FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - DINAMO

Câte bilete s-au vândut la Petrolul - Dinamo » Anunțul lui Claudiu Tudor: „Suntem puțin favoriți”

Petrolul - Dinamo
Petrolul - Dinamo

Articol de - Publicat sambata, 20 ianuarie 2024 11:38 / Actualizat sambata, 20 ianuarie 2024 12:06

Meciul dintre Petrolul și Dinamo se joacă în această seară de la ora 20:00 și se anunță o prezență importantă în ciuda vremii nefavorabile.

Președintele Petrolului, Claudiu Tudor, a oferit ultimele informații înainte de acest derby. Cele două echipe au obiective diferite. Ploieștenii visează la play-off, iar trupa lui Zeljko Kopic încearcă să evite retrogradarea.

Pleacă în Premier League! Doar un rival pentru Horațiu Moldovan la Atletico Madrid
ATLETICO MADRID
Pleacă în Premier League! Doar un rival pentru Horațiu Moldovan la Atletico Madrid

Peste 10.000 de oameni la Petrolul - Dinamo

Deși a plouat și a nins la Ploiești, suporterii nu s-au speriat de vreme vor veni în număr mare la acest meci. Claudiu Tudor a prefațat duelul cu Dinamo, a vorbit despre investitorii din Turcia și a anunțat încă un transfer la Petrolul: „Terenul nu poate fi extraordinar ținând cont de faptul că a plouat și a nins. Din ce am verificat s-au vândut în jur de 6-7.000 de bilete, cu tot cu abonați.

În ziua meciului se dau de obicei 3-4.000, așadar ne așteptăm la o asistență importantă. Dinamoviștii au epuizat toate biletele alocate sectorului lor”, a spus Claudiu Tudor la Digi Sport Matinal.

Claudiu Tudor despre noii investitori de la Petrolul: „Suntem în negocieri, se discută”

Oficialul ploieștenilor a vorbit și despre investitorii turci așteptați pe „Ilie Oană”:

„Este posibil ca omul de afaceri din Turcia să fie prezent la meci, suntem în negocieri, se discută, nu este ușor să aduci pe cineva în club, trebuie să fii atent la fiecare virgulă.

Nu s-a pus problema ca cineva să plece din schema de conducere în cazul în care se vor alătura oamenii de afaceri din Turcia. Petrolul este un club greu, cu suporteri. Acești oameni de afaceri își doresc să demonstreze în fotbal, au o potență, sper să se alăture clubului și să ne ajute în creșterea nivelului”.

Cu siguranță vor veni și alți jucători. Iarna este foarte greu să transferi, dar în câteva zile cred că o sa vedeți și la Ploiești cel puțin încă un transfer. Nu cred că vor apărea noutăți în primul 11 al lui Dinamo, i-am urmărit și în cantonament, nu ne luăm după locul lor din clasament, este o echipă bună. Terenul va conduce jocul către unul de luptă, dar suntem pregătiți, ne așteaptă un duel foarte greu, suntem puțin favoriți pentru că jucăm acasă cu suporterii alături
Claudiu Tudor

Petrolul - Dinamo 1-5 la transfeuri

Dinamo a fost foarte activă pe piața transferurilor în această iarnă. Darko Velkovski, Domagoj Pavicic, Petru Neagu, Eddy Gnahore și Georgi Milanov sunt jucătorii legitimați de „câini”. 

De cealaltă parte, Petrolul a făcut un singur transfer. Este vorba despre Alexandru Ișfan, împrumutat de la Universitatea Craiova.

Petrolul - Dinamo, cele mai interesante informații despre meci

  • Cele două echipe s-a mai întâlnit de 93 de ori în principala competiţie internă, de 54 de ori s-au impus bucureştenii, de 20 de ori au câştigat prahovenii, iar alte 19 partide s-au terminat la egalitate.
  • Palmares cu Petrolul gazdă: 46 de meciuri - 14 succese Petrolul - 12 remize - 20 victorii Dinamo.
  • Primul meci s-a jucat pe 24 august 1952, Flacăra-Dinamo 0-2, goluri Nicolae Nicuşor Dumitru şi Titus Ozon, ultimul câştigând la finele ediţiei respective titlul de golgheter, performanţă repetată şi în stagiunea următoare. Pe băncile celor două echipe s-au aflat două nume mari din perioada interbelică, Andrei Sepci (Petrolul), respectiv Iuliu Baratky (Dinamo).
  • Cea mai mare diferenţă în Superliga României, de 3 ori 6-0 pentru Dinamo, în 1960, 1982 şi 1991, diferenţă pe care a mai realizat-o contra „lupilor" doar Electroputere Craiova în 1991/92.
  • Petrolul este echipa care a oprit dominaţia singurei generaţii din istoria „câinilor" care a câştigat de 4 ori la rând titlul în România, cea din anii ’60. S-a întâmplat în 1965/66, ediţie la finalul căruia ploieştenii cucereau campionatul pentru ultima dată.
  • Chiar dacă în următoarele decenii petroliştii nu au mai ţinut pasul cu dinamoviştii în lupta pentru trofee, confruntările dintre aceste două mari cluburi de tradiţie au fost de cele mai multe ori spectaculoase.
  • Pe 25 septembrie 2011, dinamoviştii au stricat „sărbătoarea" inaugurării noului stadion „Ilie Oană", după ce au câştigat cu 5-1 pe arena prahovenilor (Mitea / Moţi, Djakaridja Kone, Dănciulescu, Marius Niculae dublă). Antrenori erau Vivi Răchită, respectiv Liviu Ciobotariu.
  • Cea mai recentă dispută directă din campionat: 26 august 2023, Dinamo-Petrolul 1-1 (Goncalo Gregorio / Zoran Petrovic).

VIDEO Ce a declarat Zeljko Kopic în conferința de presă premergătoare meciului cu Petrolul

Citește și alte știri:

Mihai Stoica, mesaj din Antalya » FCSB revine duminică din cantonament

A băut până la 4 dimineața, a dat 5 goluri mahmur, apoi antrenorul I-a luat la palme pe teren: „Lumea a început să huiduie”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează