FOTBAL  »  Superliga  »  ADVERSARĂ

Cine sunt amatorii pe care FCSB îi întâlnește în turul 1 din Liga Campionilor » Dawa, mai bine cotat decât întreg lotul lui Virtus

Lotul celor de la Virtus. Sursă foto: Virtus Acquaviva
Lotul celor de la Virtus. Sursă foto: Virtus Acquaviva

Articol de - Publicat marti, 18 iunie 2024 15:36 / Actualizat marti, 18 iunie 2024 15:43

FCSB și-a aflat adversara din primul tur de Champions League, cea mai tare competiție inter-cluburi continentală. Campioana României a avut noroc și va juca împotriva sanmarinezilor de la Virtus.

Posibilii adversari ai campioanei en-titre din Superligă erau Dinamo Batumi (Georgia), Dinamo Minsk (Belarus), Ordabasy (Kazahstan) și Virtus (San Marino), iar ultima a fost trasă la sorți.

  • Meciurile din primul tur se vor disputa în dublă manșă, pe 9-10 iulie, respectiv 16-17 iulie. Prima manșă se va juca în San Marino, a doua la București.

FCSB, duel cu Virtus Acquaviva

Virtus, cel mai accesibil adversar dintre cele patru posibile, fondat în 1964, este campioana en-titre din San Marino, micuța enclavă a Italiei. Pe lângă titlul din 2023-2024, aceștia mai au în palmares o Cupă și o Supercupă.

„Campionato Sanmarinese di Calcio” este o competiție la nivel amator, nu există un sistem piramidal, nu se retrogradează. Conform coeficientului UEFA, San Marino este pe locul 55, ultimul, fiind devansată inclusiv de Gibraltar. Pentru Virtus, va fi prima participare într-o competiție europeană. Culorile tradiționale ale echipei sunt verde și negru.

Efectivul acestora este format eminamente din jucători italieni, fiind presărat și de sanmarinezi: Alessandro Golinucci, Pietro Sopranzo sau Manuel Battistini.

Conform site-ului de specialitate transfermarkt, lotul lui Virtus Acquaviva este cotat la puțin peste un milion de euro. Cel mai valoros dintre componenții formației pregătite de Luigi Bizzotto este Alessandro Pecci (extremă stânga), cotat la 125.000 euro.

Dacă ar fi să facem o comparație, nouă jucători roș-albaștri au o valoare superioară întregului lot al sanmarinezilor, conform aceluiași site de specialitate: Florinel Coman (7 milioane), Darius Olaru (7 milioane), Ștefan Târnovanu (3 milioane), Adrian Șut (2.7 milioane), Tavi Popescu (2.3 milioane), Siyabonga Ngezana (1.6 milioane), Risto Radunovic (1.3 milioane), Joyskim Dawa (1.3 milioane) și Alex Băluță (1.2 milioane).

Toate partidele din primul tur de Champions League:

Slovan Bratislava (Slovacia) - FC Struga (Macedonia de Nord)
The New Saints FC (Țara Galilor) - FK Decic (Muntenegru)
Borac Banja Luka (Bosnia) - KF Egnatia (Albania)
Hamrun Spartans (Malta) - Lincoln Red Imps (Gibraltar)
FC Ballkani (Kosovo) - UE Santa Coloma (Andorra)
KI Klaksvik (Insulele Feroe) - FC Differdange 03 (Luxemburg)
FK Panevezys (Lituania) - HJK Helsinki (Finlanda)
FC RFS (Letonia) - Larne FC (Irlanda de nord)
Vikingur (Islanda) - Shamrock Rovers (Irlanda)
FC Ordabasy (Kazahstan) - FC Petrocub (Moldova)
Ludogorets (Bulgaria) - Dinamo Batumi (Georgia)
Dinamo Minsk (Belarus) - FC Pyunik (Armenia)

Nu încape îndoială: primul tur va fi facil pentru campioana României, dat fiind adversarul, unul aflat la nivel amator. Astfel, roș-albaștrii se pot gândi deja la al doilea tur, unde va începe și greul, iar acolo pot întâlni una dintre PAOK, Maccabi Tel-Aviv, Qarabag, Ludogorets.

Citește și:

Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Suspendat! Edi Iordănescu nu va putea folosi un titular incontestabil pentru eventualul meci din „optimile” Euro 2024
Nationala
Suspendat! Edi Iordănescu nu va putea folosi un titular incontestabil pentru eventualul meci din „optimile” Euro 2024
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (1)
MaxiP
MaxiP  •  19 Iunie 2024, 10:53

Ce legatura au cotele astea de transfer pe care le puneti in discutie in mod inutile in zeci si zeci de articole? Daca nici dupa meciul cu Ucraina nu ne-am lamurit cat inseamna, cand daca luai 3-4 jucatori ucrainieni, depaseau valoarea lotului nostru si rezultatul a fost complet opus? Cotele de transfer sunt cote de transfer, reprezinta valoarea de piata a unui jucator, influentata de foarte multi factori, ce nu tin doar de calitatile unui jucator, precum campionatul din care provine, varsta, experienta, forma de moment etc. Unii din cei mai buni jucatori din lume la ora actuala sunt cotati extrem de slab din cauza varstei. Niste exemple clare: Cristiano Ronaldo 15 milioane, Luka Modric 6 milioane. Sub Dragusin, ambii. Ca sa ne intelegem, sunt 4 jucatori romani cotati mai bine dupa piata decat Luka Modric. Oare chiar sa ne luam dupa acest aspect si sa spunem ca ne jucam contra Croatiei daca avem meci cu ei, sau ca sunt mai buni ca si jucatorul Realului?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close