FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO / EXCLUSIV Dublu campion în Liga 1, discurs-manifest: „Nu-mi găsesc nicio echipă pentru că nu fac compromisuri. Vrei să mă dai afară? Plătește!”

Tiberiu Bălan (dreapta), la petrecerea de titlu a Unirii Urziceni din 2009 / foto: Arhivă GSP
Tiberiu Bălan (dreapta), la petrecerea de titlu a Unirii Urziceni din 2009 / foto: Arhivă GSP

Articol de - Publicat duminica, 14 ianuarie 2024 10:16 / Actualizat duminica, 14 ianuarie 2024 14:18

Antrenorul Tibi Bălan, 42 de ani, spune că nu acceptă compromisuri și îi îndeamnă pe toți tehnicienii din România să-și treacă în contracte clauze de reziliere.

În prezent cursant la licența Pro și antrenor în academia celor de la FC Voluntari, Bălan a activat în scurte mandate ca „principal” la Liga 3, la Axiopolis Sport Cernavodă, Pandurii Târgu Jiu și Minerul Ocna Dej.

VIDEO. Tiberiu Bălan: „E nevoie de antrenori cu coloană vertebrală”

„Trag concluzii după experiențele pe care le-am avut la Liga 3, experiența pe care am avut-o la FC Voluntari U17. Trebuie să te adaptezi României și jucătorilor, caracterelor lor. Trebuie să fii și concret însă, să ai niște principii, pe care să nu le încalci.

Probabil de-aia nu-mi găsesc nicio echipă, că am niște principii pe care nu vreau să le depășesc. Nu fac niciun compromis! Pentru ce să fac compromisuri? Mă pui antrenor, da? Îmi dai un an de contract, să spunem. Ai încredere în mine? Vorbim de la început. Vreau să fac echipa după capul meu. Ești de acord? Da. Am semnat, îmi pun clauză de reziliere. Vrei să mă dai afară? Îmi plătești contractul până la sfârșit. Asta trebuie să facă toți antrenorii din România. Dar nu se face... E nevoie de antrenori cu coloană vertebrală.

Ionuț Lupescu a atras atenția asupra unui detaliu în privința transferului anului pentru România: „Vorbesc mai mult impresarii”
anglia
Ionuț Lupescu a atras atenția asupra unui detaliu în privința transferului anului pentru România: „Vorbesc mai mult impresarii”

Uite, Neagoe are clauză de reziliere la FC Argeș. Are o perioadă mai proastă, dar își asumă Argeșul să-i plătească clauza? Nu, atunci are continuitate.

La Dej asta am făcut, mi-am pus clauză de reziliere. Știam ce se întâmplă, mai ales când dai de patroni, de Consilii Județene, de tot felul de oameni care învață fotbalul, aud niște lucruri, și apoi devin filosofi”, a declarat la GSP Live fostul fotbalist Tibi Bălan, campion în Liga 1 cu Unirea Urziceni și FCSB.

Cariera lui Tibi Bălan

  • S-a născut pe 17 februarie 1981, la Ocna Mureș - Alba 
  • A debutat pe prima scenă în 1998, la 17 ani, într-un FC Național - U Cluj 1-0 
  • Primul gol l-a marcat în aprilie 2000, în tricoul Rapidului, la un 3-2 cu FC Național 
  • A debutat în națională în 2005, la un 2-2 cu Slovacia, și a adunat, în total, 6 selecții la prima reprezentativă 
  • În cupele europene are 11 apariții 
  • A bifat 15 sezoane în Liga 1, la U Cluj, Rapid, Gaz Metan, Sportul, Poli Timișoara, Unirea Urziceni, FCSB și FC Voluntari 
  • În 199 de partide pe prima scenă, a înscris 39 de goluri și a oferit 16 pase decisive 
  • Are două titluri în palmares, unul cu Unirea Urziceni, celălalt cu FCSB

VIDEO INTEGRAL. Emisiunea GSP Live cu Tibi Bălan

Mai multe articole de actualitate:

U Cluj nu e interesată de jucătorul pe care Mihai Rotaru a plătit 650.000 de euro! Când se decide soarta fotbalistului + o nouă posibilă destinație
UNIVERSITATEA CRAIOVA
U Cluj nu e interesată de jucătorul pe care Mihai Rotaru a plătit 650.000 de euro! Când se decide soarta fotbalistului + o nouă posibilă destinație
Becali, gata să mai scape de un jucător! FCSB îl dă în Superligă
TRANSFER
Becali, gata să mai scape de un jucător! FCSB îl dă în Superligă

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (17)
88gore88
88gore88  •  15 Ianuarie 2024, 10:26
Postat de CiprianBirtea_84 pe 15 Ianuarie 2024, 00:31

Ba da, îl poți demite pentru neîndeplinirea obiectivului. Îi pui clauza asta în contract: să facă o anumită performanță.

Atunci nu e cum zice el...El vrea clauze care sa-i avantajeze doar pe antrenori.Repet,nu-i rău în anumite condiții.Dar el a antrenat la Liga a3a câteva luni și deja cunoaste "bubele" fotbalului romanesc.***,...Majoritatea antrenorilor sunt mercenari,o oferta din golf îl face și pe Hagi sa-si părăsească echipa.Ce clauza l-ar tine pe loc pe un antrenor care are o oferta de 10-20 de ori mai mare dar el sa rămână cu sufletul la Chiajna în Liga a3a?...Din asta denota ca el se referea doar la antrenorii care n-au performanta și sunt demiși pe varii motive...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  15 Ianuarie 2024, 00:31
Postat de 88gore88 pe 14 Ianuarie 2024, 17:40

Nu zice rau...dar daca toti antrenorii ar avea aceste clauze inseamna cu nu poti demite pe nimeni chiar daca te numesti fcsb,cfr cluj,univ craiova sau rapid,si esti pe ultimul loc dupa 15-20 de etape?

Ba da, îl poți demite pentru neîndeplinirea obiectivului. Îi pui clauza asta în contract: să facă o anumită performanță.

talpaiadului
talpaiadului  •  14 Ianuarie 2024, 21:52

Clauza de reziliere nu este menita sa protejeze doar antrenorul, este o suma de bani care se stabileste de comun acord cu patronul in asa fel incat sa fie ambele tabere protejate de situatia in care una dintre parti doreste rezilierea inainte de termen. Tu, Tibi Balan, trebuie sa demonstrezi ca ai o anumita valoare inainte de a pretinde o anumita suma drept clauza de reziliere, sa aiba si patronul un motiv sa-i fie frica sa nu te piarda inainte de expirarea contractului. Dan Petrescu de exemplu nu are nevoie sa ceara clauza de reziliere, o cer patronii inaintea lui.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează