FOTBAL  »  Superliga  »  EPISOD

EXCLUSIV / VIDEO Varianta lui Ogică despre cum l-ar fi umilit „Hagi” Luțu: „Vreau să mă apăr! Olăroiu și încă doi m-au lovit cred că intenționat”

Stelian Ogică alături de iubita lui, Alexandra +7   FOTO
Stelian Ogică alături de iubita lui, Alexandra

Articol de - Publicat marti, 17 octombrie 2023 13:15 / Actualizat marti, 17 octombrie 2023 14:24

Stelian Ogică (55 de ani) neagă vehement că ar fi fost umilit de Ionuț Luțu (48) pe vremea când se afla în probe la FC Național ♦ Într-un interviu acordat Gazetei în 2010, Luțu se lăuda că „l-am scos de pe teren plin de noroi din cap până-n picioare” ♦ Anul trecut, Dan Potocianu, fost fundaș la FC Național, susținea varianta lui Luțu: „L-a omorât, l-a pus în fund, l-a tăvălit!”

Stelian Ogică, „câștigătorul-fantomă” la Loto 6/49, care a cochetat și cu fotbalul în anii '90, fiind în probe la FC Național, a fost invitatul ediției de astăzi a matinalului GSP Live.

În cadrul emisiunii, Ogică a oferit varianta proprie asupra unui episod notoriu, duelul 1 la 1 cu mingicarul Ionuț Luțu, despre care s-a spus de-a lungul anilor că l-a provocat pe Ogică să renunțe la visul de a deveni fotbalist.

Stelian Ogică susține că așa ceva nu s-a întâmplat, că perioada de la FC Național i-a fost de fapt încheiată de un duel fizic în care a fost implicat și Cosmin Olăroiu.

Povești senzaționale cu Luțu, la GSP Live: „A intrat în giratoriu și nu știa ce să mai facă! A lovit mașina până l-au pus să o repare singur” + „Îl punea pe «Cacao» în locul lui în pat și se întorcea la 6 dimineața”
GSP LIVE
Povești senzaționale cu Luțu, la GSP Live: „A intrat în giratoriu și nu știa ce să mai facă! A lovit mașina până l-au pus să o repare singur” + „Îl punea pe «Cacao» în locul lui în pat și se întorcea la 6 dimineața”

VIDEO. Stelian Ogică, la GSP Live: „Luțu nu a făcut nimic, era nepregătit”

„Se întâmpla prin '94-'95, când au ieșit ei campioni de toamnă. După sărbători, s-a reunit lotul. L-am convins pe nea Liță Dumitru, cu care mă cunoșteam de mai mult timp. I-am spus: «Nea Liță, eu zic că ai nevoie de mine la mijlocul terenului». Mi-a spus să vin la antrenamente.

Timp de o săptămână înainte de reunire s-au făcut antrenamente fizice, pe un teren cu zăpadă și cu noroi. Luțu nu avea nicio treabă acolo, el e mingicar, dar vreau să mă apăr și trebuie să spun adevărul. Era la început, nici nu prea-l cunoșteam.

Nu putea face nimic acolo, erau zăpadă și noroi, el era nepregătit. Am stat 7-8-10 zile în pregătire la Cotroceni, apoi am fost în cantonament cu ei, la munte. La munte am stat vreo 3 săptămâni.

Acolo se făcuseră 3 echipe, una de 7-8 titulari, una de jucători care erau între rezerve și titulari, și încă una, compusă din nou-veniți. Aici eram eu, Vicențiu, mai mulți fotbaliști de prima divizie. La toate «miuțele» îi băteam pe toți!”, a povestit Ogică în prima fază.

Stelian Ogică: „Olăroiu, Petre Tinel și încă unul m-au prins între ei. Mi-au băgat un picior în mușchi”

„La un moment dat, au venit Olăroiu cu Petre Tinel și încă unul, nu mai știu care. M-a prins în aer și mi-a băgat un picior direct în mușchi, aici, o lovitură seacă (n.r. - arată spre coapsă).

M-au prins între ei 3, nu mai știu dacă era și Ciobotariu. Cred că a fost intenționat. Am primit lovitura în mușchi, apoi nu am mai rămas în cantonament deși mai erau vreo două zile, dar nu mai puteam merge.

Am mers la București, la medicul Pompiliu Popescu. După ce au venit din pregătire m-am refăcut foarte greu. Am mai mers de câteva ori la antrenament. Nu e chiar așa cum au povestit.

Florin Cârstea îmi spunea tot timpul: «Te face Luțu», dar Luțu nu a făcut nimic la antrenamente. Erau zăpadă și noroi, el era copil, n-avea forță. Eu aveam două calități, nu mă aruncam niciodată la jucători, stăteam pe picioare, și loveam foarte puternic mingea”, a completat Ogică.

+3 FOTO

Ce spunea Ionuț Luțu în 2010: „L-am întors, i-am dat-o printre picioare”

În interviul acordat Gazetei în urmă cu mai bine de 13 ani, Ionuț Luțu a fost provocat să numească adversarul pe care l-a driblat cel mai mult. Fostul jucător comparat cu Hagi l-a ales pe Ogică:

„Mamă, îl ţin minte pe Ogică. Ăla cu loteria, de apare mereu la OTV. Jucam la Progresul şi a apărut şi el într-o zi că e fotbalist, fundaş şi vrea să dea probe. Nea Liţă Dumitru, care era antrenor, i-a zis: «Azi facem exerciţii de finalizare, unu contra unu. Tu îl ai adversar pe Luţu».

Ogică zice: «Hai, bre nea Liţă! P-ăsta mic mi-l dai? Înseamnă că nu vrei să mă opreşti, îţi baţi joc de mine!». «Fă-l p-ăsta varză şi-ţi dau altul mai bun după!».

Săracu', l-am scos de pe teren plin de noroi din cap până-n picioare! Mă făceam că dau, el se arunca în mocirlă, l-am întors, i-am dat-o printre picioare... A plecat după antrenament, nici n-a mai întrebat dacă mai vine a doua zi. Dar am rămas prieteni la cataramă”.

Era Liță Dumitru antrenor, eram pe locul 1 și a venit și Ogică. A venit la Național și a zis: «Am jucat și eu fotbal, vreau să dau și eu proba de joc». Nea Liță se uita și zicea: «Să vezi ce-i fac ăstuia”. 

I-a spus: «Te duci și dai 10 centrări cu dreptul și 10 centrări cu stângul». S-a dus... Când centra cu stângul, mingea nu ajungea nici la poartă. Râdea toată lumea. După aceea i-a spus: «Hai să vedem cum te descurci în duelurile unu contra unu». Și i l-dat pe Luțu ca adversar. 

Mamă, l-a omorât Luțu! L-a pus în fund, l-a tăvălit. La final, a zis Ogică: «Mulțumesc, nea Liță. La revedere». Și de atunci, Ogică și Luțu au rămas prieteni.

- Dan Potocianu, ex-fundaș la FC Național, în februarie 2022

Speranța arbitrajului din România e soția lui Ogică! Alexandra a lăsat handbalul și acum face legea la meciurile de județeană
LIGA 5 REPORTAJ
Speranța arbitrajului din România e soția lui Ogică! Alexandra a lăsat handbalul și acum face legea la meciurile de județeană

Cine e Stelian Ogică

Stelian Ogică, socrul lui Adrian Ropotan, fost fotbalist la Dinamo, a fost un personaj media celebru în România în anii 2000.

Ogică a devenit cunoscut publicului după ce a anunțat că a câștigat premiul cel mare la Loto, susținând că tichetul care i-ar fi adus un câștig de 25.293.818.616 ROL (aproximativ 1 milion dolari) și un apartament de trei camere în București i-a fost furat. 

I-a fost întocmit un dosar penal pentru înșelăciune, după ce Loteria Română i-a acordat premiul adevăratului câștigător, un subofițer SPP, pe care Ogică l-a acuzat că l-ar fi bătut și i-ar fi furat 60 de bilete, printre care și cel câștigător.

Cronologia: 

  • 2001 - Ogică a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, instanța considerând că a falsificat biletul care i-ar fi adus peste un milion de dolari;
  • 2004 - Stelian Ogică reușește să câștige la Loto, ghicind 5 din cele 6 numere norocoase (circa 20.000 €);
  • 2005 - celebrul jucător la 6/49 reușește din nou să câștige la cea de-a doua categorie (circa 17.000 €);
  • 2007 - marchează din nou un premiu important la Loto, reușind să ghicească iarăși cinci numere (circa 20.000 €);
  • 2007 - împreună cu un prieten, reușeste prin intermediul postului de televiziune OTV să strângă bani pentru un bilet colectiv cu o valoare uriașă, 155.000 €, necâștigător;
  • de-a lungul anilor Stelian Ogică a obținut peste 10 premii la categoria a treia, la Noroc sau la 5 din 4

Citește și:

Întâmplare hilară cu Luțu » A copiat CV-ul unui coleg când s-a înscris la Școala de Antrenori: „Lasă, mă, că ăștia nu își dau seama, suntem amândoi stângaci. Merge!”
ȘCOALA DE ANTRENORI
Întâmplare hilară cu Luțu » A copiat CV-ul unui coleg când s-a înscris la Școala de Antrenori: „Lasă, mă, că ăștia nu își dau seama, suntem amândoi stângaci. Merge!”
De cartea recordurilor: Luțu e student de 28 de ani! Respins la București, își încearcă norocul la Chișinău: „Am venit, da' n-am învățat nimic”
FCSB
De cartea recordurilor: Luțu e student de 28 de ani! Respins la București, își încearcă norocul la Chișinău: „Am venit, da' n-am învățat nimic”

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (11)
1280
1280  •  18 Octombrie 2023, 03:37

Da , ce frumos articol ???? Dac eram in locul șefilor din Elveția , pe toți ca dădeam afara . Meritați dragi așa ziși ziaristi sa fiți concediați !!! M Sunt curios cine aproba astfel de articole de toata jena .

vichart
vichart  •  17 Octombrie 2023, 22:56
Postat de unurtr pe 17 Octombrie 2023, 14:16

Deci asta este marea ”libertate și moralitate editorială” care era distrusă de Ringier? Articole cu Ogică? Păi dacă aș fi mare șef la Ringier și aș vedea articole cu Ogică aș cere mereu să mi se dea articolele înainte să nu mai apară astfel de bazaconii.

intrebarea cea mai importanta este din ce traieste ogica? ca nu a lucrat o zi in viata lui. iar sumele alea castigate le-a topit in cateva luni(oricum nu au fost multi bani),tinand cont ca in 2007-2008,un apartament era vreo 130 de mii de euro. deci din ce traieste? ca vad ca o duce bine.

81mada
81mada  •  17 Octombrie 2023, 16:24

Huuooooo

Vezi toate comentariile (11)
Comentează