FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - RAPID

ANALIZĂ Cine se bate cu FCSB? Rivalele s-au blindat în iarnă » Cum s-au mișcat CFR Cluj și Rapid în mercato: unii cu chilipiruri, alții cu investiții

Borisav Burmaz / Rapid - Sabah Baku
Borisav Burmaz / Rapid - Sabah Baku

Articol de - Publicat marti, 06 februarie 2024 09:00 / Actualizat sambata, 10 februarie 2024 19:03

CFR Cluj și Rapid, principalele adversare ale lui FCSB în lupta pentru titlu, sunt într-o situație delicată. La distanță mare de roș-albaștri, cei doi granzi sunt obligați să câștige derby-ul pentru a nu pierde și mai mult teren față de lider, în perspectiva play-off-ului.

  • CFR Cluj - Rapid se joacă sâmbătă, de la ora 21:15, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1.
„Suspendați-l 4 luni!” » A izbucnit în direct la TV, după gafele lui Kovacs de la Sepsi - Universitatea Craiova
SEPSI - CSU CRAIOVA 1-3
„Suspendați-l 4 luni!” » A izbucnit în direct la TV, după gafele lui Kovacs de la Sepsi - Universitatea Craiova

CFR Cluj și Rapid sunt două dintre echipele care s-au mișcat masiv pe piața transferurilor, nu doar la început de sezon, dar mai ales acum, în acest mercato de iarnă, tocmai fiindcă au ca obiectiv, oficial sau nu, să rămână în lupta pentru titlu. Au făcut, fiecare, peste 20 de transferuri din vară, dar deja au renunțat la mulți dintre cei veniți, înlocuindu-i cu alții. 

CFR Cluj și Rapid și-au blindat loturile în iarnă

Și CFR, și Rapid au adus câțiva jucători interesanți în această pauză competițională, iar nou-sosiții au început deja să producă. Kader Keita și Peter Michael, de la ardeleni, au apărut deja pe lista marcatorilor, ultimul trecându-și în cont și un assist la golul decisiv de la Ploiești, când Deac a marcat pentru victoria cu 2-1 împotriva Petrolului.

Rapidiștii au găsit și ei încă un atacant de marcă, pe lângă Rrahmani, pe sârbul Borisav Burmaz, care a marcat de fiecare dată în ultimele 3 runde golurile care au adus mereu cele trei puncte. Alături de el a apărut printre marcatori și Ermal Krasniqi, recent sosit chiar de la CFR Cluj.

Așa că înaintea duelului direct, combatantele par blindate, chiar dacă cel puțin CFR Cluj dă semne că n-ar fi încheiat campania de transferuri. Și l-ar dori acum și pe rapidistul Alexandru Albu, intrat în ultimele 6 luni de contract.

Deac, un alt „transfer” reușit

Chiar dacă în cazul său nu este vorba de un transfer, el aflându-se la CFR din 2017, Ciprian Deac poate fi considerat așa în acest retur. Ignorat de Andrea Mandorlini, veteranul echipei din Gruia a redevenit titular odată cu sosirea antrenorului Adrian Mutu. Și „decarul” ardelenilor și-a făcut din plin simțită prezența în teren, cu trei pase decisive în succesul cu FC Voluntari (4-1), dar și cu golul de trei puncte de la Ploiești.

În tur a fost 3-1 pentru Rapid, prin golurile marcate de Albion Rrahmani („dublă”) și Claudiu Petrila , adus tot de la CFR în vara trecută, respectiv Ciprian Deac.

Transferurile făcute de CFR în această iarnă

  • Peter Michael - 300.000 euro
  • Kader Keita - 150.000 euro
  • Omar El Kaddouri - liber
  • Petar Mamic - liber
  • Isaac Nortey - revenit de la FC Argeș
  • Josip Mihalic - revenit de la FC Argeș
  • Valentin Serebe - de la CFR Cluj II
  • Alan Aussi - liber
  • Rion Zejnullahu - liber
  • Laley Fofana - de la CFR II

Transferurile făcute de Rapid în această iarnă

  • Ermal Krasniqi - 1.000.000 euro
  • Marian Aioani - 400.000 euro
  • Borisav Burmaz - 400.000 euro
  • Cătălin Vulturar - 700.000 euro
  • Florent Hasani - 300.000 euro
  • Jakub Hromada - liber
  • Damjan Djokovic - liber

Rapid, cea mai mare umilință pentru CFR în Gruia

Rapid i-a aplicat CFR-ului și cea mai grea înfrângere din epoca modernă și, totodată, cel mai usturător rezultat obținut de clujeni pe teren propriu în istorie. Se întâmpla pe 7 aprilie 2012, când elevii lui Răzvan Lucescu reușeau să câștige în Gruia cu scorul de 5-0, într-un meci ce ținea suspansul aprins în lupta pentru titlu. 

La pauză era doar 1-0 pentru Rapid, după golul marcat de Ovidiu Herea. După pauză, bucureștenii s-au dezlănțuit, au marcat de 4 ori după minutul 70, prin Grigorie, Rui Duarte, Alexa și Deac, actualul căpitan al ardelenilor.

VIDEO Borisav Burmaz și Ermal Krasniqi, despre fanii giuleșteni și venirea la Rapid

Citește mai multe știri din Superligă:

Îi dă șah-mat lui Becali. Fotbalistul care a costat o avere vrea să plece gratis de la FCSB
FCSB
Îi dă șah-mat lui Becali. Fotbalistul care a costat o avere vrea să plece gratis de la FCSB
Replica neașteptată a lui Dan Șucu, după comentariul rasist al lui Dorinel Munteanu: „Voi transforma «echipa țiganilor» în echipa numărul 1 din România!”
RAPID
Replica neașteptată a lui Dan Șucu, după comentariul rasist al lui Dorinel Munteanu: „Voi transforma «echipa țiganilor» în echipa numărul 1 din România!”

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează