FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

CORESPONDENȚĂ GSP DIN ANTALYA „Legs and heart, băieți!” » Fotbaliștii Petrolului, „terorizați” de specialistul care a lucrat 8 ani cu Simeone! GSP are imagini din dronă de la exercițiul spartan lucrat de „găzari”

Fotbaliștii Petrolului au transpirat serios la antrenamentul de sâmbătă / FOTO: Ionuț Iordache (GSP) +22   FOTO
Fotbaliștii Petrolului au transpirat serios la antrenamentul de sâmbătă / FOTO: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de , - Publicat sambata, 06 ianuarie 2024 15:39 / Actualizat sambata, 06 ianuarie 2024 19:09

Fotbaliștii de la Petrolul Ploiești au transpirat serios la antrenamentul de sâmbătă. Preparatorul spaniol Carlos Menendez a împrumutat „biciul” de la antrenorul Florin Pîrvu și i-a alergat până la ultima picătură de energie pe Gicu Grozav & et. Comp.

  • GSP are 4 reporteri în Antalya: Eduard Apostol, Remus Dinu, Cristian Preda și Ionuț Iordache sunt prezenți pe toată durata cantonamentelor echipelor din Superliga

„Amintiți-vă de vara trecută! V-ați descurcat excelent atunci! Legs and heart, guys! Picioare și inimă!”

Specialistul care a lucrat 8 ani la Atletico Madrid, spaniolul Carlos Menendez, e la al doilea cantonament la rând în calitate de angajat al Petrolului, iar rolul său printre „lupii galbeni" e de necontestat. De aici și libertatea necondiționată pe care Florin Pîrvu i-o acordă în timpul antrenamentelor.

„Am pornit o mică revoluție!” » Neamțul de pe banca lui Sepsi, întrebat direct: „Cât de departe e naționala României de Ungaria?”. Cum a răspuns
INEDIT
„Am pornit o mică revoluție!” » Neamțul de pe banca lui Sepsi, întrebat direct: „Cât de departe e naționala României de Ungaria?”. Cum a răspuns

Omul care a lucrat cu Simeone, vioara întâi la antrenamentul lui Petrolul

Preparatorul iberic a condus prima parte a sesiunii de astăzi, una orientată pe anduranță și rezistență fizică.

După ce i-a „încălzit” și le-a sintetizat jucătorilor pe îndelete în ce constă exercițiul pe care urmau să-l efectueze, Menendez a dirijat ca un veritabil antrenor mișcările elevilor săi. Și nu degeaba a petrecut ani buni în compania lui „Cholo” Simeone. Spaniolul s-a agitat, a gesticulat, a stat nonstop cu gura pe ai săi.

Iar când aceștia dădeau cel mai mic semn de oboseală, Menendez plusa cu un discurs mobilizator, în limba engleză: „Înțelegeți că toată lumea aleargă! Real Madrid o face, Atletico o face, toată lumea trebuie să o facă!”.

+18 FOTO

GSP are imagini din dronă de la exercițiul spartan lucrat de „găzari”

Reporterii GSP au asistat la antrenamentul ”găzarilor" și au surprins în amănunt, din mai multe unghiuri, exercițiul comandat de Carlos Menendez. Unul care face parte din clasa High Intensity Interval Training (HIIT), cunoscut printre pasionații de fitness drept unul dintre cele mai eficiente tipuri de antrenament.

Acesta se bazează pe serii de exerciții foarte intense, efectuate în serii scurte, de câteva zeci de secunde, cu pauze între ele.

Concret, fotbaliștilor de la Petrolului li s-a cerut să „bage” sprinturi susținute de câte 15 secunde, pe distanțe de 100 de metri, urmate de o scurtă pauză și revenire, tot în sprint, în punctul inițial. Pe scurt, un antrenament bazat pe intervale de intensitate care le-a dat serios de furcă „petroliștilor”.

La final, Menendez a fost satisfăcut, i-a felicitat pe jucătorii săi pentru prestație. Pe care seriile de sprinturi i-au extenuat de-a binelea. De altfel, dintre jucători s-au și auzit unele murmure de nemulțumire: „Ai spus că e ultimul, dar mai avem o serie?! Last one is last one!”.

Carlos Menendez a făcut parte din staff-ul lui Diego Simeone, omul care o antrenează pe Atleti din 2011. În cei opt ani petrecuți alături de „Los Colchoneros”, Menendez a luat parte la marile performanțe reușite de club în acea perioadă, printre care un titlu în La Liga și două finale de UCL.

„Legs and heart, băieți!” » Fotbaliștii Petrolului, „terorizați” de specialistul care a lucrat 8 ani cu Simeone! GSP are imagini din dronă de la exercițiul spartan lucrat de „găzari”
Carlos Menendez

După chinurile cu Menendez, fotbaliștii au primit și mingea

A fost doar o parte a ședinței de antrenament de astăzi. Fotbaliștii au primit apoi mingea, iar Florin Pîrvu a revenit în rolul principal. A organizat lotul în două echipe, axându-se, mai întâi, pe contraatacuri, finalizare si recuperări. Apoi, s-a trecut la fotbal în toată regula, un joc-școală în care s-au băgat materiale ca într-un meci oficial.

Vezi și alte noutăți din cantonamentele echipelor românești:

Unul dintre „veteranii” Ligii 1, în pragul retragerii: „Soția vrea să mă întorc acasă” + Declarație brutală despre responsabilitățile partenerei lui: „Dacă eram în locul ei, probabil că m-aș fi spânzurat!”
FC VOLUNTARI
Unul dintre „veteranii” Ligii 1, în pragul retragerii: „Soția vrea să mă întorc acasă” + Declarație brutală despre responsabilitățile partenerei lui: „Dacă eram în locul ei, probabil că m-aș fi spânzurat!”
„Am fost sceptic, dar sunteți mult peste!” » Bernd Storck, confesiuni de marcă în primul interviu amplu de la venire + ce nu-i place în România: „Nu e ca-n alte țări”
INTERVIU
„Am fost sceptic, dar sunteți mult peste!” » Bernd Storck, confesiuni de marcă în primul interviu amplu de la venire + ce nu-i place în România: „Nu e ca-n alte țări”

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (1)
mirstelistu
mirstelistu  •  08 Ianuarie 2024, 15:05

Uau no amu sa vezi se bat la titlu

Vezi toate comentariile (1)
Comentează