FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - CSU CRAIOVA

FOTO Pierdere URIAȘĂ! Cel mai în formă fotbalist al Rapidului s-a „rupt” la derby-ul cu CSU Craiova » Aștepta convocarea la națională!

Claudiu Petrila s-a accidentat într-un moment în care traversa o formă remarcabilă / foto: GSP +11   FOTO
Claudiu Petrila s-a accidentat într-un moment în care traversa o formă remarcabilă / foto: GSP

Articol de , - Publicat duminica, 29 octombrie 2023 21:37 / Actualizat duminica, 29 octombrie 2023 23:24

Pierdere imensă pentru Rapid! Claudiu Petrila, cel mai în formă jucător al lui Bergodi, s-a accidentat în repriza a doua a partidei cu Universitatea Craiova din Giulești, în care oferise un assist genial la golul de 1-0. Judecând după grimasele fotbalistului, se anunță o absență îndelungată pentru fotbalistul de 23 de ani. El e suspect de ruptur[ musculară.

Ghinion teribil pentru giuleșteni! Aceștia au rămas fără Claudiu Petrila la jumătatea reprizei secunde, după ce fotbalistul a acuzat dureri la bicepsul femural de la piciorul stâng și nu a mai putut continua partida. Medicii au ajuns imediat pe teren pentru a-i acorda îngriri acestuia, însă „daunele” erau prea mari.

În consecință, Bergodi s-a văzut nevoit să-l înlocuiască pe fostul CFR-ist. În drumul spre banca de rezerve, durerile l-au copleșit pe tânărul fotbalist, care s-a prăbușit în fața băncii.

+7 FOTO

Claudiu Petrila s-a accidentat într-un moment în care traversa o formă remarcabilă

Claudiu Petrila tinde să devină cel mai important transfer realizat de Rapid în pauza competițională. Iar giuleștenii au toate motivele să fie încântați de prestațiile extremei venite de la CFR Cluj.

În derby-ul contra Universității Craiova, fotbalistul de 23 de ani a izbutit o nouă pasă decisivă. L-a servit pe Funsho la reușita de 1-0 a giuleștenilor, la o săptămână distanță după ce același Petrila îi oferea nigerianului două assist-uri în remiza cu UTA, 2-2.

Petrila contabilizează în acest moment patru goluri și șase pase decisive în 11 partide bifate în tricoul Rapidului. Interesant este că cele patru assist-uri din „zestrea” sa au venit pe parcursul ultimelor trei partide. Iar ultimele trei assist-uri l-au găsit de fiecare dată la finalizare pe Funsho Bamgboye. 

Campioana doar din Giulești! Rapid o bate pe Craiova într-o atmosferă spectaculoasă » Oltenii, fără replică
RAPID - CSU CRAIOVA 2-0
Campioana doar din Giulești! Rapid o bate pe Craiova într-o atmosferă spectaculoasă » Oltenii, fără replică

Claudiu Petrila, tot mai sus

Într-un top al golurilor produse, Petrila ocupă locul doi în Superliga României, sub Aurelian Chițu, dar peste nume precum Florinel Coman sau Mitriță.

JucătorPerformanță
1. Aurelian Chițu12 goluri produse, opt goluri marcate, 3 assist-uri + un penalty scos și transformat de alți colegi
2. Claudiu Petrila10 goluri produse, patru goluri marcate, 6 assist-uri + un penalty scos, dar ratat de alt coleg
3. Dan Nistor10 goluri produse, șapte goluri marcate, 3 assist-uri
4. Jair10 goluri produse, cinci goluri marcate, 4 assist-uri + un penalty scos și transformat de alt coleg
5. Florinel Coman10 goluri produse, patru goluri marcate, 6 assist-uri
6. Alexandru Mitriță10 goluri produse, două goluri marcate, 6 assist-uri + două penalty-uri obținute și transformate de alți colegi
Pierdere URIAȘĂ! Cel mai în formă fotbalist al Rapidului s-a „rupt” la derby-ul cu CSU Craiova » Aștepta convocarea la națională!
Claudiu Petrila (foto: Raed Krishan/GSP)

Claudiu Petrila, cedat ușor de CFR Cluj la Rapid

Petrila a fost un jucător cu adevărat important la Cluj doar în campionatul 2021-2022, atunci revenea în Gruia după împrumutul la Sepsi. Pentru că bifa regula U21 cu ajutorul lui, Dan Petrescu l-a utilizat des pe Claudiu în ediția respectivă, când jucătorul venit la 17 ani la CFR, via FC Bihor, izbutea 10 goluri și 4 assisturi în 41 de partide oficiale, toate competițiile. Cifre remarcabile.

Sezonul trecut, Petrila a cunoscut însă un regres vizibil. Deși încă îndeplinea statutul de fotbalist eligibil pentru reprezentativa de tineret, acesta nu mai era indispensabil în viziunea lui Dan Petrescu, fiind titular numai în jumătate din meciurile de campionat, 22 la număr, reușind 3 goluri și 4 pase decisive.

În vară, CFR a ales să-l cedeze la Rapid. Giuleștenii l-au împrumutat în schimbul sumei de 500.000 de euro. Vara viitoare, Rapid va mai plăti 200.000 € pentru transferul definitiv al lui Claudiu, clauză obligatorie.

1,6 milioane de euroe cota de piață a lui Petrila, conform portalului de specialitate Transfermarkt. A valorat mai mult în decembrie 2022 (2 milioane) și în septembrie 2022 (1,7 milioane)

VIDEO Claudiu Petrila aștepta convocarea la naționala României:

Citește și alte știri de actualitate:

FOTO Scenografia afișată de rapidiști la derby-ul cu CSU Craiova și ce semnifica ea

FOTO Presiune pe olteni! Ce a făcut Mihai Rotaru înainte de Rapid - Universitatea Craiova

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (5)
balderis
balderis  •  30 Octombrie 2023, 11:23
Postat de adrianyo pe 29 Octombrie 2023, 22:48

Si cand era la CFR multi suporteri il placeau pe Petrila. Sper sa nu fie ceva grav. Eu suporter CFR , ma uit la Rapid doar sa vad ce mai inventeaza Petrila.

Eu cred c-ar trebui să vă uitați, ca să învățați cum să încurajați echipa !!! Ți-o spune unul care iubește culoarea vișinie !

mokmok
mokmok  •  29 Octombrie 2023, 22:55

Vina PREPATORILOR FIZICI ! 100% Care nu au păzit jucătorul de accidentare. Ín perioada octombrie, noiembrie, din cauza umidității aerului rece pre-ivernal și .... datorită neadaptării complete a corpului uman la tranziția vară-iarna ( de la căldura uscată la frigul umed ) apar: rupturile fibrilare, rupturile musculare de suprafață, medii sau profunde. De asemeni rupturile de fascia lata. Cât și rupturile lombare, etc... Corpul trebuie încălzit intens, metodic, aplicat, in profunzime ....înainte de prima repriză... dar, odată răcit, la pauză... corpul intră în formă descendentă pentru repriza secundă a unui meci. De aceea în timpul pauzelor( între reprize) ar trebui ținută musculatura calda, în mișcare, "la foc mocnit". Cu spinner-e de vestiar... chiar și în timpul hidratării ( cu săruri eventuale in complimente )... Mișcare "mocnită" și ín timpul discursului antrenorului. Schimbarea tricoului cu unul nou, uscat este benefică jucătorilor la startul reprizei secunde. Un jucător care reintră cu corpul său "răcit" ( aproape țeapăn ) in atmosfera umedă de final de octombrie... după ce a stat în pauză... = RUPTURĂ ! Nu contează că are 22 sau 36 de ani. E idem. Preparatorii fizici ori NU și-au știut treaba..... ori NU au avut cuvânt de spus în fața jucătorilor și a antrenorului. Uite așa accidentări grave ( din prostie generalizată ) și din neascultare le strică destinele de îmbogățire rapidă, la cei mai buni. Câte asemenea au fost în Liga

adrianyo
adrianyo  •  29 Octombrie 2023, 22:48

Si cand era la CFR multi suporteri il placeau pe Petrila. Sper sa nu fie ceva grav. Eu suporter CFR , ma uit la Rapid doar sa vad ce mai inventeaza Petrila.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează