FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB

Petrea e „all-in” înainte de derby-ul cu CFR Cluj: „Mergem acolo să câștigăm!” + Cum îl afectează presiunea: „Nu mai dorm bine de mult timp”

Toni Petrea, antrenor FCSB // foto: captură YouTube @ FCSB TV
Toni Petrea, antrenor FCSB // foto: captură YouTube @ FCSB TV

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 aprilie 2022 10:59 / Actualizat sambata, 16 aprilie 2022 11:48

Toni Petrea (47 de ani), antrenorul celor de la FCSB, a prefațat derby-ul etapei 5 din play-off-ul Ligii 1, cu CFR Cluj. Cu o victorie, roș-albaștrii s-ar apropia la doar două puncte de echipa din Gruia.

  • CFR Cluj - FCSB se joacă duminică, 17 aprilie, la ora 20:30. Partida va fi live pe GSP.ro și în direct la TV pe DigiSport 1, OrangeSport 1 și Look Sport +.
Peste Lucești, Rednic și Valentin Stănescu! Mutu a reușit la Rapid ce n-a putut nimeni de la Al Doilea Război Mondial încoace!
RAPID
Peste Lucești, Rednic și Valentin Stănescu! Mutu a reușit la Rapid ce n-a putut nimeni de la Al Doilea Război Mondial încoace!

Toni Petrea, înainte de CFR Cluj - FCSB: „Mergem să câștigăm, altfel vor lua o opțiune serioasă pentru câștigarea titlului”

„Avem o deplasare pe terenul echipei de pe primul loc, care cred că nu mai are nevoie de nicio prezentare, este o echipă cu un lot valoros și numeros și rezultate fantastice în acest sezon, cel puțin în Liga 1. 

Mergem acolo încrezători pentru un joc bun și un rezultat pe măsură, adică să câștigăm. Indiferent de situația din clasament, gândul nostru este să câștigăm.

E un meci important pentru ambele echipe, dacă nu vom reuși să câștigăm distanța între noi se va mări. Vor mai rămâne 5 jocuri grele, în care se poate întâmpla orice, dar dacă nu vom câștiga mâine seară, probabil că ei vor lua o opțiune serioasă pentru a obține titlul.

Ținând cont că ei sunt pe primul loc, cred că ei ar trebui să fie considerați favoriți, dar mergem acolo și încercăm să le dăm planurile peste cap”, a declarat Petrea la începutul conferinței de presă. 

Toni Petrea, antrenor FCSB, despre...

... stilul de joc al celor de la CFR Cluj: „Știm stilul lor de joc, unul caracteristic, cu apărare foarte bună, sunt foarte periculoși pe contraatac și la fazele fixe. Vom încerca să ne adaptăm acestui stil de joc și în același timp să ne impunem stilul nostru de joc, pentru a putea spera la o victorie.

Am vorbit cu jucătorii să ne așteptăm la orice atitudine din partea echipei adverse. Trebuie să fim capabili să rezistăm oricărui stil de joc și să răspundem cu aceeași monedă dacă se poată, să avem agresivitate corespunzătoare, în limita regulamentului.

Filosofia mea de joc, ce gândesc eu despre fotbal, este să abordezi fiecare joc la victorie. Poate interveni o stare de automulțumire la nivelul echipei, dar e treaba antrenorului să trezească jucătorii, să îi țină în priză pentru ca fiecare joc în parte să fie câștigat”.

... importanța meciului din Gruia: „Fiecare jucător conștientizează momentul în care ne aflăm, suntem pe final de sezon și nu mai avem multe jocuri la dispoziție pentru a recupera. Trebuie să dăm totul la fiecare joc, asta încerc să le transmit înainte de fiecare meci, că meciul următor este cel mai important.

Important e să câștigăm, nu contează dacă vom marca primii. S-au marcat multe goluri pe final de joc, dar niciun meci nu seamănă cu celălalt. Nu cred că dacă o echipă va înscrie prima, e automat câștigătoare”. 

... situația sa contractuală: „Eu am semnat contract până la sfârșitul sezonului. Despre faptul că se fac anumite speculații nu am ce să spun. Mă concentrez doar pe finalul de sezon, la meciurile pe care le mai am de disputat, vreau să le câștig pe toate. Ulterior voi decide ce voi face în continuare. E prematur să spun acum ce va fi, dacă voi pleca sau nu. Mă concentrez doar la prezent și la viitorul apropiat, la ultimele 5 meciuri”. 

... Istvan Kovacs: „E un arbitru bun, nu am ce să zic. Sper că va arbitra foarte bine, îmi doresc chestia asta, și să nu iasă el în prim-plan, ci jucătorii, prin evoluțiile lor”. 

... jucătorii lui FCSB: „Eu sper să avem mai multă maturitate, mai multă liniște, concentrare și încredere, pentru că în anumite momente am sesizat o lipsă de încredere în rândul jucătorilor. Încerc să le transmit la fiecare antrenament, înainte de fiecare joc, să aibă mai multă încredere în ei și în potențialul echipei”. 

... ce apreciază la Dan Petrescu: „CFR Cluj este o echipă care a câștigat de ceva timp campionatul. Înseamnă că sunt o echipă puternică, că lucrurile se fac foarte bine acolo, că au o strategie foarte bine pusă la punct. 

Îmi place cum organizează echipa Dan Petrescu, face faza defensivă foarte bine. Ați văzut chiar și în Europa, Simeone este criticat pentru stilul lui, dar fiecare are armele sale. Organizarea defensivă este foarte importantă la ora actuală, cred că asta aș lua de la el”. 

Nu mai dorm bine de mult timp, dar asta este. Sunt probleme pe care trebuie să le rezolv, să le gestionez, mă descurc. Mai beau o cafea...

Presiune este la orice echipă cu pretenții, sunt cerințe mari, vrei să câștigi trofee, să ai performanțe. Încerc să nu o duc către jucători, caut să o păstrez pe umerii mei, iar ei să-și vadă de joc.

- Toni Petrea, antrenor FCSB

Toni Petrea: „Octavian Popescu dă dovadă de o maturitate incredibilă”

Despre Octavian Popescu, vedeta momentului la FCSB, Petrea a spus: 

„În ciuda tinereții lui, pare foarte matur și echilibrat în afara terenului. Nu se ia după vorbe, după ceea ce se scrie, e foarte stabil din acest punct de vedere, iar acest lucru mă bucură. Dă dovadă de o maturitate incredibilă. Sper să rămână același băiat modest și cu bun simț, să-și vadă în continuare de pregătire și să prindă un contract cât mai bun pentru el”. 

Keșeru nu va fi în lot.

Ovidiu Popescu a avut o evoluție bună la ultimul meci (n.r. - cu Voluntari, 4-0), care mă bucură. Venea după o perioadă în care nu prea jucase. A intrat foarte bine. Vom vedea mâine, până la ora jocului, dacă și unde va juca.

- Toni Petrea, antrenor FCSB

Becali, avertizat de un fost jucător de la FCSB în cazul lui Tavi Popescu: „E periculos! E posibil să se piardă”
FCSB
Becali, avertizat de un fost jucător de la FCSB în cazul lui Tavi Popescu: „E periculos! E posibil să se piardă”
Doar 6 „supraviețuitori” » Ei sunt fotbaliștii care au prins începuturile rivalității CFR Cluj - FCSB
CFR CLUJ - FCSB
Doar 6 „supraviețuitori” » Ei sunt fotbaliștii care au prins începuturile rivalității CFR Cluj - FCSB

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (2)
schalker
schalker  •  16 Aprilie 2022, 12:19
Postat de dorelobossulbossilor pe 16 Aprilie 2022, 12:09

Ati citit comunicatul oficial al Peluzei NORD Steaua ? Peluza NORD Steaua face in premierã mondiala , deplasarea de la Bucuresti la Cluj cu ELICOPTERE închiriate !

Astia sunt ,,inteligentii,, lui Musteata care sunt singurii suporteri din lume, care la meciurile consonantilor, canta si sustin o alta echipa, din alta Liga? Hai la veste si in elicopter ***! Dar mai bine luati vestele de ,,film,, M.City, ca pe voi nici o parasuta nu va salveaza.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dorelobossulbossilor
dorelobossulbossilor  •  16 Aprilie 2022, 12:09

Ati citit comunicatul oficial al Peluzei NORD Steaua ? Peluza NORD Steaua face in premierã mondiala , deplasarea de la Bucuresti la Cluj cu ELICOPTERE închiriate !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează