FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ANALIZĂ Alarmă la FCSB » Becali vrea să-l facă pe fotbalistul-pacient cel mai bine plătit jucător din Superliga

FCSB așteaptă azi un răspuns de la Vlad Chiricheș, 33 de ani, un fundaș central măcinat de accidentări în ultimii ani.
FCSB așteaptă azi un răspuns de la Vlad Chiricheș, 33 de ani, un fundaș central măcinat de accidentări în ultimii ani.

Articol de - Publicat marti, 18 iulie 2023 13:20 / Actualizat marti, 18 iulie 2023 18:25

FCSB așteaptă azi un răspuns de la Vlad Chiricheș, 33 de ani, un fundaș central măcinat de accidentări în ultimii ani.

Chiricheș a evoluat în precedentul sezon la Cremonese, cu care a retrogradat în Serie B. A bifat doar 16 partide pentru gruparea din Lombardia, fiind accidentat mai bine de jumătate de sezon. Aproape 7 luni l-au ținut departe de gazon problemele musculare de la coapsă și aductori. 

Totuși, FCSB vede în Chiricheș o soluție excelentă pentru axul defensiv. Becali îi propune un contract valabil un an, un salariu de 400.000 de euro, plus bonusuri de performanță pentru cupele europene. Căpitanul naționalei solicită doi ani de contract și 500.000 € pe sezon. Dacă acceptă oferta roș-albaștrilor, Vlad ar deveni cel mai bine plătit fotbalist din Superliga. În acest moment, primul este Florinel Coman, cu 360.000 de euro pe an.

FCSB chiar a dat lovitura în mercato » Prima concluzie a campionatului: roș-albaștrii au un nou lider
FCSB
FCSB chiar a dat lovitura în mercato » Prima concluzie a campionatului: roș-albaștrii au un nou lider

Dilemă majoră pentru FCSB » Mai poate Chiricheș?

Vlad se antrenează de o săptămână la baza celor de la FCSB din Berceni și se pare că astăzi îi va oferi un răspuns final vicecampioanei. 

În cazul în care va reveni în România, cea mai mare dilemă legată de unul dintre cei mai importanți internaționali români din ultimul deceniu e reprezentată de potența fizică. Pentru că Vlad Chiricheș a suferit o mulțime de accidentări nu doar pe parcusul ultimului an, ci de-a lungul întregii cariere.

Vlad Chiricheș, pacient și fotbalist » Cele mai grave accidentări din carieră

Suspect de ruptură de ligamente încrucișate » După câteva contuzii și probleme musculare la Pandurii Târgu Jiu, Chiricheș se accidentează serios la FCSB, în mai 2013, într-un derby cu Dinamo, 2-0. În urma unui fault violent al lui Strătilă, fundașul a fost suspect inițial de ruptură de ligamente încrucișate, însă investigațiile amănunțite ale medicilor au stabilit că acesta a suferit de fapt o entorsă serioasă, care l-a ținut departe de gazon circa o lună și jumătate.

Cedează spatele » În preajma transferului de la FCSB la Tottenham, realizat în vara anului 2013, Chiricheș începe să aibă probleme la spate, cauzate de o hernie de disc în zona lombară. Din această cauză, a trebuit să facă la începutul lui 2014 repaus total timp de două luni. Ulterior, în același an, ratează presezonul și startul noului campionat alături de Spurs tot din cauza durerilor la spate.

Entorsă la genunchiul stâng » Înainte de România - Muntenegru 1-1, duel din preliminariile Campionatului Mondial 2018, debutul lui Christoph Daum pe banca „tricolorilor”, Chiricheș suferă o entorsă la genunchiul stâng și e nevoit să facă o pauză de aproape două luni.

Începe calvarul de la Napoli » Într-un Fiorentina - Napoli 3-3 din decembrie 2016, Chiricheș se „rupe” la bicepsul femural al piciorului stâng și devine indisponibil circa o lună. Problema va recidiva în februarie 2018, la un antrenament al lui Napoli, când Vlad mai adaugă două luni ca pacient.

Ziua cea mai fierbinte pentru FCSB: ședință decisivă pentru stadion! Becali a intrat în direct: „99,99% e gata! Semnăm azi sau mâine”
FCSB
Ziua cea mai fierbinte pentru FCSB: ședință decisivă pentru stadion! Becali a intrat în direct: „99,99% e gata! Semnăm azi sau mâine”

Se operează la umăr » În martie 2017, în timpul duelului România - Danemarca 0-0 din preliminariile Mondialului 2018, Chiricheș își dislocă umărul stâng. În septembrie, de această dată în tricoul lui Napoli, într-o victorie cu Bologna, 3-0, stoperul suferă o luxație la același umăr, pe care îl va opera în mai 2018. Intervenția chirurgicală l-a scos din circuit două luni.

Îl macină și bicepsul femural de la piciorul drept » Chiricheș schimbă echipa, pleacă de la Napoli la Sassuolo, dar nu scapă de probleme. Îi cedează bicepsul femural drept în octombrie 2019, în prima repriză a meciului Insulele Feroe - România, scor 0-3, și revine pe gazon după 4 luni, abia în februarie 2020.

Chin și la Cremonese » Din păcate, căpitanul echipei naționale nu a avut mai mult noroc nici la ultima echipă pentru care a evoluat, Cremonese. În septembrie 2022, Vlad acuză o ruptură musculară și e OUT 4 luni. Și a mai „bifat” o accidentare serioasă în ultimul sezon, a lipsit două luni spre finalul campionatului din cauza acelorași probleme musculare.

Alarmă la FCSB » Becali vrea să-l facă pe fotbalistul-pacient cel mai bine plătit jucător din Superliga
Vlad Chiricheș e tentat să revină la FCSB

Cariera lui Chiricheș a început cu ruptură de menisc și fractură de femur

La începuturile carierei, când se pregătea să facă pasul de la juniori la seniori, Chiricheș primise o oportunitate extraordinară și părăsea România la 18 ani, fiind transferat de Benfica de la Școala de Fotbal Ardealul Cluj.

În Portugalia a suferit însă două accidentări grave, ruptură de menisc și fractură de femur, și a stat pe tușă 9 luni. Astfel, după un an la Benfica în care mai mult a absentat decât a jucat, Vlad a revenit în România, la Internațional Curtea de Argeș.

Neubert e de vină?

Încercând să găsească o explicație pentru accidentările dese ale lui Chiricheș, Florin Gardoș, fostul coleg al lui Vlad de la FCSB, a vorbit despre antrenamentele fizice extrem de dure pe care Thomas Neubert le conducea la roș-albaștri în primul mandat al lui Reghecampf.

Am mai discutat cu colegii de generație de la FCSB, dacă ce am făcut noi atunci a fost prea mult ca volum și prea mult ca uzură. Și asta poate fi o explicație. Eu am plecat la 24 de ani de la FCSB, Chiri la 23. Gândiți-vă că am simțit o uzură mult mai mare la FCSB decât în Premier League”, a precizat Gardoș.

9,5 milioane de euroa încasat FCSB pentru Chiricheș în 2013, de la Tottenham. A jucat în roș-albastru în perioada ianuarie 2012 - august 2013 și are un campionat în CV

Acum, antrenamentele s-au schimbat mult la FCSB, chiar dacă Tommy Neubert e în continuare acolo. Nu mai lucrează la fel și chiar am vorbit cu el despre asta. La un moment dat și el a realizat că e un pic prea mult. În perioada noastră, antrenamentele erau foarte lungi, de două-trei ore și ne duceam până aproape de epuizare. Uneori nu puteam să ne mai ridicăm de jos și ne mai dădea încă un exercițiu de făcut. De multe ori aveam și noi impresia că lucram prea mult ca volum!

- Florin Gardoș

Cred că la Southampton nu s-a lucrat nici 80% din ce făceam cu Tommy la Steaua! Era totul mult mai intens decât în Anglia. Bine, nu cred că poate cineva să reziste mental mai mult de două sezoane cu Neubert. Chiar mi-e greu să descriu ce trebuia să îndurăm

- Florin Gardoș

VIDEO. Gigi Becali, patron FCSB: „Florinel Coman iese când vrea el de pe teren”

Tot despre FCSB:

Becali a făcut radiografia transferurilor: „Djokovic e cel mai bun de la mijloc. Băluță parcă e din alt film”
FCSB
Becali a făcut radiografia transferurilor: „Djokovic e cel mai bun de la mijloc. Băluță parcă e din alt film”
S-au terminat negocierile pentru Ghencea! Gigi Becali trebuie să semneze un „bilet la ordin avalizat” » Ce înseamnă și ce își asumă patronul FCSB + câți bani mai cere CSA Steaua
FCSB - DINAMO
S-au terminat negocierile pentru Ghencea! Gigi Becali trebuie să semneze un „bilet la ordin avalizat” » Ce înseamnă și ce își asumă patronul FCSB + câți bani mai cere CSA Steaua

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (21)
satyricon
satyricon  •  18 Iulie 2023, 18:21

"Cariera lui Chiricheș a început cu ruptură de menisc și fractură de femur". Deci a fost predispus la accidentări încă din tinerețe, nu are nici o legătură cu așa zisa uzură, cu antrenamentele lui Neubert. Nu mă așteptam la atâtea văicăreli de la Gardoș. Dacă la Southampton se lucra la 80%, atunci ar fi trebuit să fluiere acolo, să nu aibă nici o problemă. Chiricheș cred că mai bine se reprofila mai demult mijlocaș la închidere (probabil singurul aspect în care are dreptate Dragomir). Din păcate are șanse mari să fie țeapă.

dinamo100
dinamo100  •  18 Iulie 2023, 18:16

Trebuie sa fie rau de tot disperat Becali sa-i dea lui Chiriches atatia bani!

dodonpa
dodonpa  •  18 Iulie 2023, 17:22
Postat de gicab pe 18 Iulie 2023, 15:38

Hop și fanul pușcăriașilor

deci esti fanul puscariasului borcea and co. bravo,deci tii cu echipa din liga a 4-a a lui badea care are palmaresul.am inteles.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează