FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Rapid vrea să ceară FRF să ne sincronizăm cu zona arabă » Ce stă în spatele dorinței conducerii giuleștenilor

Marko Dugandzic (dreapta)
Marko Dugandzic (dreapta)

Articol de - Publicat duminica, 17 decembrie 2023 15:14 / Actualizat duminica, 17 decembrie 2023 16:45

Cu al doilea atac din Superligă (34 de goluri), Rapid suferă însă teribil în ultima perioadă la capitolul eficacitate, mai ales de când i-a pierdut pe principalii săi oameni de gol, Albion Rrahmani și Claudiu Petrila. În retur a marcat de numai trei ori în 5 etape, iar în ultimele 6 partide are 4 rezultate de 0-0.

Mai mult, rapidiștii nu mai au acum în lot niciun atacant veritabil, unul care să și marcheze. La „număr” sunt Juvhel Tsoumou și Kervin Soni, ambii liberi de contract, care au fost aduși ca soluții de avarie, dar niciunul nu a reușit încă să înscrie pentru giuleșteni.

Rapid l-a găsit pe „noul Alibec” » Un vârf din Serbia e aproape să semneze + Șucu vrea alți 2 jucători importanți de la rivalele din Superliga
RAPID
Rapid l-a găsit pe „noul Alibec” » Un vârf din Serbia e aproape să semneze + Șucu vrea alți 2 jucători importanți de la rivalele din Superliga

Primul a și semnat doar până în iarnă și nu va mai continua din 2024 la Rapid. Celălalt mai are contract până în vară, dar șansele sale să mai prindă echipa anul viitor sunt spre zero, odată cu noile achiziții, kosovarul Florent Hasani și sârbul Borisav Burmaz.

Borja Valle, soluția de compromis, ca vârf fals, nu a dat rezultate, fostul dinamovist marcând o singură dată în 18 apariții (15 în campionat, 3 în Cupă), în penultima etapă a turului, în succesul cu 2-0 cu Universitatea Craiova.

Golgheterul Marko Dugandzic a plecat exact după închiderea transferurilor la Rapid

Rapid îl acontase pe Albion Rrahmani la începutul lui august, dar din cauza problemelor cu viza, kosovarul a debutat abia spre finalul lunii. A intrat la pauză, chiar în locul lui Dugandzic, marcând o „dublă” în victoria din deplasare cu FCU Craiova (5-3).

La noi, perioada de transferuri s-a încheiat pe 4 septembrie. Și exact după acea dată a venit oferta pentru Dugandzic, de la formația arabă Al-Tai. Pentru că acolo, transferuruile se puteau face până pe 7 septembnrie.

Atras cu un salariu imens, croatul și-a dorit să plece, iar Rapid nu s-a putut opune, mai ales că și clubul a încasat în jur de două milioane de euro pe golgeterul său. Dar giuleștenii au rămas cu un singur vârf de calibru, pentru că nu mai puteau lua decât jucători liberi de contract. Astfel s-a ajuns la soluțiile Tsoumou și Soni, care n-au dat deloc rezultate, ambii venind nepregătiți să intre imediat în competiție.

Vor ca „fereastra” de transferuri să se închidă odată cu cea de la arabi

Surse apropiate clubului susțin că Rapid va solicita conducerii FRF ca perioada de transferuri să fie prelungită, să fie sincronizată cu cea valabilă în țările arabe, tocmai pentru a se evita astfel de situații.

Multe cluburi mari din Europa au pierdut, astfel, în toamna lui 2023 jucători importanți și n-au mai avut posibilitatea să-i înlocuiască, după plecările acestora la formații din Arabia Saudită și nu numai. 

A fost o problemă semnalată vehement de Jurgen Klopp de la Liverpool sau Mikel Arteta de la Arsenal, care cred că perioadele de transfer trebuie să fie aliniate, mai ales că arabii au devenit competitori extrem de importanți și de agresivi pe piața achizițiilor de mari vedete.

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DESPRE RAPID: 

El e fotbalistul cu care Rapid atacă titlul! » GSP l-a urmărit și prezintă 5 concluzii

Dan Șucu îi „suflă” una dintre țintele rivalei FCSB » Oferă 1 milion de euro pentru jucătorul dorit cu insistență de Gigi Becali

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
mirstelistu
mirstelistu  •  19 Decembrie 2023, 19:59

***.....***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Adriann_1
Adriann_1  •  17 Decembrie 2023, 23:57
Postat de Trotsky pe 17 Decembrie 2023, 18:36

Eu zic sa se sincronizeze cu Vasile Roaita

Mai bine te sincronizezi tu la Poarta Alba cu idolul tau Cici "El Ciobandante" ot Zecesebe :))

lefter_popescu
lefter_popescu  •  17 Decembrie 2023, 19:26
Postat de Trotsky pe 17 Decembrie 2023, 18:36

Eu zic sa se sincronizeze cu Vasile Roaita

...nu cu Gigi Valiza?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează