FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI OSK - RAPID 3-2

GALERIE FOTO Rapid, în genunchi la centenar. Mai face altu' la anu'?! Sepsi i-a luat și locul 5

Sepsi a învins-o pe Rapid, scor 3-2, în runda cu numărul #9 din play-off-ul Superligii. Elevii lui Bogdan Lobonț rămân fără victorie în primele 9 etape. +26   FOTO
Sepsi a învins-o pe Rapid, scor 3-2, în runda cu numărul #9 din play-off-ul Superligii. Elevii lui Bogdan Lobonț rămân fără victorie în primele 9 etape.

Articol de - Publicat vineri, 10 mai 2024 22:28 / Actualizat vineri, 10 mai 2024 23:22

Sepsi - Rapid, scor 3-2, în această seară, după o primă repriză mizerabilă a giuleștenilor. Oaspeții au ratat și un penalty, prin Rrahmani, au bifat o cădere incredibilă în play-off, vor încheia cu siguranță pe locul 6, indiferent de rezultatul derby-ului frustrării, cu FCSB, etapa viitoare.

Prima repriză ne-a prezentat o echipă a lui Bernd Storck capabilă nu doar să întoarcă scorul, ci și să ofere un mix de fotbal frumos, în viteză și eficient, și o alta, a lui Bogdan Lobonț, alcătuită din niște delăsători care nu-și onorează propriul nume de pe legitimație, darămite pe antrenori, angajatori și, mai ales, suporteri.

„Nu ne meritați!", au scris fanii pe un banner, un mesaj prea blând față de ceea ce au oferit așa-zișii favoriți în primele 45 de minute.

Sepsi dezlănțuită, Rapid fără suflet și vlagă

+22 FOTO

Golul lui Petrila (17) a fost o păcăleală dulce-amară. Faza faină, pe zona centrală, după o pasă sigură a lui Rrahmani, toată apărarea lui Sepsi a fost surprinsă total. A mai fost înainte o oportunitate a lui Krasniqi (11), reluare ca de începător din arie de gol. Oricum, kosovarul a fost... Bine, cam toți de la Rapid au fost vai de steaua lor în prima repriză!

Ce mai e de zis când Robert Niță stă la Sfântu Gheorghe în tribună lângă unul dintre factorii de decizie din Giulești, Victor Angelescu?! Aceasta după ce l-a umilit public pe Bogdan Lobonț, iar clubul s-a făcut că încropește un comunicat de susținere.

Sepsi a demolat Rapidul, pe cifre, în prima repriză. Revenirea de la 0-1 n-a fost greu de realizat. Cei din Grant nici n-au avut prea mult timp să zâmbească după deschiderea scorului.

Oroian a centrat precis, iar Debeljuh (21) a anunțat furia covăsnenilor. În poartă, Niczuly (26) a securizat momentul, parând reluarea lui Kait. Golul 2 al gazdelor a arătat ce apărare fragilă (cuvântul e prea domol) are Rapid: Alimi i-a deschis culoarul lui Matei, acesta a pasat simplu în fața porții, Debeljuh (39) a îndeplinit o formalitate.

Golul 3 a venit din elan, Alimi (ce fotbalist!, sunt curios cine va "atenta" la a-l lua de la Sepsi) reluând elegant și inteligent din zonă centrală.

Ăsta-i Rapidul din Giulești

După atenționarea din camera VAR, în minutul 53, Rapid a primit un penalty după un henț pe linia careului mare. Să-și revină Giuleștiul?! Rrahmani, acum câteva săptămâni considerat cel mai bun #9 din campionat, a tras tare, dar pe mijlocul porții, iar Niczuly a blocat impresionant.

Nu mai contează că Niczuly nu avea niciun picior pe linia porții. Sau că Debeljuh i-a șoptit ceva înaintea loviturii de la 11 metri. E la modă! Detalii, contează că s-a dus naibii penalty-ul. Petrila (57) a părut printre puținii care doresc să șteargă praful de pe echipă. Doar că a fost schimbat în minutul 60, incredibil. Bine că a rămas Krasniqi...

Până și Ungureanu a prins glas, a început să înjure spre veterani, după ce-a parat ocazia uriașă a lui Matei (62). Burmaz (63) a rupt plasa, cu ciudă, după ce s-a descotorosit de Ciobotariu. Pasă bună a lui Oaidă. Alt Rapid, reinventat, se poate! Sepsi a fost înghesuită, a pierdut mingea și coordonatele.

Burmaz (77) a reluat bine, dar și Niczuly a salvat de sub transversală. Portarul lui Sepsi a avut mult de tras în partea secundă, l-a blocat și pe Hasani (80). Rapid nu doar că n-a mai reușit un zvâc de final, dar era să ia gol la ultima fază, Aganovic (90Ă4) oferindu-i un zâmbet amar lui Angelescu, de lângă Robert Niță. Noroc că nu s-a dormit în camera VAR.

Clasamentul din play-off

Notele GSP pentru Sepsi - Rapid

Sepsi: Niczuly 7 - Ciobotariu 5, Ninaj 6, Dumitrescu 6 - Oroian 6 (46 Rența 6), Alimi 8, Kallaku 6 (79 Fl. Ștefan), K. Varga 7 (79 R. Varga) - Ștefănescu 4, Debeljuh 8, C. Matei 7 (66 Aganovic 6).
Antrenor: Bernd Storck 7

Rapid: Ungureanu 5 - Onea 3, Dr. Grigore 3 (43 Săpunaru 6), P. Iacob 4, Borza 4 - Kait 5 (83 Papeau), Oaidă 7 - Krasniqi 4, Burmaz 7, Petrila 7 (60 Funsho 6) - Rrahmani 4 (60 Hasani 5).
Antrenor: Bogdan Lobonț 6

Arbitru: Viorel Flueran (Craiova) - 6. Asistenți Romică Bîrdeș (Pitești) - 7, Mihăiță Necula (București) - 7.

FINAL. Sepsi - Rapid 3-2

  • Vezi AICI live+statistici.
  • Au marcat: Debeljuh '21, '39, Alimi '45+1 / Petrila '17, Burmaz '63
  • 7.400 de spectatori au urmărit meciul de pe stadion, număr neoficial.
  • Galeria Rapidului continuă protestul. La fel ca la meciul cu CFR, Peluza Nord a lipsit, iar în sectorul destinat oaspeților a apărut un banner cu mesajul „Nu ne meritați”

Sepsi OSK - Rapid, echipele de start:

Sepsi: Niczuly - Oroian, Ciobotariu, Ninaj, Dumitrescu - C. Matei, Alimi, Kallaki - K. Varga, Debeljuh, Ștefănescu
Rezerve: D. Moldovan, F. Ștefan, Renta, D. Sandu, Aganovic, R. Varga, Gedo
Antrenor: Bernd Storck

Rapid: Ungureanu - Onea, Grigore, Iacob, Borza - Kait, Oaidă, Petrila - Krasniqi, Rrahmani, Burmaz
Rezerve: Drăghia, Braun, I. Cristea, Săpunaru, Bădescu, Emmers, Cepoi, El Sawy, Bamgboye, Cîrjan, Papeau, Hasani
Antrenor: Bogdan Lobonț
Absenți: Aioani, Hromada

Stadion: Sepsi Arena, Sfântu Gheorghe
Arbitru: Viorel Nicușor Flueran (Craiova) / A1: Romică Bîrdeș (Pitești) / A2: Mihăiță Necula (București) / Arbitru VAR: Florin Andrei (Târgu Mureș) / Arbitru AVAR: Daniel Mitruți (Craiova) / R1: Andrei Antonie (București) / Observator arbitri: Adrian Vidan (București)

Mai multe știri din Superligă:

Dan Șucu a ieșit public și l-a contrazis pe Șumudică: „Vă garantez!”

EXCLUSIV „Dinamo te-a băgat în fotbalul mare!” » Legenda clubului face presing la Rednic și mizează pe o victorie lejeră cu UTA: „Nu cred că va veni cu prima echipă”

Ce lovitură ar da FCSB! » Becali negociază transferul unui superfotbalist pentru România: un gol produs la două meciuri

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (91)
sadiku_is_back
sadiku_is_back  •  13 Mai 2024, 00:07
Postat de Championman pe 12 Mai 2024, 18:04

exact ce am spus,in Romania antreprenori ca tine mor de foame. cum bah sa ti se para mult 2-3 mii de euro pe luna cand tu esti antreprenor? chiar citeam acum vreo 2-3 luni un articol in care s-a spus ca daca le-ar da 3 mii de euro garantat pe luna afaceristilor romani pentru a renunta la business,90% ar accepta. bleah. ce antreprenori de carton avem in Romania.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Championman
Championman  •  12 Mai 2024, 18:04
Postat de sadiku_is_back pe 12 Mai 2024, 01:06

bai saracieeeeeeeeeeeeee ..tu stai non stop pe gsp ...unde faci bah tu 2000 sau 3000 de euro :))))))))))))))))))))))))))))))))) fa-mi o poza in frigider ..si pune un bilet cu sadiku ....sa stiu ca este al tau ... ia zi bah bogatule ce masina conduci ???

exact ce am spus,in Romania antreprenori ca tine mor de foame. cum bah sa ti se para mult 2-3 mii de euro pe luna cand tu esti antreprenor? chiar citeam acum vreo 2-3 luni un articol in care s-a spus ca daca le-ar da 3 mii de euro garantat pe luna afaceristilor romani pentru a renunta la business,90% ar accepta. bleah. ce antreprenori de carton avem in Romania.

sadiku_is_back
sadiku_is_back  •  12 Mai 2024, 01:06
Postat de Blacknoirbeard pe 11 Mai 2024, 15:54

am vazut cum ai plans in pandemie,majoritatea antreprenorilor din Romania mor de foame. decat sa traiesc asa ca tine de pe o zi pe alta,mai bine cu venituri sigure de 2-3 mii de euro lunar.

bai saracieeeeeeeeeeeeee ..tu stai non stop pe gsp ...unde faci bah tu 2000 sau 3000 de euro :))))))))))))))))))))))))))))))))) fa-mi o poza in frigider ..si pune un bilet cu sadiku ....sa stiu ca este al tau ... ia zi bah bogatule ce masina conduci ???

Vezi toate comentariile (91)
Comentează