FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

CORESPONDENȚĂ GSP DIN SLOVACIA O singură piesă lipsă în puzzle-ul pentru titlu al lui Adrian Mutu: ce mai caută Rapid

Adrian Mutu și Rapid mai au nevoie de un atacant // foto: Cristi Preda, GSP +31   FOTO
Adrian Mutu și Rapid mai au nevoie de un atacant // foto: Cristi Preda, GSP

Articol de - Publicat duminica, 02 iulie 2023 10:20 / Actualizat duminica, 02 iulie 2023 13:33

Giuleștenii au jucători pentru două echipe în lupta pentru campionat, în ediția 2023/2024, însă e clar că mai au nevoie de un atacant pur sânge. Rapid se bazează ca vârf doar pe Marko Dugandzic (29 de ani), celelalte variante din ofensivă doar susțin faza de atac, fac diferența mai greu.

Rapid a început să tureze motoarele pentru campionatul ce va începe peste două săptămâni. După 1-1 în primul meci al stagiului slovac, cu DAC Dunajska Streda (vicecampioana Slovaciei), sâmbătă, „feroviarii” i-au învins pe maghiarii de la ETO Gyor, echipă din liga secundă cu aspirații la promovare.

Marius Șumudică revine în România, după ce Al-Raed i-a reziliat contractul! Ce funcție va ocupa
ARABIA
Marius Șumudică revine în România, după ce Al-Raed i-a reziliat contractul! Ce funcție va ocupa

5 idei după ultimul amical jucat de Rapid: posesie mare, ocazii multe, ratări foarte multe

1. Adrian Mutu a exersat din nou modulul 3-5-2, pe care l-ar putea promova și în campionat. Este un sistem de joc elastic, în care tehnicianul de 44 de ani vrea mișcare perpetuă, cu jucători cu atitudine, „să nu sară coarda!”, cum se mai enervează „Briliantul” în timpul meciului, cu fotbaliștii care să joace simplu, să se impună în duelurile unu la unu și să aibă posesia.

2goluri au înscris giuleștenii în stagiul slovac, Iacob, reluare cu capul după o lovitură liberă executată de Andrei Ciobanu, și Dugandzic, angajat de Cîrjan

2. Rapid se simte sigură cu mingea la picior și-și dorește să conducă ostilitățile. Cu divizionara B din Ungaria, bucureștenii n-au avut probleme, având posesie mare în prima parte, zdrobitoare în a doua.

3. Jucătorii își creează ocazii, dar păcătuiesc la finalizare. Cu toate că în fața porții, apar variante surprinzătoare pentru a șuta din partea fotbaliștilor cu profil defensiv.

+27 FOTO

4. Rapid și Mutu au numeroase soluții în zona mediană, fotbaliști care au aptitudini duble, și ofensive, și defensive, însă au un singur atacant central. Într-adevăr, Dugandzic are profil de golgeter - chiar dacă e prea țanțos pe gazon și-i place să iasă în evidență, vocal -, însă celelalte variante ofensive, Ioniță II, Papeau, Bamgboye nu sunt „centrali”. 

El Sawy și Alex Stan sunt la categoria „tineri de viitor”. Tocmai de aceea patronatul este dispus să plătească peste un milion de euro fie pe internaționalul român Denis Drăguș (Standard Liege), fie pe kosovarul Mirlind Daku (Osijek).

5. Nou-veniții s-au integrat bine până în acest moment în tricoul alb-vișiniu. 

Cristea și Oaidă au arătat siguranță, Braun e refăcut fizic și are disponibilitate la efort, a lucrat în stânga faza de la gol, i-a pasat lui Cîrjan care l-a lăsat liber pe Dugandzic cu portarul advers, Cîrjan (eligibil U21) are personalitate și inventivitate, El Sawy (eligibil U21) trebuie să se elibereze de prea multă energie de a vrea să fie și la construcție, și la finalizare, Borja Valle va intra în programul formației de duminică.

Descurcă-te acolo, cum am vorbit, nu pot să-ți dau indicații că înțelege ăla-n română!

- Adrian Mutu către Răzvan Oaidă în prima repriză a amicalului cu Gyor, jucătorul său avându-l în marcaj pe Claudiu Bumba, transferat de maghiari

Rapid pentru ediția 2023/2024

Rapid - prima echipă: H. Moldovan - I. Cristea, Săpunaru, Dr. Grigore - Braun, Kait, B. Valle, Cîrjan, J. Morais - Al. Ioniță II, Dugandzic

Rapid - a doua echipă: Drăghia - Onea, P. Iacob, Ignat, Fl. Ștefan - Costache, Oaidă (An. Ciobanu), Emmers (Pănoiu) - Papeau, Bamgboye, El Sawy (Al. Stan)

Citește și alte știri despre Rapid:

CORESPONDENȚĂ DIN SLOVACIA Cum s-au mișcat noile achiziții ale Rapidului la amicalul cu Gyor » Trimisul GSP din Slovacia a analizat prestațiile transferurilor

corespondență gsp din slovacia Jucătorul rapidist care poate concepe un business plan cu Dan Șucu: „Am studiat design interior”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (4)
unurtr
unurtr  •  03 Iulie 2023, 13:05
Postat de rapid_forever_1923 pe 02 Iulie 2023, 13:33

Buget de transferuri de 3 milioane de euro...pe ce s-au dus banii?...????

De unde buget de 3 milioane? S-a treansferat liberi de contract aruncați de alte echipe sau din banii pe Sefer. Să bage bani Șucu nu doar să promită! Era bine cu Copos, măcar băga bani!

Normal
Normal  •  02 Iulie 2023, 20:40

Rapid arata foarte bine !

rapid_forever_1923
rapid_forever_1923  •  02 Iulie 2023, 13:33

Buget de transferuri de 3 milioane de euro...pe ce s-au dus banii?...????

Vezi toate comentariile (4)
Comentează