FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - DINAMO 2-1

Va fi iureș, pică iar Dinamo? 5 lucruri de știut într-un final INCENDIAR de play-out + Programul echipelor care luptă pentru supraviețuire

„Câinii” au nevoie de un parcurs perfect în finalul play-out-ului / Sursă foto: Facebook@ Dinamo București +32   FOTO
„Câinii” au nevoie de un parcurs perfect în finalul play-out-ului / Sursă foto: Facebook@ Dinamo București

Articol de - Publicat miercuri, 24 aprilie 2024 00:05 / Actualizat miercuri, 24 aprilie 2024 01:20

Dinamo mai are trei meciuri de disputat până la finalul play-out-ului, două partide acasă, cu Voluntari și UTA, plus deplasarea de la Cluj, cu Universitatea. „Câinii” au nevoie de un parcurs perfect, împletit cu jocul favorabil al rezultatelor, pentru a nu retrograda din nou.

Nu e de glumă pentru Dinamo și fanii ei, echipa a intrat serios în hora retrogradării, iar timpul nu e nici pe departe un aliat al roș-albilor.

Mai sunt doar trei etape din play-out, momentul găsind-o pe Dinamo imediat sub locurile de „baraj”. Și mai îngrijorător pentru Kopic și ai săi, jocul arată mai rău de la etapă la etapă, iar fotbaliștii care au dus greul la finalul sezonului regular sunt debusolați, complet ieșiți din formă.

Gazeta Sporturilor detaliază în rândurile de mai jos cinci amănunte esențiale pentru suporterii lui Dinamo în perspectiva luptei ce o așteaptă pe final de sezon.

Câine și circ! Dinamo, înfrângere halucinantă la Botoșani! Roș-albii sunt din nou pe loc retrogradabil!
FC BOTOȘANI - DINAMO
Câine și circ! Dinamo, înfrângere halucinantă la Botoșani! Roș-albii sunt din nou pe loc retrogradabil!

1. Urmează victima preferată, FC Voluntari. Se respectă istoria?

Strict teoretic, Dinamo încă poate evita „barajul”, dar pentru asta ar fi nevoie de un parcurs imaculat, cu trei victorii în ultimele trei runde. La orizont e meciul de acasă cu FC Voluntari, pe care „câinii” sunt obligați să-l câștige cu orice preț pentru a nu se scufunda de tot în clasament.

Roș-albii dețin un atu ce nu reprezintă neapărat un secret: ilfovenii au fost clienții favoriți ai dinamoviștilor în ultimii ani , Voluntariul pierzând ambele meciuri din sezonul regulat cu Dinamo (2-3 și 0-1).

Echipa a fost preluată recent de Florin Pîrvu, a dat inițial semne de revenire, dar a ajuns să privească la rândul ei cu oroare spre finalul de sezon. În acest moment, Voluntari e prima deasupra liniei roșii, cu 22 de puncte, urmând să abordeze partida de pe „Arcul de Triumf” fără unul dintre cei mai importanți jucători, portughezul Ricardinho, eliminat cu FCU Craiova.

Trupa lui Pîrvu e fără victorie în ultimele trei meciuri din play-out, în care a acumulat doar două puncte.

FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
+36 FOTO

2. Dinamo ar putea ajunge la mâna lui Rednic

În ultima etapă, „câinii” primesc vizita echipei lui Mircea Rednic, UTA, omul aflat într-un litigiu zgomotos cu Dinamo. „Puriul” solicită în continuare plata salariilor restante din timpul ultimului său mandat pe banca bucureștenilor, la care se adaugă o dispută deloc amicală cu Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului aflat în continuare în insolvență.

Va fi o reeditare a mediului direct din martie, cel care a contat pentru ultima etapă a sezonului regulat. „Bătrâna Doamnă” avea nevoie atunci de o victorie la București pentru a prinde play-off-ul, dar Dinamo s-a impus la limită, 1-0.

La finalul acelei partide, Rednic l-a „mitraliat” în conferință pe Zăvăleanu, semn ca relațiile dintre cele doua părți sunt în continuare foarte încordate. De notat că UTA ar putea fi matematic salvată și fără griji la ora meciului.

3. Dinamo a beneficiat de rotunjire. Singura din subsol fără rotunjire e Voluntariul

Dinamo se număra printre formațiile din subsol care au beneficiat de rotunjire la intrarea în play-out. În aceeași situație sunt toate echipele aflate în acest moment pe locurile 13-16, Botoșani, Poli Iași, Dinamo și FCU Craiova.

Prima deasupra liniei, FC Voluntari, are un atu important în cazul în care se va afla la egalitate de puncte cu vreuna dintre contracandidate: ilfovenii n-au avut punctajul rotunjit și pot profita, la o adică, de acest aspect. Mai jos sunt, în ordine, condițiile de departajare în play-out, în cazul în care două sau mai multe echipe vor încheia cu același punctaj.

Toate criteriile de departajare pentru play-off şi play-out în Superligă:

  • înjumătăţirea punctelor, dacă a fost sau nu aplicată rotunjirea de 0,5 puncte
  • numărul de puncte obţinute la finalul sezonului regulat, meciurile directe în play-off/play-out
  • golaverajul mai bun în meciurile directe, numărul mai mare de goluri marcate în meciurile directe
  • golaverajul general mai bun în toate meciurile jucate (play-off/play-out şi sezon regulat)
  • numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile de campionat
  • dacă egalitatea se menţine, se va disputa un meci de baraj

4. Lovitură pentru ofensivă: două etape fără Abdallah

Dinamo nu-l va avea la dispoziție, cel puțin pentru următoarele două runde, pe Hakim Abdallah, omul care a comis-o în finalul primei reprize de la Botoșani, când și-a lăsat echipa în inferioritate în urma faultului dur la Benzar.

Cum eliminarea directă se pedepsește cu două etape de suspendate, atacantul malgaș va rata în mod cert următoarele două etape, cu Voluntari si U Cluj, pe hârtie o pierdere importantă pentru ofensiva „câinilor”. În funcție de raportul „centralului” Găman și de observațiile arbitrului, Abdallah ar putea încasa și o a treia etapă de suspendare.

Astfel, Kopic va fi obligat să se bazeze în avanposturi fie pe kosovarul cu cifre modeste Selmani, cel care abia împotriva Botoșaniului a reușit primul său gol la Dinamo, fie pe Goncalo Gregorio, total ieșit din formă în ultima perioadă.

FC Botoșani - Dinamo / FOTO: Ionuț Tăbultoc
FC Botoșani - Dinamo / FOTO: Ionuț Tăbultoc
FC Botoșani - Dinamo / FOTO: Ionuț Tăbultoc
FC Botoșani - Dinamo / FOTO: Ionuț Tăbultoc
FC Botoșani - Dinamo / FOTO: Ionuț Tăbultoc
+28 FOTO

5. Măcar atât! În suferință, dar cu spectatori

Poate singurul plus major al lui Dinamo în finalul play-out-ului: echipa dispută două meciuri pe teren propriu, ambele cu spectatori în tribune. Clubului i-a fost redusă suspendarea de patru etape cu porțile închise, astfel că roș-albii vor avea sprijinul peluzelor la meciurile esențiale cu Voluntari și UTA.

Cu publicul în spate pe „Arc”, Dinamo înregistrase trei victorii la rând pe final de sezon regulat: cu Oțelul, Hermannstadt și UTA. De altfel, dinamoviștii n-au mai pierdut acasă de la înfrângerea cu Rapid din finalul lunii ianuarie.

Chiar și fără susținerea ultrașilor, Dinamo a rămas imbatabilă în play-out pe teren propriu, reușind patru puncte din meciurile cu Petrolul și Politehnica Iași, la care au avut acces doar copiii.

Programul echipelor care luptă pentru evitarea retrogradării

FC Voluntari:

  • Dinamo (d)
  • Botoșani (d)
  • U Cluj (a)

FC Botoșani:

  • Petrolul (d)
  • Voluntari (a)
  • Oțelul (d)

Poli Iași:

  • U Cluj (d)
  • UTA (a)
  • Hermannstadt (d)
  • Petrolul (a)

Dinamo:

  • Voluntari (a)
  • U Cluj (d)
  • UTA (a)

FCU Craiova:

  • U Cluj (a)
  • UTA (d)
  • Hermannstadt (a)

VIDEO FC Botoșani s-a impus în prelungiri cu Dinamo. Corespondentul GSP a surprins bucuria elevilor lui Bogdan Andone

Citește și alte știri despre Dinamo:

Câine și circ! Dinamo, înfrângere halucinantă la Botoșani! Roș-albii sunt din nou pe loc retrogradabil!

Dezastrul Dinamo! Concluziile GSP după seara-horror de la Botoșani: note de 3, 4 și 5 pentru „condamnații” lui Kopic!

Căpitanul lui Dinamo nu-și explică eșecul dramatic de la Botoșani: „Ceva nu se leagă. Am luptat ca nebunii”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (39)
vio9o301960
vio9o301960  •  26 Aprilie 2024, 15:31
Postat de istet10 pe 25 Aprilie 2024, 19:15

Sistemul s-a pus in miscare sa salveze pe dinamo. Rezervistin politie si sri s-au intalnit sa dea o mana de ajutor.

Mai ai acasa frati asa mintosi ca tine???

FlashGordon
FlashGordon  •  25 Aprilie 2024, 20:40
Postat de CN72 pe 25 Aprilie 2024, 11:05

Chiar nu mai e niciun antrenor in lumea asta larga decat Burca, care are o contributie majora la situatia actuala? Ma refer la situatia in care retrogradam, ca altfel e aberant sa demiti antrenorul cu 3 etape inainte de final. Oricum batem vineri si se termina toata tevatura.

merge voluntari in locul vostru in liga a 2-a,sau de ce ati bate vineri? la fel de bine dupa etapa asta s-ar putea sa mai aveti doar sanse teoretice la salvare.

istet10
istet10  •  25 Aprilie 2024, 19:15

Sistemul s-a pus in miscare sa salveze pe dinamo. Rezervistin politie si sri s-au intalnit sa dea o mana de ajutor.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează