FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

Poli Iași transferă un ex-fundaș de la FCSB și un portar de națională, trecut prin Champions League

Sorin Șerban, ultimul din partea dreaptă
Sorin Șerban, ultimul din partea dreaptă

Articol de - Publicat luni, 05 iunie 2023 17:18 / Actualizat luni, 05 iunie 2023 17:59

Politehnica Iași reia în această seară antrenamentele pentru noul sezon de Liga 1. Elevii lui Leo Grozavu au avut 2 săptămâni de vacanță

La prima ședință de pregătire a verii sunt așteptați: 

  • Risto Jankov, Ianoș Brînză, Ionuț Ailenei - portari;
  • Mădălin Martac, Christ Kouadio, Silviu Olăeru, Florin Plămadă, Răzvan Tincu, Matija Katanec, Ștefan Ștefanovici, Enrichi Finica, Denis Ciaun, Dragoș Ungurenașu (revenit după împrumutul la Știința Miroslava), Alexandru Azoiței (revenit după împrumutul la Rapid Brodoc) – fundași;
  • Gabriel Vașvari, Julian Marchioni, Cătălin Itu, Alin Roman, Robert Ion, Răzvan Mogoș, Diego Fărcaș, Alex Hrib, Leonardo De Oliveira Silva (Athletic Club Minas Gerais, Brazilia IV - probe), Alexandru Gău (Viitorul Darabani) – mijlocași;
  • Jakub Vojtus, Cătălin Hlistei, Bogdan Istratie, Antonio Dumitru, Robert Niamțu – atacanți.

Două transferuri, un albanez în probe la Poli Iași

În această seară, Poli îl așteaptă și pe portarul Dumitru Celeadnic (Șerif Tiraspol), cu care s-a ajuns la un acord. Basarabeanul care a apărat poarta lui Șerif și în cupele europene, inclusiv în deplasarea cu Internazionale Milano, va pleca apoi la naționala Republicii Moldova.

Cealaltă achiziție a verii, fundașul stânga Sorin Șerban (care a reziliat cu FCSB), este așteptat vineri în Copou, când ar putea sosi, pentru probe, și aripa dreaptă albaneză Sabah Kerjota (Vigor Senigallia, Italia IV).

Până atunci, marți urmează să ajungă în Iași și atacanții Shayon Harrison și Darius Deac (ultimul revenit după împrumutul la Știința Miroslava).

Musi ar putea rămâne, Finica revine la Rapid

Față de sezonul trecut, Poli a renunțat la Tudor Telcean, Viorel Lică și Francisc Cristea, primii doi fiind la final de contract.

Șanse minime de a rămâne la echipă au și Alexandru Musi și Finica, cărora le expiră împrumuturile de la FCSB, respectiv Rapid.

În schimb, alți doi jucători împrumutați, Ștefanovici și Ailenei, de la Sporting Juniorul Vaslui, ar putea continua în Copou.

În ceea ce-i privește pe veteranii Vașvari și Tincu, aflați la final de contract, la fel ca Plămadă, situația lor va fi clarificată în această săptămână.

Tot în zilele următoare se va limpezi și situația tinerilor din lot, Poli dorind să-i împrumute pe mulți dintre aceștia, în vizor fiind Ciaun, Ungurenașu, Azoiței, Istratie, Dumitru, Niamțu și Deac.

Grozavu, șanse mari de a continua

Stafful tehnic al Politehnicii este, deocamdată, același din sezonul trecut: Leo Grozavu (antrenor principal), Mugurel Cornățeanu (antrenor secund), Radu Sardescu (antrenor portari), Ovidiu Chiribici (preparator fizic). Celor patru le expiră contractele la finalul lunii, însă, foarte probabil, Iași va continua în aceeași formulă.

Cantonament în Bulgaria

Poli va efectua marți și miercuri vizita medicală, iar în perioada 19-24 iunie vrea să plece într-un cantonament în județul Neamț. Stagiul de pregătire centralizată principal al verii va avea loc în perioada 26 iunie – 7 iulie, în Bulgaria.

Nicoliță, uluit de ce s-a întâmplat în Craiova - FCSB: „Nici la mine la ţară, la Făurei, nu am văzut aşa ceva”
CSU Craiova - FCSB
Nicoliță, uluit de ce s-a întâmplat în Craiova - FCSB: „Nici la mine la ţară, la Făurei, nu am văzut aşa ceva”
Va proteja LPF marile derby-uri? Se analizează o măsură care ar fi fără precedent pentru FCSB, Dinamo și Rapid + S-a stabilit data la care se va face țintarul 2023-2024
DECIZII
Va proteja LPF marile derby-uri? Se analizează o măsură care ar fi fără precedent pentru FCSB, Dinamo și Rapid + S-a stabilit data la care se va face țintarul 2023-2024

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (3)
fibra
fibra  •  06 Iunie 2023, 08:28

"Progresam" evident,se dau probe cu straini din Liga a-IV-a. Noi chiar nu avem in tara jucatori mai buni decat astia? Se vede ca nu,ci doar fitosi care nu sunt dispusi sa munceasca.

istet10
istet10  •  05 Iunie 2023, 23:13

Daca este "ex-fundas", pe ce post joaca acum? Ba, daca tot va tineti ca ati fi moderatori, asa prostii de ce nu le cenzurati?

ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  05 Iunie 2023, 18:02

Eu zic sa-l luati si pe prostul ala de randoom ..sa aveti si voi un prostac

Vezi toate comentariile (3)
Comentează