948. 4.O armata NATO, a unei tari democratice, are alte atribuții și priorități decât o armata sovietoida, deci nu mai are ce cauta in sportul de performanta. Disputa pe argumente juridice trebuie sa plece de la certitudinea ca in democrație și UE nu mai exista loc pentru aberațiile sportive militarizate create de ocupantul sovietic. Dovada clară in acest sens: In nicio țara UE și NATO nu mai exista cluburi sportive militare in sportul de performanta! Unica excepție rușinoasa, inexplicabila, este România! De ce și pana când?

Pleaca ma bolsevicule.

1044284568949277
Gherasim Andrei Adrian Virgil  •  04 Noiembrie 2020, 18:38

Domnului Talpan, part. I-a Ca cetățean român dar și suporter al echipei Steaua București, susțin și cred, orice decizie judecătorească s-ar fi luat, ea trebuie respectată... Numai că din punct de vedere strict sportiv nu are nici un efect ! Pe terenul de fotbal, FCSB (a purtat 14 ani numele de Steaua...). În înfruntările naționale și internaționale a purtat numele de Steaua și a fost de drept continuatoarea pe terenul de joc (din Ghencea...) al echipei Steaua iar interdicția de a purta acest nume este nedreaptă (oricâte instanțe ar fi consemnat acest lucru (...) și oricâte cuie ar avea mulți împotriva patronului George Becali...). Ca mine cred aproximativ 45-60% din suporterii din România! Mai mult, o echipă privată și susținută (la vedere...) din banii care aparțin unui investitor dar și ai unor sponsori, este modul cel mai curat de a face o activitate sportivă în România democratică...! Onor conducerea MAPN, continuă să provoace confuzie dând gir unor anumiți oameni desemnați să conducă sau să „apere” în instanțe civile care au știrbit enorm din istoria clubului. Asta în timp ce suporterii celorlalte echipe de fotbal din România (desfințate cu brio...) își frecau extaziați palmele, că așa este la români... Se întâmplă ca persoane care încă nu înțeleg aunmite aspecte democratice din România și dorind să fie în continuare ca fiind foarte importante, iau decizii foarte rele... în ciuda „tacită” a multor rău-voitori. (urmează...)

Vezi toate comentariile (238)
Comentează