Articol de - Publicat luni, 06 noiembrie 2023 11:20 / Actualizat marti, 07 noiembrie 2023 10:51

Neașteptat: conform Wyscout, FCSB a fost mai bună decât Rapid. Punctele le-au luat însă alb-vișiniii, 2-1 scor final pentru echipa lui Cristiano Bergodi.

Cu peste 40.000 de spectatori în tribune, Rapid s-a impus în cel mai important meci al rundei cu numărul 15 din Superliga, 2-1 contra rivalei FCSB. Rapidiștii au înscris spre finalul primei reprize, prin Papeau ('39) și Paul Iacob ('45+2), gazdele au redus din ecart în minutul 66, gol Dawa, dar n-au mai avut forța să și egaleze.

Galeria FCSB a afișat un banner cu un mesaj direct către un cunoscut om de televiziune
FCSB- RAPID 1-2
Galeria FCSB a afișat un banner cu un mesaj direct către un cunoscut om de televiziune

Cifrele spun că FCSB a fost mai bună decât Rapid

Raportul generat de Wyscout pentru derby-ul de pe Arena Națională are o concluzie clară: strict pe cifre, FCSB a fost echipa mai bună. 

Roș-albaștrii și-au creat 5 ocazii de gol, Rapid 3, adică numai una în plus față de cele două goluri reușite. Tot Coman&Co. au tras mai multe șuturi spre și pe poartă, inclusiv numărul acțiunilor de atac finalizate e de partea gazdelor.

Mai mult, trupa lui Charalambous a avut mai multe cornere, o posesie superioară, 59%-41%, și mai multe dueluri câștigate. De asemenea, Moldovan a fost nevoit să intervină de 3 ori în plus față de omologul Târnovanu

FCSB - Rapid 1-2 » Raportul Wyscout

PARAMETRUFCSBRAPID
Ocazii de gol53
Șuturi / pe poartă16 / 510 / 6
Acțiuni de atac / finalizate63 / 1628 / 9
Cornere52
Posesie59%41%
Dueluri câștigate52%44%
Intervenții portar47

Specialiștii au criticat FCSB

La finalul meciului, când s-au referit la FCSB, experții TV au fost critici cu roș-albaștrii:

Rapid a meritat victoria, chiar dacă FCSB a fost echipa care a pus presiune pe Rapid. Aşa cum ziceam şi înaintea meciului, Rapid poate pune mari probleme pe contraatac. Eu nu-l schimbam pe Compagno, pentru că era clar că Rapid se va apăra mult mai jos în repriza secundă. Cei de la FCSB au venit cu centrări, dar pentru cine? Cine să sară la cap cu fundaşii Rapidului dacă a fost scos Compagno?

- Nicolae Dică, la „Sport Center”, Orange Sport 1

La FCSB nu vezi o idee de joc. Cu părere de rău, antrenorii nu au autoritate în vestiar, iar asta se vede. Jucătorii știu tot timpul ce se întâmplă, cum se întâmplă. Se vede în teren, numai acțiuni individuale, construcția e prea lentă, nu toți fac efort pentru a recupera mingea.

- Gabi Balint, la „Digi Sport Special”

De ce după fiecare meci pierdut spui că trebuie să munceşti mai mult? În rest, nu munceşti? Când pierzi, tu ştii că nu faci nimic şi îţi dai seama că nu mai merge aşa, să facă fiecare din echipă ce vrea. După meciul de la Botoşani, toată lumea le-a spus că nu e OK ce se întâmplă

- Basarab Panduru, la „Sport Center”, Orange Sport 1

VIDEO. Victor Angelescu le dă vești bune jucătorilor de la Rapid: „Prima e reală”

GALERIE FOTO. Cele mai tari imagini din derby-ul FCSB - Rapid 1-2

+33 FOTO

Mai multe articole despre FCSB - Rapid 1-2: 

Cel mai criticat jucător după FCSB - Rapid: „Acum trebuie să faci diferența, nu cu Petrolul sau Botoșani”
FCSB - RAPID 1-2
Cel mai criticat jucător după FCSB - Rapid: „Acum trebuie să faci diferența, nu cu Petrolul sau Botoșani”
Ilie Dumitrescu, impresionat de un fotbalist, după FCSB - Rapid: „E incredibil!” » Ce a spus despre jocul roș-albaștrilor
FCSB - RAPID 1-2
Ilie Dumitrescu, impresionat de un fotbalist, după FCSB - Rapid: „E incredibil!” » Ce a spus despre jocul roș-albaștrilor

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”