FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

Scenariu de COȘMAR pentru jucătorii lui Poli Iași » Ce pățesc dacă finanțatorul Horia Sabo va fi îndepărtat

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 27 noiembrie 2018 13:27

Dacă finanțatorul Horia Sabo va fi îndepărtat de la Poli Iași, responsabilii clubului ar urma să le ceară jucătorilor să accepte ca salariile să li se plătească abia în ianuarie, când vin banii de la Ligă.

Azi trebuia să aibă loc o ședință la Primăria Iașiului, pe tema scandalului de la Poli. Cu participarea edilului Mihai Chirica, a fanilor, a responsabililor clubului și a avocaților finanțatorului Horia Sabo, întrucât acesta n-a fost invitat.

În cele din urmă, întâlnirea a fost anulată, iar surse locale susțin că nu s-a găsit deocamdată cadrul legal pentru ca omul de afaceri băimărean, pe care Chirica nu-l mai vrea în Copou, să fie îndepărtat.

Deja vu?

Și nu e singura problemă a ieșenilor. Sursele GSP.ro susțin că plecarea lui Sabo, cooptat în iunie pentru a asigura "liniștea financiară", ar readuce clubul în situația din sezonul trecut.

Atunci când, după sistarea finanțării de la Primărie, a trăit practic doar din drepturile TV de la Ligă.

Deși președintele executiv Adrian Ambrosie pretinde că ar exista un plan B și chiar un plan C, și că Poli ar putea plăti în continuare salariile jucătorilor și ale angajaților, se pare că există o singură soluție de avarie.

"Jucătorii au venit cu propunerea"

Concret, după ruperea contractului de asociere cu afaceristul băimărean, șefii clubului ar intenționa să le ceară jucătorilor să semneze o hârtie prin care acceptă să nu-și primească drepturile până-n ianuarie, când vin banii de la LPF. Iar atunci să li se achite tot. De asemenea, în această perioadă se va căuta o nouă sursă de finanțare.

"Lucrurile nu stau chiar așa. Fotbaliștii au venit cu propunerea asta, dar noi n-o luăm în calcul", susține președintele Ambrosie.

Până la această oră, primarul Chirica n-a putut fi contactat pentru a-și exprima punctul de vedere.

1.000.000 €ar urma să încaseze Poli din drepturile TV în ianuarie, dar suma poate suferi modificări, funcție de locul în clasament la finele sezonului regulat

800.000 €e suma la care se ridică în acest moment datoriile clubului ieșean, potrivit finanțatorului Horia Sabo. La venirea sa erau 1,4 milioaneTV

386.000 €susține Sabo că a adus în club din iunie și până acum, în timp ce Comitetul Director pretinde că sunt doar 110.000

"A venit momentul ca drumurile să se despartă. Eu nu mai văd o formulă de convieţuire între tabăra susţinută de Adrian Ambrosie şi cea condusă de Horia Sabo"
Mihai Chirica, primarul Iașiului, luni seară, la Radio Hit

Vezi și: 

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează