FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA

Omul din spatele CS Universitatea Craiova face noi dezvăluiri: „Dacă Mititelu ne spunea că dă drumul la echipă, actuala CSU nu ar fi existat!”

Adrian Mititelu
Adrian Mititelu

Articol de GSP - Publicat luni, 07 februarie 2022 09:43 / Actualizat luni, 07 februarie 2022 11:23

Pavel Badea (54 de ani), directorul CS Universitatea Craiova, a relatat la GSP Live cum a luat viață clubul patronat în prezent de Mihai Rotaru.

Sezonul 2013/2014 din Liga 2 le-a pus față în față pe CSU și FCU Craiova, în seria 2. Existența a două echipe importante în Craiova a scindat suporterii, împărțiți acum între clubul lui Adrian Mititelu și echipa finanțată de Mihai Rotaru.

Invitat în această dimineață la GSP Live, Pavel Badea, directorul Clubului Sportiv Universitatea Craiova, a afirmat că CSU Craiova nu ar fi fost înființată dacă Adrian Mititelu și-ar fi comunicat dorința de a-și înregistra echipa în sezonul 2013/2014 al Ligii 2.

FCSB - FCU Craiova. „Mititei” și la Nord, și la Sud :) » Războaiele purtate prin mesaje de cele două galerii pe Arena Națională
FCSB - FCU Craiova
FCSB - FCU Craiova. „Mititei” și la Nord, și la Sud :) » Războaiele purtate prin mesaje de cele două galerii pe Arena Națională

Pavel Badea: „Am înființat echipa atunci când Mititelu a spus că el nu vrea să o facă”

„Noi am stat doi ani fără echipă, între 2011 și 2013 nu am avut echipă în Craiova. Am decis să facem echipă în momentul în care Mititelu a spus că el nu vrea să facă echipă. Domnul Corneliu Andrei Stroe și primărița din Craiova au spus că este momentul să avem fotbal în Craiova, și am dat drumul la acest proiect. Proiect care, în momentul actual, arată că a fost o decizie înțeleaptă, de bun augur”, a spus Badea. 

Despre faptul că echipa a pornit din Liga 2, Badea a declarat: „Noi nu am cerut acest favor. Craiova nu a cerut niciun favor. Nu a fost politic. Cred că a fost o recompensă morală pentru un oraș în care fotbalul se mănâncă pe pâine. 

A fost o decizie luată de biroul federal din Federația Română de Fotbal cu doi ani înainte de a da drumul la proiect. Acel loc a fost dat în compensație pentru că l-au dezafiliat pe Mititelu”.

Pavel Badea: „Dacă știam la vremea respectivă că Mititelu se înscrie în Divizia B, nu mai înființam echipa”

„Mititelu a pornit din Divizia B, dar după 6 luni s-a oprit. În anul în care noi am promovat, el s-a înscris, la o lună după noi. Dacă știam la vremea respectivă că el se înscrie, nu mai înființam echipa. Deloc!

În 2013 am fost la el și l-am întrebat ce are de gând cu echipa. Ne-a spus că dă drumul la echipă când vrea el, nu când vrem noi. Atunci nici nu se știa că Rotaru vrea să vină. I-am răspuns că vom da noi drumul la echipă. Și am făcut-o, cu ajutorul primăriei din Craiova.

Primăria din Craiova a avut locul în Divizia B. Acel loc a fost atribuit municipalității Craiova de către FRF, nu către clubul Universitatea. CS Universitatea s-a asociat cu Primăria și cu o entitate privată pentru a da drumul acestui proiect”, a adăugat Badea. 

Această situație este unică. Un oraș a primit compensație pentru situația prin care a trecut și pentru istoria lui. A primit de la FRF un loc în Divizia B!

Mititelu a fost dezafiliat. Ulterior, a emis pretenții pentru Divizia B. I s-a aprobat, a intrat și el în același an când am dat noi drumul la proiect. Dacă Mititelu, cu o lună înainte, ne spunea că dă drumul la echipă, CS Universitatea Craiova actuală nu ar fi existat.

Mititelu a avut întotdeauna pâinea și cuțitul. Inclusiv în anii când ne rugam de el să joace la Craiova. În 2009, 2010, 2011 îl rugam să joace la Craiova, dar juca la Severin. Probabil îi dădeau cu 2 arginți mai mult decât putea Craiova.

- Pavel Badea, director CS Universitatea Craiova 

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Popa, Octavian Popescu și restul lumii » Cum arată notele GSP pentru FCSB - FCU Craiova

Dezvăluirile fotbalistului care a răbufnit la adresa lui Dan Petrescu: „I-am spus că mă poate înjura, dar nu de morţi. Şi l-am înjurat şi eu”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (224)
prazberg
prazberg  •  08 Februarie 2022, 21:13
Postat de george_br pe 08 Februarie 2022, 18:03

Da... mai stiu pe unu' plecat cu "afaceri prin State":))) Esti cumva tot ala?

Ce treaba are una cu alta? Cred ca te referi la "locomotivalibera" aka napocarepublic, ala e magyarok, eu oltean. Eu n-am plecat din tara cu afaceri, aveam 12 ani, acum am 33, intre timp a trebuit sa fac ceva sa nubstau pe banii parintilor ca buka.

george_br
george_br  •  08 Februarie 2022, 18:03
Postat de prazberg pe 08 Februarie 2022, 16:46

Cum v-a prostit pe voi ajica sa o votati pe vodcutza? =)) lasa "partidul", eu nu stiu nimic de politica din Romania si nici nu ma intereseaza.

Da... mai stiu pe unu' plecat cu "afaceri prin State":))) Esti cumva tot ala?

prazberg
prazberg  •  08 Februarie 2022, 16:48
Postat de george_br pe 08 Februarie 2022, 16:40

Ce poate fi mai trist decat sa te lasi prostit de activistii de partid ?

Sper ca te duce capu' mai mult decat pe buka, chiar nu vezi cat de trist e sa pierzi atata timp online trolland? Tu nu esti fan al vreunei echipe, esti hater al altei echipe si asta iti ocupa tot timpul.

Vezi toate comentariile (224)
Comentează
Close