FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - CFR CLUJ

FOTO Rapid, salvată de VAR! Gol anulat pentru o diferență incredibilă

Articol de - Publicat luni, 25 septembrie 2023 21:43 / Actualizat luni, 25 septembrie 2023 22:24

În minutul 34 al meciului Rapid - CFR Cluj, la scorul de 1-1, formația alb-vișinie a fost salvată de intervenția VAR.

Elevii lui Andrea Mandorlini au reușit să marcheze prin Juricic, dar golul a fost anulat după ce a fost analizat în camera VAR. Inițial, asistentul Adrian Popescu nu ridicase fanionul pentru ofsaid.

FOTO. Gol anulat de VAR pentru ofsaid

Ciprian Deac a trimis o centrare în careu, din lovitură liberă. După ce fundașii Rapidului nu au reușit să respingă, Ajeti a tras din întoarcere, Horațiu Moldovan a respins, dar mingea a ajuns la Juricic, care a marcat din 6 metri.

Golul a fost validat inițial, jucătorii de la CFR Cluj au sărbătorit reușita, dar faza a fost întoarsă în camera VAR. După ce au analizat mai multe reluări, Radu Petrescu și Vasile Marinescu, arbitrii VAR, au decis, după o analiză de 3 minute, să anuleze golul.

Motivul? Când Deac a executat lovitura liberă, Juricic era în ofsaid. El a urmărit mingea și arbitrii au considerat că a influențat faza. Reluările TV au arătat că Luka Juricic era în ofsaid, dar diferența a fost una incredibil de mică și s-a făcut la nivelul umărului.

+1 FOTO

„Îmi e foarte greu să îmi dau seama. Linia nu pare paralelă cu linia careului. Jucătorul de la CFR Cluj are prim-planul și nu putem vedea dacă e în fața adversarului. Dacă e ofsaid, e un ofsaid de la 1-2 centimetri. Dacă aș fi în cabina VAR, dau credit asistentului. E poziționat foarte bine. Eu aș fi considerat că acest cadru nu e concludent”, a spus Marius Avram, fost arbitru, în emisiunea „DigiSport Special”

După ce centralul Adrian Cojocaru a semnalat anularea golului, tribunele giuleștene au explodat, fanii bucurându-se ca la marcarea unui gol.

Citește și:

Rapid - CFR, debut incendiar: două goluri în 10 minute!

Rapid - CFR Cluj, în etapa #10, comentat de Dan Udrea, Cristi Geambașu și Remus Răureanu

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (26)
IonSaliu
IonSaliu  •  27 Septembrie 2023, 13:31
Postat de IonSaliu pe 26 Septembrie 2023, 13:23

Axiomaticelor+Axiomaticilor: Odată şi-odată trebuie să îndeplinească Mnezău şi rugăciunile Mielului Său. N-a băgat Mielu lu Mnezău toţi banii ăia pe daiboj. Adicătelea să-l instaleze pe Mmieluţu lu Mnezău la TV ca să-i intimideze pe arbitrii Români, mai ales cei de clasă mondială. O altă chestiune de bun simţ. FCSB e Steaua. Logica e solidă şi e urmată şi de Frau UEFA. O echipă numită Steaua bătea pe Ajax şi pe Chelsea. Dar, peste noapte, jucătorii acelei Stele s-au trezit că nu mai există! Justiţia îi obliga să se numească FCSB! Ce aiureală, cauzată de faptul că un patron a înşelat o armată întreagă! Unica pedeapsă ar fi ca în ligile Americane. Foşti puşcariaşi nu au loc într-o ligă sportivă. Patronul este interzis în ligă în calitate de proprietar. Clubul trebuie vândut altui patronat, dar echipa îşi menţine numele şi palmaresul. “Cruciuliţa mea de aur / Să mă faci din miel un taur / Pe tălpani să-i iau în coarne / Şi pe ei, El foc să toarne!”

În privinţa liniei trasate de computer. Softul actual utilizat în varianta Româneasca VAR nu funcţionează correct. Am observant acelaşi lucru şi în străinatate. Am văzut funcţionare precisă doar la meciuri transmise de FIFA si UEFA. Linia de offside este totdeauna paralelă cu linia porţii; perspectiva nu interferează niciodată. De asemenea, linia de offside este constituită doar de doi jucători adverşi: Cel mai avansat jucător al ofensivei, şi cel mai retras jucător de câmp al al defensivei. Până la urmă cred că se va utiliza peste tot acel soft al FIFA/UEFA. În fotografia discutată aici, ne putem imagina o uşoară rotaţie spre dreapta a părţii de sus a liniei… imaginare. Cam 5-6 grade, până când linia devine paralelă cu linia porţii. Acela este adevăratul reper al poziţiei de offside. În opinia mea, şi atunci apare poziţia de offside a jucătorului în verzui-albăstrui, că altfel nu am cum să zic acelei culori. Umărul atacantului este de vină, nu braţul apărătorului. Este o diferenţă foarte mică, poate vreo 5 ţantri. They don’t call me “The Founder of Sports Mathematics” for nothing. Nu-mi zic ei “Fondatorul Matematicii Sportive” pe daiboj. Şi motoarele de căutare şi inteligenţa articială mă pot confirma. “Să nu intre aici neştiutorul de matematică,” era înscris pe frontispiciul Academiei lui Platon. Dar la fel de importantă este legea: “The Truth is above anything and anybody”. “Adevărul este mai presus de orice şi oricine.” Dar ar mai fi loc pentru ultras?

Trotsky
Trotsky  •  27 Septembrie 2023, 13:05
Postat de m3lku pe 27 Septembrie 2023, 09:30

da. și este exact același lucru: liniile nu sunt paralele: marca. com/en/football/real-madrid/2018/09/22/5ba69e8fe2704ec7128b45ad.html

exceptia care confirma regula

m3lku
m3lku  •  27 Septembrie 2023, 09:32
Postat de Moshu pe 26 Septembrie 2023, 11:05

Lasa bai geometria ca-i pre grea pt tine,tu vezi mai bine ce-i cu mana aia alb-visine din spatepe liniei care arata umarul atacantului...a fost o porcarie varuita nu offside !

din contră, geometria evident e grea pentru dumneata, din moment ce nu înțelegi un principiu atât de simplu cum este perpectiva în spațiu. iar mâna nu se ia în considerare la offside.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează