FOTBAL  »  Superliga  »  DREPTURI TV

EXCLUSIV Probleme cu plata drepturilor TV! Cluburile din Superliga cer banii, LPF spune că nu a auzit nemulțumiri

Drepturile Tv din Superliga sunt deținute de eAD
Drepturile Tv din Superliga sunt deținute de eAD

Articol de , - Publicat miercuri, 07 februarie 2024 14:14 / Actualizat miercuri, 07 februarie 2024 14:43

Cluburile de fotbal din Superligă care și-au făcut planuri financiare bazate pe încasarea celei de-a doua rate din drepturile de televizare pentru acest sezon au probleme serioase.  

Deși Liga Profesionistă de Fotbal trebuia să achite rata amintită până pe 31 ianuarie, plățile nu s-au făcut nici până acum. Motivul invocat este faptul că firma care deține drepturile de televizare, eAD, nu și-a onorat în totalitate obligațiile. 

„Scouter” Gigi lovește din nou: dă 1 milion pe atacantul care nu știe să înscrie!
FCSB
„Scouter” Gigi lovește din nou: dă 1 milion pe atacantul care nu știe să înscrie!

Echipele din elită nu-și asumă să critice public situația

Astfel, echipele din elită au primit doar o parte din banii cuveniți, fiind în continuare în așteptarea încasării tuturor fondurilor la care au dreptul.

Nu este prima dată în acest sezon când sunt întârzieri legate de plățile drepturilor de televizare. Mai multe cluburi s-au plâns anul trecut că probleme serioase au fost și cu prima rată, care trebuia achitată în vară. Mai întâi, cu acordul formațiilor de primă ligă, termenul de plată a fost mutat până în toamnă, iar după ce și acesta a fost depășit, plățile au fost fragmentate în mai multe „felii”.

GSP a discutat cu mai mulți conducători de cluburi care au confirmat problemele legate de plata drepturilor de televizare. Deși acest lucru le-a dat serios peste cap cash flow-ul, nimeni nu a dorit să critice public situația, pentru a nu genera turbulențe în relațiile cu LPF și eAD.

Primele două rate din drepturile de televizare pentru acest sezon se plătesc în funcție de locul ocupat în campionatul trecut. A treia rată, și ultima, va fi achitată după terminarea sezonului regulat, funcție de poziția pe care se va clasa fiecare club la finalul primei părți a campionatului în curs.

eAD trimite spre LPF: „N-am auzit de nemulțumiri”

Contactat de GSP.ro, Orlando Nicoară, directorul eAD, a confirmat că nu a fost virată integral către LPF cea de-a doua transă din banii pentru drepturile de televizare. 

„Sunați la Ligă, ei vă pot da mai multe detalii. Vă pot confirma că am făcut o plată parțială”, a declarat reprezentantul eAD. De partea cealaltă, Justin Ștefan spune că nu are informații potrivit cărora cluburile din Superliga sunt nemulțumite de situația creată. 

„Dacă cluburile sunt nemulțumite, să vorbească cu LPF. Eu nu știu de niciun club nemulțumit până acum și alte comentarii nu doresc să fac”, a transmis secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Planul care poate spori semnificativ veniturile cluburilor din Superligă: „Se poate realiza”

Cluburile din Superligă intră în alertă: se schimbă contractul de drepturi TV! » Noua împărțire a banilor discutată în birourile LPF: „Domnul Șucu își dorește foarte mult”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează